Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022Senior BowlTopnavn 2022

Carson Strong: Talentfuld pocket passer med stærkt bekymrende knæ

Nevadas Carson Strong ville nok have været prototypen på en QB i 1970’erne, men spørgsmålet er, om en traditionel pocket passer, der kan dissekere de fleste defenses, nogensinde går af mode? Dog vækker en langvarig knæskade bekymring.

Carson Strong kommer fra Vacaville, Californien, hvor han gik på Will C. Wood High School. Her spillede han både football og basketball, og som junior kastede han for 2.732 yards og 26 touchdowns. På grund af en alvorlig og drilsk knæskade spillede Strong ikke i sin senior sæson, og derfor var Nevada også den eneste FBS-skole til at tilbyde Strong et scholarship, selvom han var rangeret som et 3-stjernet recruit.

Hos Nevada endte Strong med at reshirte sin første sæson, inden han i 2019 overtog rollen som starter. Her kastede han for 2.335 yards for 11 TD og 7 interceptions. I 2020 vendte han tilbage som starter, og her tog hans produktion for alvor et nøk opad. Her steg hans completion-% til 70.1%, og han kastede for 2.858 yards, 8.1 avg, 27 TD og bare 4 INT i den ellers afkortede Covid-19-sæson. I 2021 lukkede Strong og Nevadas offense endnu mere op for posen, og hele 524 gange fik Strong lov til at kaste bolden. Igen completede han 70% af alle bolde med 4.186 yards, 36 TD og 8 INT til følge.

Alder ved draften: 22 år (14. september 1999)
Højde: 6ft. 4in (193 cm)
Vægt: 215 lbs (98 kg)

Carson Strong Scouting Reports

Styrker

  • Hvis prototypiske mål stadig betyder noget for dig hos en QB, så kan du sætte flueben ved den boks hos Carson Strong. Således måler han 6'4, 215 lbs og har dermed noget af den højde, som mange mere old school football coaches gerne vil have. Han er ikke hverken særlig muskuløs eller atletisk og er på mange måder lidt et throwback på positionen.
  • Alt ved Strongs game starter ved hans base og solide fundamentals. En enkelt gang imellem klikker han hælene for meget sammen, men generelt opererer han med en bred, solid base, der giver ham mulighed for at træde ordentligt ind i sine kaste. Holder bolden en lille bitte smule lavt, men har en pæn, effektiv throwing motion og bolden kommer fint ud af hånden på ham. Ser altid ud til, med små subtile skridt, at være i den bedst mulige position til at kaste bolden inden for lommen og ser bare ud til at være i kontrol hele tiden.
  • Det ser ud til, at Strong hele tiden er i et lækkert command med sit angreb. Laver små pre-snap adjustments og ændrer ting ved line of scrimmage. Nevadas Air Raid offense havde faktisk en ret god balance, men det er tydeligt at se, at Strong tit kigger touchdown, før han kigger checkdown, og han formår at gå rimelig solidt igennem sine progressions, mens han holder øjnene nede ad banen og arbejder godt i lommen. Har god kontrol med midten af banen fra lommen.
  • Strong er en traditionel pocket passer på godt og ondt. Han kommer til at tage sacks eller forcere beslutninger, hvis væggene rykker sammen hele vejen omkring ham, men til gengæld er han super god til hele tiden at positionere sig i forhold til pres, særligt fra ydersiden. Små, subtile skridt og super føling, der gør, at han træder let op i lommen og holder øjnene nede ad banen.
  • Kan godt lide Strongs armstyrke. Jeg ved ikke, om han har en Josh Allen-agtig arm, men på grund af hans gode mechanics og base kan han uden problemer distribuere bolden til alle niveauer af bolden - også drive den mod ydersiden.

Svagheder

  • Strong er stationær og på mange måder det modsatte af den moderne type QB, der kan scramble eller sågar tilføje en dimension til angrebet ved at kunne løbe selv. Vi kommer formentlig til at have en diskussion om, hvor lidt mobil Strong er, og om man kan overleve med det i nutidens NFL. Koncepter med meget movement, rolling pockets, option-spil osv. virker ikke specielt fordelagtigt for ham.
  • Kan til tider godt være lidt en sitting duck forstået på den måde, at han simpelthen ikke har escapability eller atletisk formåen nok til at slippe ud af sacks. Hvis man har set meget med spillere som Russell Wilson, Patrick Mahomes, Kyler Murray eller Lamar Jackson, der har gjort det til nærmest hverdag at dodge pres, så bliver man skuffet med Strong, der nok vil tage flere sacks end de fleste med en below-average OL. Får han protection, kan han til gengæld meget metodisk arbejde sig ned ad banen.
  • Hvis man skal kritisere noget en lille smule, så synes jeg, at der godt kan være lidt for stor varians for hans dybe kast. Der er nogle, der ligger fuldstændig helt forbilledligt smukt, hvor kun hans receivers kan nå dem, med godt touch, men der er også en del, der bliver air mailed og halvt om halvt "kastet væk". En del skyldes helt sikkert, at han lægger dem, hvor kun hans WR har en chance for dem - hellere en meter for dyb end et risikabelt kast - men der er nogle near-misses imellem, som der ikke er plads til at brænde i NFL.
  • Strong har desværre en ret omfattende historik med knæskader, der stammer helt tilbage fra 2017, hvor han missede sin senior sæson med en alvorlig knæskade. Desværre stødte en yderligere komplikation til, da han blev diagnosticeret med en tilstand kaldet osteochondritis dissecans. Uden at være læge og have adgang til Strongs historisk, så er det en tilstand, der kan ødelægge både ledbrusk og knoglevæv, og da Strong har været plaget af det gentagende gange med flere operationer til følge, så ligner det et relativt stort red flag for NFL-holdene, der skal besvares i løbet af de kommende måneder.

Opsummering

Leder du efter en moderne QB med atletisk formåen, der kan kreere uden for strukturen, så skal du hurtigt browse videre i kataloget. Leder du til gengæld efter en helt traditionel pocket passer med en god arm, klogt hoved og god poise i lommen, der kan operere og lede et Air Raid offense, så er Carson Strong er rigtig godt bud. Strong har en virkelig solid pakke af fundamentals - gode mechanics, en solid base og en stærk arm, der giver ham mulighed for at angribe alle områder af banen. Desværre må man bare konstatere - og det kan man se, at Strong også godt selv ved - at han er en relativt marginal atlet, der ikke kommer til at undvige ret mange sacks, hvor han bliver flushed, eller skabe meget uden for strukturen. Derudover kommer Strong med en lidt skræmmende historik med knæskader i sit højre knæ, og der spekuleres i, om en ret sjælden tilstand i knæet kan være degenererende og ødelæggende for hans karriere på langt sigt. Det vigtigste for Strong bliver altså nærmest hans lægetjek i den kommende offseason, da hans tape er godt nok til at blive valgt relativt tidligt. Vi så sidste år, at en relativt begrænset atlet som Mac Jones gik i første runde, og hvis Strongs knæ er i orden, så vil det ikke undre mig, hvis Strong også kan komme i betragtning som et 1st round pick. Det vil dog heller ikke undre mig, hvis hans trods alt relativt klare begrænsninger skubber ham lidt ned af holds boards.

NFL Comparison: Tom Brady

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button