Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Senior Bowlspillerpositioner2022

Bernhard Raimann: Potentiale fra Steinbrunn i Østrig

Erfaring er nok ikke, hvad Central Michigans Bernhard Raimann kommer i NFL på. Netop Raimanns manglende erfaring kan dog give NFL-holdene en tro på, at Raimann, der i 2020 skiftede fra tight end til tackle, kan forløse potentialet i NFL.

Bernhard Raimann er født og opvokset i Steinbrunn i det østlige Østrig, og begyndte at spille football som 14-årig. Han var på udveksling i Michigan i ét år i gymnasietiden, inden han vendte tilbage til Østrig. Efter overstået værnepligt committede han til Central Michigan og tog turen til USA for at spille college football.

Hos Central Michigan startede Raimann ud som tight end, og startede elleve kampe henover sine første to år, inden han forud for 2020-sæsonen blev konverteret til left tackle, hvor han var starter i begge sine sidste to sæsoner.

Alder ved draften: 24 år (23. september 1997)
Højde: 6ft. 7in (201cm)
Vægt: 305lbs (139kg)

Bernhard Raimann Scouting Reports

Styrker

 • Bygning
 • Potentiale i bevægelser
 • Fin grip strength
 • Fornuftige vinkler i løbespillet

Svagheder

 • Fodarbejdet virker ikke klar til NFL - Pass pro uden 'rigtige' drops, men sidevers og baglæns løb
 • Modstanderne løber for ofte igennem ham på kontakten
 • Lidt begrænset i blocking reach i kontakten
 • Spiller lidt højt og til tider lidt stift.
 • Stabiliteten i de gode ting

Opsummering:
Umiddelbart virker Bernhard Raimann, som en spiller NFL vil elske at få til at virke. Potentialet er der, bygningen er der og på banen virker hovedet også til at være der. Men der er noget uparathed og næsten helt nybegynder-agtigt over fodarbejdet i kastespillet - ikke fordi fødderne er meget langsomme, men fordi det ikke er den teknik, klart hovedparten klarer sig med i NFL.

NFL Comparison: N/A - Intet popper op
Forventet Draft range: 3.-5.runde

Senest opdateret: 11/11/2021

Styrker:

 • "Potentiale" er nøgleordet når man skal snakke om Raimann. Ikke at han er en spiller, der er rå som sushi og lever udelukkende på sin upside - men når vi har at gøre med en spiller, der blot har to års erfaring på sin position, har gennemgået en rivende udvikling henover de to sæsoner, og samtidig har gode atletiske evner, så vidner det alt andet lige om at der er et spændende potentiale at arbejde med for det hold, der vælger ham.
 • Raimann ankom til Central Michigan i 2017 som en 240 lbs tight end. Fra 2019 til 2020 lagde han 45 pund (20 kg) på kroppen for at hopppe fra 245 til 290 lbs, og yderligere små 7 kg kom til forud for den forgangne sæson, for at nå 305 lbs. At han kan bære den vægt så godt, uden at det tydeligt kan ses at det ikke er kommet helt naturligt til ham, er ganske imponerende.
 • Det er i løbespillet Raimann for alvor gør sig bemærket for nuværende. Han viser en fin nasty attitude og flasher dominerende evner.
 • For en spiller med kun to års erfaring på positionen, er teknikken ganske veludviklet hos Raimann. Hans footwork er anstændigt og han bruger hænderne effektivt, og det vidner om en spiller, der hurtigt har fået tillært sig nogle nye evner. Der er klart stadig ting at forbedre, men han virker i hvert fald til at tage effektivt imod coaching, så det bør være et plus i bogen for NFL-holdene, der har kig på ham.
 • Spilforståelsen er generelt også ganske fin. Der er tidspunkter hvor det ikke er helt kønt, men man ser i flashes at det er en spiller, der forstår sig på positionen. At han har flere års erfaring med football, og altså også med at line op på linjen som tight end, er dog også en hjælp i den henseende.

Svagheder:

 • Selvom Raimann på fornem vis har fået lagt godt 30 kg på kroppen henover de seneste år uden at det for alvor kan spores i hans frame, så er han stadig lidt let for en spiller på 6'6", og han har ikke helt den ønskværdige styrke i underkroppen. Han er stærk i overkroppen, men det er let at se for sig at han vil kunne presses når det handler om at stå imod med underkroppen og at hans anchor også vil lide lidt under dette. Især mod de endnu stærkere spillere han vil møde i NFL.
 • Raimann har kæmpet mod speed rushers, og kombineret med at der mangler lidt i underkroppen, så kan det altså lige pludselig være mod både speed og power han kan få problemer.
 • De tekniske forbedringer skal sættes ind flere steder. Det bør starte med fødderne, men også arbejdet med hænderne kræver en adressering. Det er ikke dårligt, men det kan, og skal, forbedres. Derudover kan Raimann kæmpe lidt med sit pad level.
 • Hvor tidligt tager man en spiller, der vil fylde 25 år lige omkring sæsonstart i sin rookiesæson, og - selvom han er nogenlunde veludviklet som spiller - er et udviklingsprojekt?

Opsummering:

Lad mig bare prøve at starte med at give et svar på det sidste jeg skrev ovenfor. Personligt vil jeg vente til slutningen af andendagen eller starten af tredjedagen med at tage en chance på Raimann. Der er virkelig spændende potentiale, men han er langt fra en sure thing, og når man skal holde ham op mod nogle af de andre tackles, der pt. er bedre og yngre - og i flere tilfælde også har en god portion upside - hvornår vælger man så Raimann over dem? Jeg kan sagtens se Raimann gå så tidligt som anden runde til et hold, der har et tilpas godt roster til at de kan prøve at udvikle ham i ro og mag, men selvom han er et spændende projekt, så kan jeg være bekymret for at nogle af hans udfordringer i pass protection, bliver svære at fikse. Der er en grænse for hvor meget masse man kan putte på hans krop, før det koster på de atletiske evner, og bliver han nogensinde en spiller, der kan håndtere både speed og power? Jeg skal gerne heppe på Raimann, og jeg kan som sådan sagtens forstå det hold, der tager chancen på ham. Men var jeg beslutningstager ville jeg nok selv lade et andet hold gøre det, medmindre vi kommer ned i det område jeg pegede på i starten af denne opsummering.

NFL Comparison: Dillon Radunz

Opdateret 18/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button