Quarterbacks 2023Scouting Reports 2023

Spencer Sanders: God til RPO. Nok knapt så go’ pro

Fra universitetet, der skænkede os Brandon Weeden og Mason Rudolph, er Spencer Sanders næste skud på stammen. Der er noget at arbejde med, men potentialet virker begrænset

Spencer Sanders er vokset op i det nordlige Texas i byen Denton, og spillede high school football på Billy Ryan High School, hvor bl.a. 2007-førsterundevalget Jarvis Moss og 2015-andenrundevalget Mario Edwards Jr. også spillede. Han overrev et korsbånd i knæet i sin juniorsæson, men tiltrak som et 4-stjernet recruit tilbud fra flere skoler, og valgte at committe til Oklahoma State over bl.a. North Carolina, Texas A&M og Ole Miss.

Efter at have redshirted sin freshmansæson, trådte Sanders ind som starter fra starten af 2019-sæsonen. I sine første to sæsoner leverede han identiske stats i attempts (247) og completions (155) og kastede for samlet 4072 yards, 30 touchdowns og 19 interceptions. I 2021 førte han Oklahoma State til en 12-2-record og kastede for 2839 yards med 20 touchdowns og 12 interceptions, og føjede seks touchdowns til på jorden.

Da dette skrives er Oklahoma State syv kampe inde i 2022-sæsonen, har en 6-1-record og rangerer som det niendebedste hold i nationen. Sanders har løbet for otte touchdowns i de syv kampe, og kastet yderligere 15, mens han har holdt antallet af interceptions til 4.

Alder ved draften: 23 år (15. december 1999)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Spencer Sanders Scouting Reports

Styrker

  • Sanders er en erfaren quarterback, der efter at have redshirted sit første år hos Oklahoma State, har startet hvert år siden.
  • Oklahoma State har hørt til blandet college footballs bedre hold over de seneste sæsoner, og Sanders har en væsentlig del af æren for det. Hans lederevner er blevet fremhævet af flere, og han har løftet sit spil år for år, og har - da jeg skriver dette ca. midtvejs gennem 2022-sæsonen - gang i sin bedste sæson hidtil. Han virker også til at være i stand til at hæve niveauet og levere de vigtige spil når kampene skal afgøres.
  • Det er når Sanders er i bevægelse han er på sit bedste. Han er en god runner, der flasher lidt fysik med bolden i hænderne, men dog er bedre når han kan bruge sin fart og evne til at undvige rushers. Også når han kaster bolden, gør han det umiddelbart bedst når han ruller ud af lommen.
  • Jeg er ikke overvældende begejstret for Sanders' teknik som passer, men jeg kan godt lide at han i ny og næ viser evnen til at justere vinklen på sin arm når han kaster, så han kan presse boldene udenom modstandere med fx en sidearm.

Svagheder

  • Med sine 6'1", 210 lbs er Sanders lidt til den lille side for positionen. Det betyder ikke så meget som det har gjort før, men det kan ikke betegnes som et plus for ham. Og kender vi college ret, så er de her tal formentlig lidt til den høje side.
  • Teknisk lader Sanders en del tilbage at ønske. Fodarbejdet er rodet, han træder ikke konsekvent ind i sine kast, og hans kastebevægelse er ustabil, og ofte for lang.
  • Armstyrken er ikke dårlig, men det kan heller ikke decideret kaldes en styrke. Det virker dog også som noget, der er lidt påvirket af teknikken. Og den forlængede kastebevægelse dukker typisk op når han prøver at få ekstra fart på en dyb bold for at kompensere for arbejdet i underkroppen. Når teknikken sidder som den skal, har han vist sig i stand til at levere en pæn bold ned ad banen.
  • Sanders' tape flyder over med spil, hvor han kun virker til at have ét read, og har løbet som plan B. Jeg savner kontinuerligt at se ham gå gennem progressions. Noget af det kan ganske sikkert koges ned til systemet han spiller i, og jeg kan også finde lidt trøst i at han, når spil bryder ned og han er sluppet ud af lommen, til tider virker til at kigge rundt for at finde en åben receiver uden bare at prøve at løbe. Men det er for sjældent til min smag. Er det ikke kun ét read han har på et spil, så er det i hvert fald typisk high/low-koncepter, hvor banen er delt over i to for ham, for at gøre det let. Og spørgsmålet er så i hvor høj grad det er systemet kontra Spencer. Hvis han var i stand til at stå i lommen og gå fra den ene, til den anden og videre til et tredje eller fjerde read, så ville man vel lade ham gøre det i ny og næ?
  • Netop i lommen er jeg også lidt loren overfor Sanders' evner. Han virker ikke voldsomt komfortabel med at stå bag linjen og fordele boldene.
  • Mængden af turnovers er lidt bekymrende. 31 interceptions i 32 starter inden 2022 er i overkanten, og mens han har fået skåret lidt ned på det i første del af denne sæson, så kunne jeg let finde flere close calls på hans tape i de kampe jeg har set med ham.

Konklusion

I et NFL, der i højere og højere grad har inkorporeret koncepter fra college, og har fundet måder at lette overgangen til livet som professionel, er Sanders ikke uden chancer for at kunne finde en rolle. Han kan eksekvere RPO's effektivt, og hans evner som runner skal ikke underkendes. Men først og fremmest handler det som NFL-quarterback om at kunne kaste bolden, og det er hér Sanders har det sværest, og formentlig vil blive udfordret i NFL. Han låser sig fast på sine targets og får ikke brugt øjnene til at snyde en modstander, så en bare middelmådig NFL-cornerback bør kunne se hvor bolden er på vej hen og gøre det nødvendige for at få lavet et spil på bolden. Der skal nogle tekniske forbedringer til, men der er lidt at arbejde med, og han har vist løbende fremgang hos Oklahoma State. Jeg ser ham dog ikke umiddelbart som meget mere end en so-so backup på NFL-niveau med en spillestil, der ligger et sted på spektret mellem Sam Howell og Sam Ehlinger.

NFL Comparison: Discount Sam Howell

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button