Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Thayer Munford: Masser af erfaring – knapt så meget upside

Efter tre år på tackle rykkede Thayer Munford i sin sidste sæson i college indvendigt på guard. Det har givet ham noget værdifuld erfaring på den position, han meget vel finder sit hjem på i NFL.

Thayer Munford er vokset op i Cincinnati i Ohio, hvor han boede indtil sit sidste år i high school, hvor han rykkede mod nordøst til Massillon, der ligger små 80 km syd for Cleveland og 10-15 km vest for Pro Football Hall of Fames hjemby, Canton. Ved flytningen rykkede han fra La Salle High School i Cincinnati til Massillon Washington High School, hvor bl.a. Hall of Fame-coach og -ejer Paul Brown (første head coach for Cleveland Browns og senere med til at stable Cincinnati Bengals på benene) startede sin high school-uddannelse for 100 år siden.

Massillon Washingtons footballhold blev trænet af en af Munfords tidligere trænere på La Salle, Nate Moore. Moore og hans kone blev tildelt juridisk forældremyndighed over Munford, men Munford blev erklæret ineligible til at spille af Ohios high school-atletikforbund, da de mente at hans skoleskifte var et brud på transferreglerne. Den kendelse blev først omstødt i slutningen af sæsonen, hvorfor Munford blot spillede de sidste tre kampe i den regulære sæson og en slutspilskamp for holdet.

Ud af high school blev Munford rangeret som et fire-stjernet recruit og tiltrak tilbud fra bl.a. Alabama, Cincinnati og Tennessee, foruden Iowa State og Kentucky, som han også havde et officielt visit hos. Han valgte dog i sidste ende at committe til Ohio State, hvor han efter et år som reserve, overtog starterjobbet i sit andet år. Munford valgte ovenpå 2020-sæsonen, at udnytte muligheden for at tage et ekstra år i college, selvom han var senior, og han har dermed fem års collegefootball på bagen, uden at have redshirtet – de fire sidste som starter (tre år på tackle, 2021 som guard), og kun en rygskade i slutningen af 2018-sæsonen har kostet ham kampe.

Alder ved draften: 22 år (18. september 1999)
Højde: 6ft 6in (197 cm)
Vægt: 321 lbs (146 kg)

Thayer Munford Scouting Reports

Styrker:

  • Munford kommer med masser af startererfaring fra ét af college footballs bedste programmer. Tre år som starter på ydersiden og et enkelt år på indersiden har givet ham værdifuld erfaring og forståelse for spillet.
  • Spilforståelsen virker helt generelt rigtig fin. Han lader sig ikke snyde og forstår at eksekvere sine opgaver indenfor systemet.
  • Der er god størrelse at komme efter i Munford, der ligner en NFL-linjemand af statur (mere om det nedenfor). Han har også god længde til at hjælpe sig på vej.
  • Munford virker generelt til at have fin styrke i kroppen. Hans spil bærer ikke altid præg af det, men det handler om nogle andre faktorer, og kan de tekniske ting fikses, så er jeg rimelig fortrøstningsfuld på dén front.

Svagheder:

  • Jeg synes egentlig i det store hele, at Munford virker til at få klaret sit job, hvilket jeg var ved at smide ind som en note ovenfor. Problemet er bare, at eksekveringen langt fra altid perfekt, og det gør det til en svaghed, for jeg er ikke overbevist om at det vil gå helt så godt på NFL-niveau.
  • Teknikken er noget skuffende for en så erfaren spiller. Munford læner sig meget fremad, hvilket bringer ham ud af balance, og hans teknik med hænderne lader især noget tilbage at ønske. Hænderne bliver ikke holdt højt nok, og hans timing er off, hvorfor modstanderne har gode betingelser for at komme ind på livet af ham. Det skal fikses, hvis han skal blive en kompetent NFL-starter.
  • Som noteret i første sektion er Munford bygget som en NFL-linjemand. Det uheldige er bare, at det er som en tackle. Han har rigtig fin tacklestørrelse, men han er noget højere end jeg foretrækker at have mine guards - især en guard, der ikke er superatletisk og god til at komme ned i knæene.
  • Og de atletiske evner lader noget tilbage at ønske. Hans foot quickness er relativt middelmådig, og der er ikke noget eksplosivitet i hans spil.
  • Generelt er Munford en spiller, der bare mangler elite traits. Der er nogle fine ting i hans spil, men der mangler de soleklare styrker fra et teknisk synspunkt, og oversættelsen til NFL lader noget tilbage at ønske.

Opsummering:

Gennemgangen ovenfor kan godt virke lidt hård, og det er egentlig også hårdere end jeg bryder mig om. Jeg kan egentlig godt lide at se Munford spille, og jeg synes slet ikke han spiller så ustabilt som andre virker til at mene. Men når jeg dykker lidt mere ned i de enkelte traits, så kan jeg bare ikke komme udenom at der bliver rejst nogle røde flag i forhold til hvor godt han kan fungere på NFL-niveau. Der kan godt gemme sig en starter i Munford, men det kræver at der bliver sat ind i de tekniske detaljer af hans spil. For en spiller, der har spillet fem år hos ét af de bedste collegeprogrammer, er det skuffende at han ikke er bedre i de finere nuancer af spillet. Den mentale del af spillet har jeg ikke de store kvaler omkring, og de bør kunne hjælpe ham, men jeg kommer ikke udenom at det er et projekt man påtager sig, hvis man vælger ham. Og typisk vil NFL-hold nok foretrække projekter, der har spændende atletisk potentiale og/eller er rå i teknikken, fordi de ikke har spillet så meget. Munford har spillet meget uden at være veludviklet teknisk, og han har ikke det store atletiske potentiale. Øv.

NFL Comparison: Alaric Jackson

Opdateret 20/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button