Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022Senior BowlTopnavn 2022

Carson Strong: Talentfuld pocket passer med stærkt bekymrende knæ

Nevadas Carson Strong ville nok have været prototypen på en QB i 1970’erne, men spørgsmålet er, om en traditionel pocket passer, der kan dissekere de fleste defenses, nogensinde går af mode? Dog vækker en langvarig knæskade bekymring.

Carson Strong kommer fra Vacaville, Californien, hvor han gik på Will C. Wood High School. Her spillede han både football og basketball, og som junior kastede han for 2.732 yards og 26 touchdowns. På grund af en alvorlig og drilsk knæskade spillede Strong ikke i sin senior sæson, og derfor var Nevada også den eneste FBS-skole til at tilbyde Strong et scholarship, selvom han var rangeret som et 3-stjernet recruit.

Hos Nevada endte Strong med at reshirte sin første sæson, inden han i 2019 overtog rollen som starter. Her kastede han for 2.335 yards for 11 TD og 7 interceptions. I 2020 vendte han tilbage som starter, og her tog hans produktion for alvor et nøk opad. Her steg hans completion-% til 70.1%, og han kastede for 2.858 yards, 8.1 avg, 27 TD og bare 4 INT i den ellers afkortede Covid-19-sæson. I 2021 lukkede Strong og Nevadas offense endnu mere op for posen, og hele 524 gange fik Strong lov til at kaste bolden. Igen completede han 70% af alle bolde med 4.186 yards, 36 TD og 8 INT til følge.

Alder ved draften: 22 år (14. september 1999)
Højde: 6ft. 4in (193 cm)
Vægt: 215 lbs (98 kg)

Carson Strong Scouting Reports

Styrker

 • Hvis prototypiske mål stadig betyder noget for dig hos en QB, så kan du sætte flueben ved den boks hos Carson Strong. Således måler han 6'4, 215 lbs og har dermed noget af den højde, som mange mere old school football coaches gerne vil have. Han er ikke hverken særlig muskuløs eller atletisk og er på mange måder lidt et throwback på positionen.
 • Alt ved Strongs game starter ved hans base og solide fundamentals. En enkelt gang imellem klikker han hælene for meget sammen, men generelt opererer han med en bred, solid base, der giver ham mulighed for at træde ordentligt ind i sine kaste. Holder bolden en lille bitte smule lavt, men har en pæn, effektiv throwing motion og bolden kommer fint ud af hånden på ham. Ser altid ud til, med små subtile skridt, at være i den bedst mulige position til at kaste bolden inden for lommen og ser bare ud til at være i kontrol hele tiden.
 • Det ser ud til, at Strong hele tiden er i et lækkert command med sit angreb. Laver små pre-snap adjustments og ændrer ting ved line of scrimmage. Nevadas Air Raid offense havde faktisk en ret god balance, men det er tydeligt at se, at Strong tit kigger touchdown, før han kigger checkdown, og han formår at gå rimelig solidt igennem sine progressions, mens han holder øjnene nede ad banen og arbejder godt i lommen. Har god kontrol med midten af banen fra lommen.
 • Strong er en traditionel pocket passer på godt og ondt. Han kommer til at tage sacks eller forcere beslutninger, hvis væggene rykker sammen hele vejen omkring ham, men til gengæld er han super god til hele tiden at positionere sig i forhold til pres, særligt fra ydersiden. Små, subtile skridt og super føling, der gør, at han træder let op i lommen og holder øjnene nede ad banen.
 • Kan godt lide Strongs armstyrke. Jeg ved ikke, om han har en Josh Allen-agtig arm, men på grund af hans gode mechanics og base kan han uden problemer distribuere bolden til alle niveauer af bolden - også drive den mod ydersiden.

Svagheder

 • Strong er stationær og på mange måder det modsatte af den moderne type QB, der kan scramble eller sågar tilføje en dimension til angrebet ved at kunne løbe selv. Vi kommer formentlig til at have en diskussion om, hvor lidt mobil Strong er, og om man kan overleve med det i nutidens NFL. Koncepter med meget movement, rolling pockets, option-spil osv. virker ikke specielt fordelagtigt for ham.
 • Kan til tider godt være lidt en sitting duck forstået på den måde, at han simpelthen ikke har escapability eller atletisk formåen nok til at slippe ud af sacks. Hvis man har set meget med spillere som Russell Wilson, Patrick Mahomes, Kyler Murray eller Lamar Jackson, der har gjort det til nærmest hverdag at dodge pres, så bliver man skuffet med Strong, der nok vil tage flere sacks end de fleste med en below-average OL. Får han protection, kan han til gengæld meget metodisk arbejde sig ned ad banen.
 • Hvis man skal kritisere noget en lille smule, så synes jeg, at der godt kan være lidt for stor varians for hans dybe kast. Der er nogle, der ligger fuldstændig helt forbilledligt smukt, hvor kun hans receivers kan nå dem, med godt touch, men der er også en del, der bliver air mailed og halvt om halvt "kastet væk". En del skyldes helt sikkert, at han lægger dem, hvor kun hans WR har en chance for dem - hellere en meter for dyb end et risikabelt kast - men der er nogle near-misses imellem, som der ikke er plads til at brænde i NFL.
 • Strong har desværre en ret omfattende historik med knæskader, der stammer helt tilbage fra 2017, hvor han missede sin senior sæson med en alvorlig knæskade. Desværre stødte en yderligere komplikation til, da han blev diagnosticeret med en tilstand kaldet osteochondritis dissecans. Uden at være læge og have adgang til Strongs historisk, så er det en tilstand, der kan ødelægge både ledbrusk og knoglevæv, og da Strong har været plaget af det gentagende gange med flere operationer til følge, så ligner det et relativt stort red flag for NFL-holdene, der skal besvares i løbet af de kommende måneder.

