Cornerbacks 2022Safeties 2022Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022

Jalen Pitre: Safety/Slotcorner-missil klar til affyring

Jalen Pitre vil nok være safety for nogle hold og slotcorner for nogle andre hold, men uanset hvad har vi at gøre med et missil af en defensive back, der bare kommer flyvende ned ad bakke, når muligheden præsenterer sig.

Jalen Pitre er født og opvokset i Stafford, Texas, i udkanten af Houston. Han var et 3-stjernet safetytalent ud af high school, og han valgte allerede i 2015 Baylor som sit college. Det gjorde han før den store voldtægsskandale, der rystede Baylor og fik næsten alle til at droppe deres commitment til Baylor.

Pitre stod dog fast og forblev trofast til skolen på trods af store forandringer, der også betød, at Matt Rhule blev cheftræner i 2017, da Pitre også startede på skolen. På grund af skandalen og den dårlige trup, den medførte, spillede han allerede en del som rookie, hvor han havde otte starter.

I 2018 faldt han dog ud i en backup-rolle, inden han i 2019 blev ramt af en skade, så han redshirtede efter kun fire kampe. I 2020 fik Pitre dog endelig sit gennembrud, da han under den nye cheftræner Dave Aranda blev smidt ind i den alsidige safety-slotcorner-EDGE-rolle på Baylors forsvar. Siden har Pitre startet to sæsoner og lavet 130 tacklinger, 5 sacks og fire interceptions. I 2021 blev han udnævnt som årets forsvarsspiller i BIG-12.

Alder ved draften: 22 år (3. juni 1999)
Højde: 6ft. 0in (183cm)
Vægt: 197lbs (89kg)

Jalen Pitre Scouting Reports

Styrker

  • Jalen Pitre er en safety/slotcorner-hybrid, der atletisk er kendetegnet ved god eksplosivitet og fart i stængerne. Han har strålende burst, når han breaker på ting, og han virker til at have fart til at følge næsten alle wide receiver ned ad banen. Forventer en 40 yard-tid mellem 4.40 og 4.50 uden de større kvaler.
  • Pitres spillemæssige kendetegn handler om hans arbejde ned ad bakke. Han har en vanvittig trigger, når der sker ting foran ham, og han kommer bare flyvende som et missil uden tøven. Om det gælder run support eller korte kast, så kommer han stormende til med 180 km/t.
  • Pitre har absolut ingen frygt i sit spil, og han spiller bare vidunderligt fysisk. Han flyver ind i tacklinger, er slet ikke bange for at tage imod pullers, og han deler håndmadder ud, hvis han får muligheden. Alt sammen, selvom han ikke som sådan er muskuløs af bygning.
  • Det er sjældent at se defensive backs, der er så gode til at stacke og shedde blokeringer. Han tøver ikke med at tage imod blockere, og han er bedre til at komme af blokeringer end mange linebackers. Det er en af tingene, der gør ham så effektiv ned ad bakke.
  • Pitre blitzede rigtig meget for Baylor, og det er ikke svært at forstå. Han har en strålende fornemmelse for timingen i blitzes, og hans fysiske spillestil gør ham til en stor trussel på blitzes fra slotten.
  • Som tackler tager han generelt gode vinkler til bolden, og det hjælper ham til generelt at være en over middel tackler. Der er dog nogle ting, han skal arbejde på (se svagheder).
  • I opdækningen virker han til at have rigtig gode øjne og feel i zone opdækningen, og han virker klog og til at reagere hurtigt og effektivt på rutekombinationer omkring ham. Og så har han jo den der fænomenale click and close trigger på kast foran ham.

Svagheder

  • Atletisk er Pitre ganske hurtig, men der er en del spil, hvor han ser en anelse stiv ud i hofterne. Han kompensere generelt ved gode vinkler, men der er spil, hvor han ser stiv ud. Måske det er et resultat af, at han kommer blæsende i så høj fart, og skal lære at være mere i kontrol, men jeg tror, der er noget stivhed, der vil begrænse Pitre lidt.
  • Man coverage er bestemt ikke Pitres stærke styrke, og når han bliver isoleret med en receiver in space, ser han ukomfortabel ud. Hans anticipation, fodarbejde og tålmodighed virker usikker i man coverage, og der vil være en del arbejde, hvis han skal være fuldtidsslotcorner.
  • Pitres aggressivitet er noget, der skal tøjles i NFL, og han skal virkelig passe på ikke at tabe disciplinen i sit spil. Han skal samtidig ikke overløbe spil og tacklinger, fordi han ikke lige bremser og sørger for at være i kontrol.

Opsummering
Jeg elsker Jalen Pitre som football-spiller. Han er eksplosiv, fysisk og flyver rundt. Hans styrke og feel i boksen er simpelthen fænomenalt, og det handler om for det hold, der drafter ham, at få Pitre ned i boksen så meget som muligt. Hos nogle hold vil det være som slotcorner, hvor han kunne spille i en Mike Hilton/Kenny Moore-rolle. Hos andre hold vil det være som safety, der trigger hårdt ned ad bakke som Budda Baker, Tyrann Mathieu eller John Johnson, da sidstnævnte var hos Rams. Bekymringen hos Pitre er, om han kan lære teknisk og mentalt at være en god coverage-spiller også. Men Pitre kan i hvert fald godt bidrage på mit forsvar med hans physicality og gode play recognition.

NFL Comparison: Budda Baker/Mike Hilton

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button