Safeties 2022Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022

Jaquan Brisker: En leder med gennemsnitlige opdækningsevner

Jaquan Brisker var en tydelig leder på Penn States forsvar, og han har nogle kvaliteter i løbespillet. Man sidder dog også tilbage med en del spørgsmål til Briskers bidrag i kastespillet.

Jaquan Brisker er født og opvokset i Pittsburgh, Pennsylvania. Han var et stort talent ud af high school, men pga. akademiske udfordringer måtte han ikke spille for mange af de store colleges.

Derfor tog han i stedet et år på junior college (JUCO) for at få sine karakterer op. Efter det første år blev han rekrutteret af store skoler som Alabama, Mississippi State og Ole Miss. Han valgte dog at blive i hjemstaten hos Penn State.

Hos Penn State spillede han sin første sæson i 2019, hvor han lavede 31 tacklinger og to interceptions. Han blev udnævnt til starter i 2020, hvor han kvitterede med 57 tacklinger og en interception. Pga. corona fik alle spillere mulighed for at tage et ekstra år i college, og det udnyttede Brisker til at vende tilbage i 2021. Her løftede Brisker sit niveau yderligere og lavede 63 tacklinger og to interceptions som en af de store ledere på Penn States forsvar.

Alder ved draften: 23 år (20. april 1999)
Højde: 6ft. 1in (185cm)
Vægt: 200lbs (91kg)

Jaquan Brisker Scouting Reports

Styrker:

 • Jeg synes Brisker er en fornøjelse at se i aktion på banen. Han spiller med glimrende effort på hvert eneste spil, og agerer tydeligt en leder på banen. I kampen mod Ohio State starter han et spil i slotten i forsvarets venstre side, og jagter running back TreVeyon Henderson på tværs af banen og lavet tacklingen lige før mållinjen i højre side.
 • Og han leder også med eksempel. Brisker er en tone-setter, der spiller med en dejlig downhill-mentalitet, og ikke er bare for at lave det store hit. Han spiller dog ikke så reckless, at han bare kaster kroppen ind i modstanderen. Han wrapper fint op.
 • Alsidigheden er et klart plus i Briskers karakterbog. Han kan spille i boksen, dække i slotten, spille two-deep og - selvom jeg ikke vil gøre det alt for ofte - line op single-high. Han er ikke låst fast som en klassisk free safety eller strong safety.
 • I opdækning er Brisker på sit bedste i zoneopdækning, hvor han har spillet foran sig og kan bruge sine gode atletiske evner til at reagere og angribe spillet.

Svagheder:

 • Jeg kunne godt ønske mig lidt bedre evner til at læse spillet fra Brisker. Han er ikke helt tabt bag vognen, men han er til tider lidt langsom til at diagnosticere og få bragt sig selv i den rigtige position.
 • Selvom jeg generelt godt kan lide Briskers evner til at tackle og hans teknik når han gør det, så er der nogle tilfælde på tape hvor han får taget sig selv ud af spil med dårlige vinkler. Hans missede tacklinger er i højere grad en konsekvens af mistimede vinkler end dårlig teknik.
 • Som skrevet ovenfor vil jeg ikke nødvendigvis spille Brisker alt for meget i single high. Han kan være lidt stiv i hofterne og det hæmmer hans evne til at dække sideline-to-sideline med den range han ellers burde have i kraft af sine atletiske evner. Hofterne kan også hæmme ham en smule i mandsopdækning.

Opsummering:

Briskers intensitet på banen sprang meget hurtigt i øjnene på mig, da jeg satte hans tape på, og mens den umiddelbare begejstring blev dæmpet en smule, jo dybere jeg fik gravet mig ned, så er han stadig en spiller, som jeg er ret positiv omkring. Han har størrelse og fart til at begå sig i den bageste enhed, og kombinerer det med en fysisk spillestil og alsidighed til at varetage mere eller mindre alle typer opgaver for en safety. Jeg vil foretrække ham i en rolle, hvor han enten er linet op tættere på line of scrimmage og dækker nogle af de kortere zoner, og hurtigt vil kunne angribe spillet hvis det bliver et løb, eller i C2/C3 hvis han liner op bagtil og skal dække nogle af de dybere zoner, men jeg er ikke efterladt med de helt store bekymringer omkring hans spil. Jeg forventer et valg af Brisker på andendagen - tester han virkelig godt skal jeg end ikke afvise at han kan snige sig ind helt i bunden af første runde, selvom jeg tror hans alder (fylder 23 år en uge før draften) kan arbejde lidt imod ham - og ville selv ikke have de store kvaler ved at slå til fra omkring midt i anden runde.