Opsummering

Leder du efter en moderne QB med atletisk formåen, der kan kreere uden for strukturen, så skal du hurtigt browse videre i kataloget. Leder du til gengæld efter en helt traditionel pocket passer med en god arm, klogt hoved og god poise i lommen, der kan operere og lede et Air Raid offense, så er Carson Strong er rigtig godt bud. Strong har en virkelig solid pakke af fundamentals - gode mechanics, en solid base og en stærk arm, der giver ham mulighed for at angribe alle områder af banen. Desværre må man bare konstatere - og det kan man se, at Strong også godt selv ved - at han er en relativt marginal atlet, der ikke kommer til at undvige ret mange sacks, hvor han bliver flushed, eller skabe meget uden for strukturen. Derudover kommer Strong med en lidt skræmmende historik med knæskader i sit højre knæ, og der spekuleres i, om en ret sjælden tilstand i knæet kan være degenererende og ødelæggende for hans karriere på langt sigt. Det vigtigste for Strong bliver altså nærmest hans lægetjek i den kommende offseason, da hans tape er godt nok til at blive valgt relativt tidligt. Vi så sidste år, at en relativt begrænset atlet som Mac Jones gik i første runde, og hvis Strongs knæ er i orden, så vil det ikke undre mig, hvis Strong også kan komme i betragtning som et 1st round pick. Det vil dog heller ikke undre mig, hvis hans trods alt relativt klare begrænsninger skubber ham lidt ned af holds boards.

NFL Comparison: Tom Brady

Styrker

 • Carson Strong har tydeligvis en over middel til god arm, hvor han ret let genererer seriøs zip i sine kast. Viser evnen til gang på gang at trække bolden på en snor på de ellers notorisk vanskelige kast til ydersiden. Hans arm og evne til at ramme sidelinjen og små vinduer er hans største win condition i NFL.
 • Jeg synes, at Strongs kastebevægelse generelt er virkelig nydelig, og jeg er imponeret over, hvor dejlig hurtigt et aftræk han har, når man tager hans generelle atletiske evner i betragtning. Har en rigtig effektiv og klassisk kastebevægelse.
 • Jeg synes, at Strong viser over middel timing og anticipation i sine kast, og han viser adskillige eksempler på kast, hvor han slipper bolden, før receiveren er ude af sit break. Det er en vigtig evne for en stationær pocket passer.
 • Kombinationen af Strongs arm og timing gør ham til en quarterback, der virkelig kan vinde 'outside the numbers'. Han er i sit es på comeback-ruter, out-ruter, backshoulder-kast og post-ruter.
 • Generelt har Strong en acceptabel præcision til alle niveauer af banen. Rammer alle must-hit kastene kort på banen, og han viser udmærket ball placement på kast henover midten. Man kunne godt ønske sig lidt mere stabiltiet på de dybe kast, hvor der både er fænomenale kast og lidt for mange bolde, der ender 3 yards fra receiveren, men det er stadig på et acceptabelt niveau, synes jeg.

Svagheder

 • Jeg er ikke sikker på, at jeg har set en quarterback ud af college, der er så meget en statue som Strong. Han er virkelig stationær, og han har tæt på nul quickness eller fart, når han bevæger at bevæge sig under pres. Han er virkelig begrænset til at skulle arbejde indenfor lommen.
 • Jeg er fan af Strongs kastebevægelse, men jeg synes ikke, at hans fodarbejde er godt nok. Når han rammer toppen af sit dropback, så bliver han alt for stillestående, og jeg ønsker, at han udvikler sin foot speed, så han hurtigere og lettere kan resette sine fødder, så han altid er i position til at kaste bolden.
 • Jeg er ikke imponeret over Strongs evner til at bevæge sig i lommen. Når man er så stationær som Strong, så skal man være en mester til at træde op i lommen og fornemme presset. Rodgers, Rivers og Brady var/er fantastiske til at manipulere rushere, og jeg synes, at Strong i stedet rammer toppen af sit drop og begynder at drifte for meget. Skal være mere disciplineret i hans pocket movement.
 • Der er værre quarterbacks i år, når det kommer til at læse forsvar, men de har så også mere mobilitet. Hvis Strong skal være så stationær, så skal han virkelig være skarp mentalt for at virke i NFL, og jeg synes ikke, at han hos Nevada (ikke toppen af poppen i college) viste nok mentalt til, at jeg tror på, at han kan udvikle sig til en klog nok NFL-starter.
 • Strong har adskillige knæskader og operationer med i baggagen, og han spiller også med en stor knæstøtte lige nu. Der er uden tvivl en del hold, som ikke vil overveje Strong overhovedet pga. skadeshistorikken.

Opsummering
Carson Strong er en virkelig speciel evaluering. Det er meget, meget sjældent, at man finder så immobil en quarterback. Han er virkelig indbegrebet af en pocket passer only, og det er generelt ikke en positiv i nutidens NFL. Især synes jeg, at det er svært at se som en god ting, fordi jeg ikke synes, at han har fantastisk fornemmelse for lommen eller er super skarp mentalt. De to ting skal virkelig være top notch, hvis man skal overleve som en immobil quarterback. Her er Strong f.eks. langt efter en type som Mac Jones sidste år, og Mac Jones er endda en del mere mobil end Strong. Strongs arm, præcision og acceptable decision making er dog spændende kvaliteter, som med lidt held kan gøre ham til en starter i NFL. At tage Strong i første runde ville være vanvittigt, men på dag 2 kan man begynde at overveje det. Personligt er det svært at tage ham i top 50, især pga. skadeshistorikken.

NFL Comparison: Jared Goff-ish med en bedre arm

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button