EDGE Rushere 2023Scouting Reports 2023Topnavn 2023

Will Anderson: Kan han leve op til den astronomiske hype?

Will Anderson har i over et år været hypet som den bedste forsvarsspiller i college, og forventningen har længe været, at han bliver valgt i top 5 af 2023-draften. Nu er spørgsmålet bare, om han reelt kan leve op til det skyhøje draftstempel?

Will Anderson er født og opvokset i Hampton lidt syd for Atlanta, Georgia. Han var et stort 4-stjernet talent ud af high school, og han havde over 40 tilbud på hånden. Han valgte Alabama som sit college over skoler som LSU, Auburn og Tennessee.

Hos Alabama blev Anderson den første true freshman linebacker (outside linebacker) til at vinde et starterjob fra sæsonstart i Nick Sabans tid. Han spillede i alle 13 kampe som freshman, hvor han lavede 52 tacklinger og syv sack i Alabamas mesterskabssæson. I 2021 fik han sit helt store gennembrud, da han smadrede alt og alle med 101 tacklinger og 17,5 sacks. Det sikrede ham titlen som årets forsvarsspiller i college. I 2022 har har indtil videre lavet 32 tacklinger og fem sacks i syv kampe.

Alder ved draften: 21 år (2. september 2001)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 243lbs (110 kg)

Will Anderson Scouting Reports

Styrker

  • Will Anderson er ikke en høj EDGE, men han er virkelig bredskuldret med en imponerende fysik i sin overkrop. En overkrop bygget i granit, og han virker til at have ret fornuftig længde for en mindre EDGE at være.
  • Det er helt tydeligt og åbenlyst, at Will Anderson har exceptionel eksplosivitet og fart. Når han først giver los, så er han utrolig hurtig, og giver man ham frit løb lukker han afstanden i et snuptag. Overrasker gang på gang quarterbacks og runningbacks med sin fart.
  • Andersons absolut farligste og mest toneangivende våben er hans evne til at konvertere speed to power. Hans kombination af eksplosivitet og ren og skær styrke er virkelig overrumplende for de fleste college-linjefolk, og det vil den helt sikkert også være i NFL. Virkelig imponerende evne til at generere power.
  • En af grundene til Andersons effektive speed to power er hans evne til at spille med et lavt tyngdepunkt. Han har ret fin balance til arbejde lavt, og han bruger det konsekvent til sin fordel, at han er en EDGE i den lavere ende af normalen (altså ikke undersized). Det gør ham også meget svær at styre, når han kommer på kant af folk, hvor han oftest får mast sig igennem, når han først har fået den gode position. Holder momentum godt på sine rushes og er svær at blokere i længere tid af gangen.
  • Anderson har nogle af de mest voldelige hænder i løbespillet, jeg har set længe. De er helt i top, og der sublim timing og seriøs saft og kraft i hænderne, når de rammer den offensive linjemand. Han vinder imponerende mange snaps på den første kontakt, fordi han bare paralysere den offensive linjemand med den første kontakt.
  • Selvom Anderson er en lidt mindre EDGE, så er han bare generelt en imponerende run defender. Han er teknisk virkelig dygtig til at holde den offensive linjemand væk fra sit bryst samt at have styrken og voldeligheden til at komme af blokeringerne med god timing. Kombinationen af tyngdepunkt, styrke og teknik gør, at han meget, meget sjældent reelt bliver skubbet bagud i løbespillet.

Svagheder

  • Anderson er imponerende bredskuldret og bygget som en tank fra hoften og op. Jeg synes dog, at han er ret smal over hofterne, og hans generel fleksibilitet og smidighed i hofterne imponerer mig ikke. Hans evne til at bøje i hofterne og bøje sig rundt om hjørnet og de offensive linjefolk er skidt. Når han prøver at gå lavt om hjørnet, ender han ofte enten med at miste balancen eller bag quarterbacken, fordi han ikke kan tage hjørnet skarpt nok.
  • Som pass rusher mangler Anderson en del teknisk lige nu. De fleste af hans sacks kommer gennem effort og hans overlegne speed to power, som mange linjefolk ikke kan håndtere. Han bruger ikke sine hænder godt nok, og han har et meget begrænset pass rush repertoire lige nu. Skal teknisk blive meget mere alsidig, hvis han skal blive en top rusher i NFL.
  • Jeg savner nogle gange lidt overblik og opmærksomhed. Jeg synes, at han til tider skyder meget på hans første indtryk, og han kunne drage fordel af at forblive tålmodig og læse spillets udvikling lidt mere. Han har så meget fart, at han ikke behøver tage chancer og fyre på alt, hvad øjet ser.

Opsummering
Will Anderson var det helt store navn i college allerede i 2021, hvor han af de fleste blev nævnt som den bedste college-spiller overhovedet. Hans stats var da også meget imponerende i 2021, men da jeg dykkede ned i både hans 2021 og 2022-kampe, så var jeg ikke så imponeret, som jeg havde håbet. Jeg synes, at hans stivhed i hofterne og hans pass rush-teknik stadig efterlader en del at ønske, og man kan godt være bekymret for, at disse ting vil begrænse hans evne til at blive en top pass rusher i NFL. Jeg tror, han kan blive en exceptionel forsvarsspiller mod løbet, og det er han på mange måder allerede, og han skal nok også kunne sætte sit aftryk mod kastet, da hans speed to power altid vil skabe problemer. Men er der 15 sacks om året i ham? Det ved jeg ikke, og det er sådan han har været omtalt af mange. Jeg ser Anderson som en førsterundespiller, og jeg ser en del ligheder med Khalil Macks styrker, selvom det er svært at vide, om han kan nå det niveau. Her i oktober vil jeg dog ikke uden videre skrive Anderson ind i top 10 af draften. Jeg håber, at han bruger resten af året på at udvikle sin teknik, og så kan det være, at jeg kan tilslutte mig top 10-toget. Indtil da forholder jeg mig lidt mere moderat positiv.

NFL Comparison: Khalil Mack-light

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button