Indvendig Defensiv Linje 2022Senior Bowl-liste

Devonta Wyatt: En linebacker fanget i en stor krop

Georgia’s defensiv har været #vanvittigt spækket med talent, og interior defensive line var ingen undtagelse, hvor Devonte Wyatt har gjort sig bemærket i den lille smule solskin der har været tilbage, efter at Jordan Davis har blokeret det meste af solen.

Som tidligere 4-star recruit havde Devonta Wyatt masser af muligheder at vælge mellem, og efter af have været committed til South Carolina et stykke tid, endte valget dog på Georgia. Wyatt endte dog med at have så store problemer med sine karakterer, at han ikke kunne spille for Georgia, at han måtte en tur forbi Hutchinson CC, en JUCO-skole, før han igen vendte tilbage til Georgia. Dette viste sig formentlig at være en rigtig god idé med det fantastiske spring Georgia har taget som program over de seneste år, hvor de har nydt kæmpe succes.

Wyatt kom ind i rotationen tidligt og har siden nydt masser af spilletid og har med tiden fået spillet sig til masser af opmærksomhed fra scouts, inklusiv en invitiation til dette års Senior Bowl.

Alder ved draften: 24 år (31. marts 1998)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 315 lbs (143 kg)

Devonte Wyatt Scouting Reports

Styrker

 • Relativt kort og kompakt build med brede skuldre. Ligner en bowlingkugle. God masse i både lower- og upper body, med men lidt blød i hans mid-section. Hans build giver godt naturligt leverage.
 • Rigtig godt get-off, hvorfra en del af hans store spil stammer.
 • Tydeligvis en rigtig, rigtig god atlet. Bliver flere gange droppet som QB spy mod mobile QBs med succes. Løber en ellers ret mobil Will Levin ned bagfra.
 • I forlængelse af ovenstående, rigtig god lateral range. Er i stand til at tage meget lange og eksplosive spark steps, hvilket hurtigt kan skabe plads til ham i et åbent gap.
 • Endvidere rigtig god på stunts, hvor han kan bruge hans fantastiske movement skills til at spille looper og så bruge momentum med mange kilo bag sig til at være et problem for OL, eller en blokerende running back.
 • Slippery! Besidder en fantastisk evne til at bruge kombinationen af hans fantastiske get-off og atletiske evner til at skabe lidt separation mellem sig selv og hans modstander.
 • Fantastisk spin move! Han bruger det meget ofte og med meget stor succes ift. at sørge for, konstant at true vinklerne på hans modstander, og til at sørge for, at modstanderen ikke kan få ordentligt fat i hans breast plate.
 • Rigtig godt arsenal af passrush moves. Jeg har noteret spin, push/pull, snatch, club/swim, med flere.
 • Har anchor til at holde et double team i et kort stykke tid, og spiller med god teknik, når han håndterer double teams. Sænker hofterne, bøjer godt i knæene, splitter benene og drejer kroppen. Går på knæ om nødvendigt. Bliver han først løftet, så har han dog ikke tyngden til at holde det længere og bliver skubbet bagud. For en spiller på hans størrelse, og med hans skillset, er hans anchor mere end acceptabelt, men ikke noget, han kommer til at leve af i NFL som sådan.
 • Han er en af de bedre, jeg har set de seneste år, til at glide rundt om sine modstandere. Godt bend og fleksibilitet for en mand på hans størrelse.
 • Har fået hænderne på 4 passes ved LOS i det tape, jeg har set.

Svagheder

 • Besidder ikke elite power, især ikke, når det gælder om at dominere hans modstander 1-on-1 med vægten forover tæerne. Staller for ofte i hans bullrush. Han har simpelthen ikke nok power i hans punch til at sætte hans modstander på hælene, og har derefter ikke nok power i hans ben til at pumpe modstanderen ind i lommen konsekvent.
 • Er ret afhængig af at vinde rundt om hans modstander og er ikke så stærk i at vinde igennem hans modstander.
 • Hand placement er til tider lidt all over the place, og hans arme og hænder finder ikke altid deres sted i forhold til at på sat en sammenhængende plan op imod fx løbet, eller hvis han vil bullrushe.
 • Skaber relativt meget ravage i backfielden, men får for sjældent afsluttet spillene med sacks eller TFLs.
 • Har alderen imod sig. Han er allerede 24 på draft day.

Opsummering

Wyatt er et super spændende defensive tackle prospect, der bevæger sig langt bedre end gennemsnittet. Gennem de kampe, jeg har set, får man nærmest indtrykket af, at han bevæger sige lige så godt som en markant mindre defensive end, og han har også nogle opgaver på nogle spil, der kræver meget af hans atletiske evner, så som at droppe tilbage som QB spy, eller som looper på stunts. Problemerne opstår, når Wyatt for alvor skal bruge hans power, som ikke rigtig lader til at være top tier, heller ikke for hans størrelse. Wyatt laver konstant ravage i backfielden, og jo længere tid spillet varer, jo større chance giver man ham for at rulle hele sin palette af passrush moves ud. Han skal dog afslutte flere af hans spil. Til gengæld er Wyatt glat som en ål, når han smyger sig om hans direkte modstandere mod kastet, eller mod løbet for den sags skyld. I Wyatt får man en dynamisk spiller, der hovedsageligt skal leve i B-gaps i NFL, men som kan moonlighte som 1-tech i bestemte situationer. Som rotationsspiller tror jeg tidligt, at Wyatt kan komme til at spille en relativt stor rolle for hvem end drafter ham, og jeg vil ikke afvise, at han kan blive en af de bedre pure passrushers på positionen med tid.

NFL Comparison: Maliek Collins

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button