Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022Wide Receivers2022

Calvin Austin III: Startede som sprinter, sluttede som football-spiller

Da Calvin Austin startede på college var han primært en dygtig sprinter, der spillede football ved siden af. Da han sluttede i college var han en strålende football spiller med klart NFL-talent.

Calvin Austin er født og opvokset i Memphis, Tennessee, og i high school var han primært en strålende sprinter. Han var et 3-stjernet football-talent, der blev betegnet som havende positionen “atlet” ud af high school. Han valgte at blive i hjembyen hos Memphis University, da tilbudene udover Memphis ikke var prangende.

Hos Memphis startede han på atletikholdet som sprinter, hvor han primært gjorde sig i 2017 og 2018. I 2019 var han stadig en del af atletik-holdet, men hans rolle voksede på football-banen, hvor han greb 17 bolde for 315 yards. I 2020 blev football det primære fokus, og det betalte sig med en gennembrudssæson, hvor han greb for 1.053 yards og 11 touchdowns. Han fulgte op i 2021 med 1.149 yards og otte touchdowns

Alder ved draften: 23 år (24. marts 1999)
Højde: 5ft. 9in (175cm)
Vægt: 162lbs (73kg)

Calvin Austin III Scouting Reports

Styrker

  • Der er glimrende acceleration i Calvin Austin III's lille krop. Han går fra nul til 100 på ganske få skridt, og han er ikke en spiller, man vil misse sit jam mod i press coverage. Så får han lynhurtigt et par meter.
  • Calvin Austin er tidligere sprinter i high school på højt niveau, og han har da også rigtig god fart i stængerne. Han er ikke Tyreek Hill-hurtig, men hans fart er klart over middel, og jeg ville forvente en tid mellem 4.35 og 4.40 på 40-yard dashen til combine.
  • Austin har ikke styrken til at indgå i fysiske dueller med cornerbacks på line of scrimmage, men han kompenserer udmærket ved at have strålende quickness i sine releases. Han er dygtig til at undvige cornerbacks punch, og han giver sig selv god plads med sine releases. God nok til at komme af linjen til at spille udvendigt.
  • Austin virker til at have fine hænder i de kampe, jeg så. Han plukker bolden glimrende ud af luften og kan hive kast ind væk fra sin krop. Forstår hvordan man justerer til bolden for at gribe bolde, der ikke ligger perfekt.
  • På dybe kast virker Austin en udmærket evne til at finde bolden i luften, følge dens bane og justere sit løb til at finde ind under bolden. Viser ret fin kropskontrol generelt og havde også kontrol og awareness omkring sidelinjen.
  • Grundet sin fart er han farlig i space, og han kan skabe noget med bolden i hænderne. Han bryder ikke rigtig tacklinger, så han er ikke en elite YAC-trussel, men det er et plus og screens vil være noget af det, hvor man kan bruge Austins kvaliteter.

Svagheder

  • Størrelsen er en begrænsende faktor hos Austin. Han er både lille og tynd, og han ligner i perioder et barn, der prøver voksen pads for første gang. Når han bliver udfordret på fysikken, så kommer han oftest til kort.
  • Som ruteløber skal Austin lægge mere på sit spil. Når han skaber seperation er det som oftest tidligt på ruten som følge af hans acceleration af linjen. Ude på selve ruterne sætter han ikke sine cuts op ideelt, og han mangler tålmodighed, når han skal sælge ruterne - hvilket medfører at cuts for ofte bliver afrundet eller for let læselige. Hvis han skal blive en mere komplet receiver, er det her, han skal rykke sig mest.
  • Grundet størrelsen har Austin sine klare begrænsninger i contestede situationer. Har har det svært, når cornerbacks sidder tæt på ham, da han bare ikke har størrelse og styrke til at holde dem væk.

Opsummering
Calvin Austin er af den type receivere, der er blevet mere og mere populære de sidste par år. Han er ikke stor, og det har sine begrænsninger, men han er hurtig og kan strække banen både horisontalt og vertikalt. De typer leder mange hold efter. Jeg synes dog, at Austin har mere at byde på end mange andre små hurtige typer, da han reelt har en plan mod press coverage, så han kan komme af line of scrimmage, og han samtidig har mere solide hænder end typer som Mecole Hardman og Dwayne Eskridge. Derfor tror jeg også, at Austin sagtens kan bidrage som et solidt komplementerende våben i et NFL-angreb, og hvis han udvikler sig som ruteløber, kan han måske også blive en John Brown-type niveaumæssigt. Top 100 er bestemt realstisk for Austin, selvom jeg personligt ikke ville tage ham i top 75.

NFL Comparison: John Brown

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button