Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022Senior Bowl-liste

Darian Kinnard: Voksede op i flyttebil – nu flytter han mennesker

Efter en opvækst, der bød på flere flytninger, bl.a. efter det første år i high school, har Darian Kinnard over de seneste år fundet sig til rette på højre side af Kentuckys offensive linje. Når turen går til NFL vil han formentlig skulle flytte både by og position.

Darian Kinnard er født i Youngstown i Ohio, men flyttede i løbet af sin opvækst sydpå til Tennessee, hvor familien først slog sig ned i Knoxville og senere rykkede til Kingsport. I Kingsport startede Kinnard på Dobyns-Bennett High School, men efter sit første år flyttede familien tilbage til Ohio, hvor Kinnard i Cleveland startede på Saint Ignatius High School, hvor bl.a. Brian Hoyer, Liam Eichenberg og Eagles’ defensive koordinator Jonathan Gannon tidligere har spillet high school-football.

Kinnard var rangeret som et fire-stjernet recruit ud af high school, og havde tilbud fra bl.a. Boston College, Cincinnati og Maryland, men valgte at committe til University of Kentucky.

Efter spilletid i ni kampe, herunder to fra start på left tackle, som true freshman, overtog han starterjobbet på right tackle fra sin anden sæson, og fastholdt jobbet henover sine sidste tre år for Wildcats.

Alder ved draften: 22 år (29. december 1999)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 342 lbs (155 kg)

Darian Kinnard Scouting Reports

Styrker:

  • Kinnard er en stor gut. Små to meter høj, 150+ kg med lange arme og et ordentligt sæt luffer for enden af armene - vi bliver klogere ved indvejningen til Senior Bowl (og Combine for den sags skyld), men der er tale om hænder på 11,25" (et spænd på små 29 cm fra toppen af tommelfinger til toppen af lillefinger når fingrene er strakt helt ud). De største hænder i NFL er 11,75".
  • Om det er fordi han er blevet træt af at flytte møbler når familien flyttede, at han bare er begyndt at flytte mennesker i stedet, skal jeg ikke kunne sige. Det kan også være det bare var familiens måde at træne ham op på. Uanset hvad, så kan Kinnard maule i løbespillet og virkelig flytte sin modstander. Han har stor styrke i både over- og underkroppen, og kombineret med nogle tunge (og store!) hænder, kan han totalt overrumple sin direkte modstander og åbne huller i løbespillet. PFF havde ham gradet som den bedste run blocker i college i 2021-sæsonen.
  • Kinnard er dog ikke bare ren og skær rå styrke. Han er også ganske bevægelig når man tager hans størrelse i betragtning. Han bevæger sig godt på de små områder og kan sagtens få sig flyttet i løbespillet. Man kunne være fristet til at smide ham i en pulje af power run blockers og så stoppe dér, men han er adræt nok til også at kunne spille zoneblokering.
  • Tre års startererfaring i SEC er ikke at kimse ad, og selvom det har været på tackle og jeg vil rykke ham indvendigt, så har det været med til at udvikle hans spilforståelse, der også er et punkt hvor han virker til at være rigtig godt med.

Svagheder:

  • Ligeså store Kinnards hænder er, (næsten) ligeså meget skal der dog arbejdes med teknikken på dem. Han har voldsom styrke i dem, men han er uhyre ustabil i hvordan han får dem brugt. Han kunne blive meget mere dominerende - også i løbespillet, hvor skræmmende det end er at skrive - hvis han kunne bruge dem bedre. Om det er at få dem hurtigere op, så modstanderen ikke når ind på kroppen af ham eller ramme sine punches bedre, så er der klar plads til forbedring.
  • Arbejdet med fødderne trænger også til en genopfriskning. Det er tydeligt på tape at Kinnard godt kan bevæge sig, men han har en tendens til at stoppe fødderne når han engager med en modstander, og det kan bringe ham i problemer med balancen. Han kommer simpelthen for ofte til at læne sig fremover ind i blokeringerne fordi fødderne ikke følger med.
  • Som så mange andre relativt højre spillere, kæmper Kinnard med at komme helt ned i knæene og vinde kampen om leverage. Han har et solidt anchor at stå imod med i kraft af sin styrke i kroppen, men et højt tyngdepunkt kombineret med punktet/punkterne ovenfor, er noget der kan give modstandere mulighed for at få arbejdet sig forbi ham.
  • Kinnard spillede tackle hos Kentucky, men jeg ser ganske enkelt ikke hans evner i pass protection være gode og stabile nok til at han kan begå sig på ydersiden i NFL. Han kan nok godt tage et snap på ydersiden i ny og næ, men i udgangspunktet bør han rykkes indvendigt, hvor det i mindre grad vil blive udstillet.

Opsummering:

En stor collegetackle, der rykker indvendigt til guard, er der ikke noget nyt i, og udover at den positionelle værdi er mindre på indersiden end udvendigt, er det ikke noget der skal tage noget fra de prospects, der må lave det positionsskifte. Darian Kinnard er en fremragende run blocker, der i kraft af sit arbejde med fødderne og hænderne, vil få svært ved at begå sig udvendigt - selvom han godt kan bevæge sig, så er jeg heller ikke sikker på at han ikke vil få problemer mod speed rushers på tackle. Til gengæld bør han vise sig som en dygtig mand indvendigt. Der kan være en omstillingsperiode i vente når han skal skifte position, og formentlig også tillære sig noget mere teknisk snilde, så det kan være bedst for Kinnard ikke at træde ind som starter allerede som rookie. På den længere bane er der dog et klart starterpotentiale i ham. Det lugter af et valg på andendagen.

NFL Comparison: Robert Hunt

Opdateret 20/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button