Scouting Reports 2023Wide Receivers 2023

Rashee Rice: Ris eller ros for sine hænder?

Rashee Rice er en fysisk stærk receiver, der laver nogle spektakulære catches, og mange roser ham derfor for sine hænder. Men hvad med hans lidt for mange drops?

Rashee Rice er opvokset i Richland, Texas, lidt syd for Dallas. Han var et trestjernet talent ud af high school, hvor han valgte at blive i Texas hos SMU over skoler som Minnesota, Nebraska og Kansas.

Hos SMU fandt han en rotationsrolle allerede i sin første sæson i 2019, hvor det blev til 25 catches for 403 yards og et touchdown. I 2020 startede han syv ud af 10 kampe og greb 48 bolde for 683 yards og fem touchdowns. I 2021 blev han fast starter og startede alle 12 kampe med 64 catches for 640 yards og ni touchdowns til følge. I 2022 har han haft sin klart bedste sæson, og han har i de første 11 kampe lavet 83 catches for 1.208 yards og ni touchdowns.

Alder ved draften: ukendt (22. april ukendt år)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 203 lbs (92 kg)

Rashee Rice Scouting Reports

Styrker

  • Rashee Rice en større receiver, der kommer med stærk fysisk pakke. Han har over middel højde og en soliditet i sit build. Han har god muskulatur og kraft i sin overkrop og ser intimiderende ud.
  • Det tager måske lidt tid, men man kan godt se, at Rice kan bygge ret fin fart op. Hans long speed er god, og meldingerne om hans fart er meget positive, selvom jeg ikke helt synes, at han som sådan er en spiller, der konsekvent vinder på sin fart.
  • Rices største styrke er hans evne til at lave spektakulære og contestede catches. Han tracker bolden ret godt i luften, og han har kropskontrollen og styrken til at finde bolden i luften. Har lavet en stribe ret vilde catches, og evnen til at vinde contested er en stor del af hans spil.
  • Med bolden i hænderne kommer Rice med en del fysik, og han er ubehagelig herre at skulle tackle for defensive backs. Får konsekvent lidt ekstra yards med sin fysik.
  • Det er sjældent, at jeg bemærker blokeringsevnerne hos receivere, men som en slutnote vil jeg nævne, at Rice leverede flere glimrende blokeringer, og han har styrken og viljen til at være med i løbespillet. Åbner også op for mere arbejde i slotten, hvor mange hold ønsker en mand, der kan blokere lidt.

Svagheder

  • Det kan godt være, at Rice har god long speed, men jeg synes ikke, at hans acceleration er så god. Han er lidt tung på de første meter, og jeg vil gerne se ham eksplodere mere vertikalt.
  • Jeg synes ikke, at Rices retningsskift er skarpe nok. Det tager ham lidt mange skridt at bremse eller eksplodere horisontalt på sine ruter. Ser ham ikke værende særligt flydende og elegant i sine bevægelser, og han vinder ikke på sine movement skills i NFL, tror jeg.
  • Rice viser egentlig noget variation i sine releases, og det er positivt, at han leger med dem allerede. Jeg synes bare ikke, de er særlig effektive lige nu. Virker næsten som, at han overtænker dem lidt nogle gange, og han forsøger lidt for meget at være en shifty type, når han måske burde spillere lidt mere på sin fysik. Vil også gerne se ham angribe mere vertikalt med det samme.
  • Rice løb et relativt begrænset rutetræ hos SMU, men jeg synes heller ikke, at han viste meget på de ruter. Han havde svært ved regelmæssigt og løbe sig fri, og i mange tilfælde var det for let at læse. Angriber ikke leverage hos cornerbacks godt nok, og han er for upræcis og unuanceret ind og ud af breakes.
  • Der er alt for mange drops og mere standard catches, som han ikke får lavet. Synes ikke, at hans hænder virker stærke eller naturlige, og så kan det godt være, at han kan lave et spektakulært catch nogle gange, men hvis ikke grundpakken følger med, kan det være lige meget.

Opsummering

Rashee Rice er en fysisk receiver med en god størrelse og på papiret en del fart. Han har derudover leveret forrygende produktion for SMU, og han kommer med nogle fantastiske højdepunkter, som har etableret hans navn i mange draftkredse. Mange anser ham som et top 50-valg, og jeg må indrømme, at jeg har meget svært ved at følge sådan en rangering. Jeg synes ikke, at han reelt truer med sin fart, og jeg synes ikke, han er en god ruteløber. Derudover er der alt for mange drops, som modvejer de spektakulære catches, og jeg har meget svært ved at forstå, at mange synes, han har de bedste hænder i årgangen. Det skyder langt ved siden af for mig. Jeg ser Rice som en WR3 type i NFL, og han er muligvis bedst som en blokerende slotreceiver, der kan give noget fysik og kropskontrol henover midten. Jeg vælger ham først på dag 3 baseret på de fire kampe, jeg har set.

NFL Comparison: Josh Palmer

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button