EDGE Rushers 2022Linebackers 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl

Deangelo Malone: Hvor meget en nichespiller kan man tillade sig at være i NFL?

På en tjekliste over traits, man gerne vil have hos en passrusher, ticker Malone mange af dem af. Men kan han overkomme de bokse, han ikke opfylder?

Western Kentucky er ikke det universitet, der har produceret mest talent til NFL, men alligevel har Deangelo Malone formået at bide sig fast i NFL scouts bevidsthed via hans fantastiske produktion mod den, indrømmet, lavere kvalitet modstandere Western Kentucky møder gennem en sæson. Dette har blandt andet affødt en invitation til Senior Bowl, ligesom han er begyndt at få lidt opmærksomhed i medierne.

Malone er et tidligere 2 star prospect, for hvem de fleste af hans offers i high school var fra division 2 colleges så som Montana State, etc. Malone slog til, da Western Kentucky kom med et tilbud, og har siden været et centerpiece på et defense, hvor der ellers har været langt mellem stjernerne.


Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 240lbs (108 kg)

Deangelo Malone Scouting Reports

Styrker

 • Lang og lanky. Smalle hofter, fint brede skuldre, men ikke meget kød på knoglerne. Relativt tynde arme og ben.
 • Meget fleksibel i både upper- og lower body. Viser flere gange rigtig god ankle flex, hvilket selvfølgelig er en kæmpe fordel som passrusher, når man skal smyge sig om en offensive tackles outside shoulder.
 • Spiller meget let, og har fantastisk eksplosivitet i hans lower body. Quickness og explosion up field er klart over average, og er umiddelbart hvad han skal leve af i NFL, hvis han skal have en chance for succes.
 • Rusher primært fra two-point stance i college, og det er ligeledes hvordan det skal foregå i NFL. Har quickness og speed til at være en trussel.
 • Besidder fantastisk bend til at gøre vejen til quarterbacken kortere. Er i stand til at få skulderen tæt til jorden og dreje sig rundt om hans modstander og derefter ”flade” vinklen til quarterbacken ud. Præmieeksempel på dette i kampen mod Louisville, hvor han forcerer en fumble på quarterbacken i end zone.

Svagheder

 • Det er åbenlyst, at Malone kommer til at døje med mangel på power i NFL. Han staller alt for ofte, hvis han ikke vinder med speed, quickness eller teknik.
 • Der er tæt på ingen power i Malone’s hænder, hvilket er et stort problem i forhold til at sætte moves up mod både løb og kast.
 • Er afhængig af at få hans modstander i 1-on-1 situationer, hvorfor han formentlig er begrænset til 3-4 OLB eller weak end i en 4-3 Under, hvor han kan blive isoleret på en tackle.
 • Man kan godt blive bekymret for, om Malone er for meget en tweener, fanget mellem det at være en linebacker i NFL, eller en passrusher?
 • Pad level og leverage er generelt problemer for ham, han spiller fx løbet alt for oprejst og tager imod blockers med skulderen i brystet på dem for ofte.
 • Pass rush technique med hænderne er meget spartansk, og han slår mest til hans modstanders hænder. Er afhængig af sin speed til at komme på ydersiden, og så dippe.

Opsummering

Malone var et relativt ukendt recruit, som fik bidt sig fast hos Western Kentucky, hvor han har haft en yderst produktiv karriere. I 2021 producerede Malone 88 tackles, 16.5 TFLs, og 8 sacks. Hvorvidt Malone har en rolle som en produktiv, situational passrusher er egentlig ret svært at spå om, og han er formentlig afhængig af, at han lander hos et hold, der ikke nødvendigvis spiller deres spillere i de mest klassiske roller. Hvorvidt Malone skal omskoles til mere klassisk linebacker i NFL er en diskussion værd, fordi det i så fald vil stille ham i en situation, hvor problemerne omkring power, pad level og leverage bliver formindsket, hvorimod hans styrker bliver forstærket. Om Malone har de atletiske evner til at begå sig som mere klassisk linebacker i NFL hersker der dog en del tvivl om. Jeg kan dog se en rolle for Malone som special teamer, mens han evt. udvikler på sit passrush game, samt får pakket nogle flere muskler på hans frame.

NFL Comparison: Shilique Calhoun

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button