Scouting Reports 2022Senior BowlWide Receivers2022

Bo Melton: Speedy wildcard med chance for at blive bedre pro end collegespiller

Det er tydeligt at se på Meltons tape, at hans produktion blev holdt gevaldigt tilbage af et offense, der manglede både timing og præcision. Melton selv kommer dog med en god kombination af atletiske egenskaber, fart og knowhow.

Bo Melton er født op opvokset i New Jersey, hvor han gik på Cedar Creek High School. Her var han en område-mester i både 200m, 400m og længdespring, mens han også spillede på skolens basketball-hold. Som recruit var han et 4-stjernet prospect i 2016 – samme år hvor traditionsrige Rutgers sidst fik en WR draftet til NFL. Melton havde da også tilbud fra mere end 25 skoler – heriblandt Ohio State og Michigan – men valget faldt altså på Rutgers, hvor også hans far, Gary, spillede.

Her fik han da også allerede spilletid som freshman i 2017, men på trods af tre starter og masser af spilletid på special teams, så blev det kun til 4 grebne bolde for 83 yards. Året efter greb han 28 bolde for 245 yards, men han havde stadig første TD til gode. De kom dog i 2019, hvor han scorede to gange, mens han greb 427 yards. Rollen hos Rutgers fortsatte da også med at gro i både 2020 og 2021, hvor det blev til henholdsvis 47 og 55 grebne bolde for 638 og 618 yards og i alt 10 TD.

Alder ved draften: Ukendt
Højde: 5ft 11in (181 cm)
Vægt: 189 lbs (86 kg)

Bo Melton Scouting Reports

Styrker

  • Melton er ikke den største eller stærkeste, men han ligner ikke en undersized receiver. Rimelig kort og kompakt overkrop med god muskelmasse i armene, lidt længere ben. Ligner en rimelig eksplosiv atlet. Løb en 4.34 og 6.98 3-cone, hvilket vidner om god eksplosion og agility.
  • For at starte et sted, så kan jeg ret godt lide Meltons get-off fra line of scrimmage. Har linet op både på indersiden og ydersiden, og jeg kan godt lide, hvordan han kommer eksplosivt af linjen og begynder at æde cushions mod off-coverage. Jeg mangler lidt at se hans release-pakke mod press coverage, og han skal nok i højere grad vinde på et hurtigt fodarbejde og eksplosivitet end fysik på ydersiden.
  • Var på absolut ingen måde imponeret over Rutgers' QB-spil, og det gik ud over timingen og præcisionen på en del spil. Men jeg synes alligevel, at der var flashes, hvor Melton godt forstod at sætte ruter op med leverage ved blandt andet at udnytte blinde vinkler, space og sin evne til at breake ned. Har farten til at true over toppen, og det kan han bruge til at sætte ruter op. Stacker corners fint af line of scrimmage.
  • Melton har noget fleksibilitet i et offense og er ofte brug som motion man eller som en hurtig outlet på screens osv. Det er tydeligt, at man rimelig nemt kan scheme nogle touches til ham eller sætte ham op til nogle kalkulerede dybe skud, når man flytter ham rundt på angrebet.
  • Jeg kan ret godt lide Meltons evne med bolden i hænderne. Ser naturlig ud med bolden i hænderne og har en god kombination af vision, burst og beslutsomhed, hvilket hurtigt giver ham ekstra yards. Han har faktisk lidt pinball-effekt på nogle tidspunkter, men det er ikke så meget på grund af hans størrelse og power, men mere på grund af hans vilje og umiddelbare momentum. Ikke desto mindre så virker det fint.
  • Melton skal ikke forveksles med en andensals receiver, men jeg synes til tider, at han viser fine evner til at lokalisere bolden i luften og time sine indgreb. QB-spillet lod en del tilbage at ønske, så blev engang imellem presset ud i nogle situationer, som ikke er til hans fordel. Hans tracking er klart bedre end hans evne til at vinde contested, men er ikke helt uden evner.

Svagheder

  • Melton kan godt kæmpe en lille smule med at vinde fysiske kampe. Både af line of scrimmage, men også på toppen af ruter. Der er samtidig et par eksempler, hvor han bliver ledt ind i tæt trafik og simpelthen bare taber den fysisk kamp på toppen af ruterne. Kan godt blive slået lidt ud af kurs og tabe initiativet, når bolden er i luften.
  • Det er svært at lave en fuld vurdering af Meltons evner som route runner, da QB-spillet til tider var ganske dårligt og udstillede en ikke ubetydelig mangel på timing. Dog synes jeg at kunne fornemme, at Melton lidt forsømmer at give sig selv nok plads, og jeg kan frygte, at gode, savvy NFL-corners kommer til at tvinge ham til at blive teknisk mere velfunderet. Speed alene vinder ikke i NFL, hvis han ikke bliver bedre til at nuancere den og skabe plads til en eksplosion.
  • Det føles som om, at Melton skal blive lidt bedre til det hele for for alvor at kunne tage springet til kontinuerlig NFL-succes. Han er hurtig, men jeg synes ikke, at han altid bruger sin fart optimalt. Han kan tracke bolden, men jeg synes også, at han kan miste overblikket lidt. Han kan adjuste til bolden, men han bliver testet fysisk på toppen af ruter. Han viser nogle nuancer som ruteløber, men han giver ikke altid sig selv den bedste plads. Mange af tingene er dog noteret som plusser i hans report, da han virkelig ikke blev hjulpet af Rutgers' offense, men alligevel var den klart mest produktive receiver på holdet.

Opsummering:

Bo Melton kommer med en interessant kombination af atletiske egenskaber og værktøjer i de mere tekniske aspekter af spillet. Det er svært ikke at være imponeret af hans 4.34 40-tid og sub-7 3-cone, og det bør give NFL-holdene større incitament til at sætte hans film på. Det første, de vil blive mødt af, er dog et forholdsvis ringe QB-spil og et offense, er sjældent rammer timingen og præcisionen til for alvor at lave en solid fremskrivning af Meltons succes. Dog skal man ikke glemme, at Melton stadig har været den mest produktive receiver for Rutgers de seneste sæsoner, så på den måde skiller han sig stadig ud. Der er da også flere ting at arbejde med - fart, hæderlig forståelse for at løbe ruter 1 mod 1, stacker corners vertikalt af linjen og super gode YAC-evner med bolden i hænderne. Derfor tror jeg også, at Melton med relativt lethed kan etablere sig som en WR3 eller måske 4 på et angreb, hvor man roterer ham ind, kreerer nogle touches og ellers lader ham løbe dybt ud af forskellige formationer. Jeg tror godt, at man kan få en ganske hæderlig dyb trussel ud af Melton, og hvis man kan lære ham at være mere ovenpå i nogle fysiske situationer, så tror jeg også, at han kan udvikle sig til en forholdsvis nuanceret vertikal ruteløber.

NFL Comparison: Brandin Cooks

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button