Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Derion Kendrick: Dobbelt national mester – med to forskellige hold

Det er de færreste forundt at vinde ét collegemesterskab. Det er endnu færre forundt at vinde flere. Men kun et absolut fåtal kan sige at de har vundet med to forskellige hold. Efter Georgias triumf i denne sæson falder Derion Kendrick i sidstnævnte kategori. Men off-field historikken spøger.

Derion Kendrick er født og opvokset i Rock Hill i South Carolina, og spillede sin high school-football på South Pointe High School i hjembyen – en skole hvor navne som Stephon Gilmore og Jadeveon Clowney tidligere har spillet. Kendrick spillde quarterback og wide receiver, og kastede i sin seniorsæson for 2683 yards og 30 touchdowns og løb for 1194 yards og 20 touchdowns. Afhængigt af hvor man kigger var han rangeret som et fire- eller fem-stjernet wide receiver-recruit og committede til Clemson.

Som true freshman fik Kendrick spilletid i samtlige holdets kampe og greb 15 bolde for 210 yards. Forud for sophomoresæsonen i 2019 skiftede han til cornerback og imponerede så meget at det i første omgang midlertidige positionsskifte blev gjort permanent, hvorefter han sikrede sig et starterjob. I sit første år som cornerback havde Kendrick to interceptions – den ene returneret for touchdown – og fem forsvarede kast. I 2020 startede Kendrik otte af de ni kampe han spillede i, og foruden en interception, samlede han seks forsvarede kast sammen og returnerede en fumble for touchdown.

At Kendrick i 2020 missede tre kampe – og ikke var på banen på det første snap i en fjerde – indikerede nogle disciplinære udfordringer, og mens de nærmere detaljer er uklare, kulminerede det i starten af 2021, hvor han i slutningen af februar blev smidt af holdet. En dårlig start på året blev værre, da politiet blot et par uger senere fandt ham sovende i en bil, med en pistol i skødet og i besiddelse af marihuana, i de sene nattetimer. Anholdelsen forhindrede ham dog ikke i i juni at annoncere at han transferede til Georgia, hvor han blev en vigtig brik på college footballs vel nok bedste forsvar i den forgangne sæson, der kulminerede med en sejr over Alabama i den nationale mesterskabskamp.

Den sejr gør Kendrick til én af meget få spillere – det præcise antal har ikke lige kunnet opstøves, men det er sket før – der har vundet et nationalt mesterskab med to forskellige hold. Foruden de to sejre i 2018 og 2021 har han spillet én finale (2019), der blev tabt, samt en semifinale (2020).

Alder ved draften: 21 år (24. august 2000)
Højde: 6ft 0in (182 cm)
Vægt: 190 lbs (86 kg)

Derion Kendrick Scouting Reports

Styrker:

  • Det imponerende turnaround fra wide receiver til cornerback giver forhåbninger om at det er en udvikling han kan bygge videre på. Han har vist virkelig gode takter på få år for to forskellige hold, og selvom han først ankom til Georgia i juni, har han været i stand til at levere en flot sæson for Bulldogs.
  • Kendricks fortid som wide receiver er til at spore i spillet. Han har ball skills til at matche den fortid, og kan de rå aspekter af hans spil blive justeret, bør der kun være potentiale for endnu bedre produktion.
  • Zoneopdækning er dér hvor man får mest ud af Kendrick, men han har også vist sig i stand til at spille andre typer af opdækning og han har et skill-set der reelt passer ind i ethvert scheme.
  • Det er dejligt at se Kendricks villighed til at bidrage i løbespillet. Tacklingerne sidder ikke nødvendigvis altid lige i skabet, men der er både lyst og evne til at være med hvor det sker.

Svagheder:

  • Omstændighederne der førte til at han blev smidt af Clemsons hold og også den efterfølgende anholdelse, vil formentlig være et omdrejningspunkt for hold ved de interviews der venter Kendrick henover de kommende måneder. Kan han ikke overbevise hold om at det ikke er noget der bliver en udfordring fremadrettet, så kan det komme til at koste ham på draftday.
  • Selvom spillet har været imponerende, når man tager de få år på positionen i betragtning, så er Kendrick stadig et råt prospect. Det er positivt i den forstand, at der er noget spændende udviklingspotentiale, men det rejser også spørgsmål omkring hvorvidt han kommer til at indfri det.
  • Kendrick er lidt spinkel af bygning, og de 6’0 han er listet til kan sagtens vise sig mindre når vi får officielle tal ved Senior Bowl. Han spiller dog med ganske fin fysik, trods sin frame.
  • Jeg forventer at Kendrick generelt vil levere nogle fine testresultater i draftprocessen, der peger i retning af gode atletiske evner. Jeg er dog lidt spændt på hans 40-yard tid. Han er på ingen måde langsom, men det ligner ikke en styrke for ham.

Opsummering:

Derion Kendrick rammer draften med et ganske imponerende CV: Deltagelse i tre collegefinaler (hvoraf to er vundet) og én semifinale, foruden et flot skifte fra wide receiver til cornerback. Hans tape giver også masser af forhåbning om en spiller, der kan komme til at gøre en forskel, og med tanke på hvad Trevon Diggs har lavet for Cowboys i den forgangne sæson, skal det ikke afvises at en tidligere receiver med tilhørende ball skills, kan tiltrække sig lidt ekstra opmærksomhed. Spørgsmålet er dog hvordan potentialet bliver vægtet i forhold til hvor han står her og nu – overgangen til NFL kan være hård for selv de bedste corners, og der er næppe nogen forventning om at han leverer storspil allerede som rookie, men det kan kræve lidt mere tid for Kendrick. Og så kommer man ikke udenom at omstændighederne omkring hans Clemson-exit spøger.

NFL Comparison: Kelvin Joseph

Opdateret 11/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button