NFL Comparison: Micah Hyde

Opdateret 26/01/20222
- Peter Meier Jensen

Styrker

 • Jaquan Brisker har et godt alsidigt safety build med god længde, hvor han hverken er for tung til at kunne operere in space eller for let til at arbejde i boksen. En safety der fysisk bør kunne udfylde alle typer af roller.
 • Brisker er ikke nogen super atlet, men der er nok fart og eksplosivitet til, at han kan gøre sig i NFL uden, at det skal være den begrænsende faktor for ham. Hans eksplosivitet er nok atletisk set den største kvalitet, og den er nok lidt over middel til god.
 • Der er en glimrende disciplin over Briskers spil, og man kan se, at han var komfortabel med sin rolle på forsvaret og vidste, hvad hans opgave var. Han bed sjældent på play fakes og fik den nødvendige dybde som dyb safety, så han ikke blev slået over toppen.
 • Hans største styrke generelt er arbejdet i boksen, hvor hans trigger ned ad bakke var god, og han generelt hurtigt og effektivt kom op og støttede mod løbet. Læser sine løbe-indikatorer godt og er disciplineret i sine run fits. Kommer også med nok styrke i boksen til at rent faktisk at fylde noget i boksen.
 • Det var tydeligt, at Brisker var en leder på Penn States forsvar. Han kommunikerede hele tiden, og han har en fed attitude på banen. Han jubler eller ærgrer sig på næsten alle spil, og man kan se, at han virkelig brænder for det. Ligner en mand med nogle af de lederkvaliteter, som NFL værdsætter.

Svagheder

 • Jaquan Briskers atletiske evner er både en styrke og en svaghed. De er gode nok til, at det ikke behøver begrænse ham, men når man ser ham spille, så savner man også bare lidt fart og fluidity i hans bevægelser. Der er bare nogle spil, som han ikke laver, som man ville ønske, han lavede.
 • Den manglende fluidity kombineret med tvivlsom teknik i mandsopdækningen, gør det til en ting, jeg ikke stoler på, at Brisker skal varetage. Hans fodarbejde og hofter i back pedal og i hans transitions er kluntet og ikke timet ordentligt. Sene hip turns og manglende quickness ind og ud af breakes gør ham sårbar i man coverage.
 • Generelt synes jeg ikke, at Brisker kommer med meget i opdækningen. Han kan da godt stå en dyb zone, men hans instinkter er gennemsnitlige, og han gør bare ikke meget. Det er ret ligegyldigt, hvad han kommer med i opdækningsspillet, og det er ikke noget, hvor han er en plus bidragsyder.
 • På tværs af de kampe, jeg så, så jeg ikke meget, der tydede på, at Brisker har de store playmaker evner. Han er sjældent i position til at lave spil på bolden, og han virker ikke som en mand, der har en næse for at læse quarterbacks og finde bolden.
 • Selvom Brisker generelt er dygtig til at komme op i run support, så skal han simpelthen tackle bedre. Det er frustrerende, hvor mange tacklinger han bare falder af, fordi han ikke fører sin kropsvægt igennem til at få kraft i tacklingerne. Alt for meget armtacklinger eller tacklinger, hvor han kommer ind for højt eller for meget på kanten.

Opsummering
Det er let at værdsætte Jaquan Briskers attitude på banen, og han har også nogle kvaliteter i løbespillet og arbejdet i boksen. Jeg kan dog ikke lade være med at være lidt skuffet over, hvor lidt Brisker bidrager med i opdækningen. Instinkterne virker bare meget gennemsnitlige, og han har ikke rigtig den range og de atletiske evner til at kompensere for gennemsnitlige instinkter. Derudover driver det mig til vanvid, hvor skidt en tackler han er. Brisker bliver muligvis en starter i NFL, fordi han er en god kommunikator, og han generelt gør sine opgaver disciplineret, men jeg tror, han bliver definitionen af fyld, som man på lang sigt gerne vil lede efter noget bedre end.

NFL Comparison: Tavon Wilson

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button