Cornerbacks 2023Scouting Reports 2023

Kelee Ringo: Atletiske evner som en Starr, spilforståelsen ikke klarr

Kelee Ringo er en af de fysisk og atletisk mest imponerende cornerbacks i årets draft, og det vil tiltrække mange NFL-hold. Spilforståelsen mangler dog en del, og det er spørgsmålet, hvor meget den vil koste.

Kelee Ringo er født i Tacoma, Washington, men spillede sin high school-football i Scottsdale, Arizona. Han var rangeret som det største talent i Arizona og største cornerback-talent i hele landet i sin årgang. Han besøgte forud for sit college-valg Oregon og havde tilbud fra Alabama, Clemson og Florida, men i sidste ende løb Georgia med Ringos gunst.

Hos Georgia missede Ringo sin første sæson i 2020 med en skulderskade, men i 2021 vandt han et starterjob og lavede 34 tacklinger og to interceptions, hvoraf den ene var en pick-six i college-finalen mod Alabama. I 2022 fortsatte han som starter og lavede 42 tacklinger og to interceptions på vej mod endnu en college-titel.

Alder ved draften: 20 år (27. Juni 2002)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Kelee Ringo Scouting Reports

Styrker

  • Kelee Ringo har et fysisk imponerende build for en cornerback. Han er høj, bredskuldret og muskuløs at se på. På mange måder er han bygget som en safety, og hvis man ønsker en stor og fysisk intimiderende cornerback, har Ringo i hvert fald alt, hvad man kan ønske sig fra fysikkens side.
  • Ringo er en super atlet, længere er den ikke. Han ser vanvittig eksplosiv ud, og han cruiser bare afsted henover banen. Det ser helt problemfrit ud for ham, når han skal give den gas, og han har endda ofte et ekstra gear, hvis der er brug for det. Han bør kunne levere en meget imponerende combine på alle tænkelige måder.
  • For at uddybe er det ikke kun Ringos fart og eksplosivitet, som er i top, men hans generelle bevægelser på banen er bare lækre. Selvom han er stor, er fødderne hurtige, hofterne smooth og kropskontrollen i top. Han bevæger sig virkelig bare lækkert og atletisk.
  • Ringo har nogle kvaliteter i press coverage, hvor han kan udnytte sin gode størrelse, quickness og fart. Det er tydeligt, at det hjælper ham, at han kan komme ind og mærke receiverne tidligt, hægte sig på og derefter bruge sine atletiske evner til at følge med.
  • På ruterne hjælper Ringos fysik ham med at tage kampen med receiverne, og det er meget sjældent, at man ser ham blive bøllet eller skubbet rundt på ruterne. Han er svær at fysisk at flytte for receiverne.
  • Der virker til at være nogle glimrende ball skills hos Ringo, når han er i position. Synes han kigger fint efter bolden, og han angriber catch point godt med sin fysik og længde. Virker til at forstå at spille gennem hænderne på receiverne i flere situationer.

Svagheder

  • Hvor Ringo kommer til kort er især i hans fornemmelse for ruterne. Hans evne til at fornemme og forudse receivernes udfald på toppen af ruterne halter en del, og han virker ofte til at gætte mere end at anticipere. Der er slet ikke den fornemmelse for, hvilke ruter receiverne typisk løber, og hvordan de bliver løbet.
  • Derudover synes jeg, at Ringo ofte bliver panisk, når han bliver i tvivl. Sættes han i konflikt, hvor han skal forholde sig til to receivere på én gang, bliver han for ofte urolig og tager forkerte eller udisciplinerede beslutninger. Skal blive bedre til at forstå strukturer på forsvaret, og hvordan han skal agere i forskellige tilspidsede situationer.
  • I off coverage er jeg ikke imponeret over Ringos teknik. Han footwork er ikke beslutsomt, og han har for dårlig idé om, hvor han skal positionere sig, og hvornår og hvordan han skal vende og dreje for at forblive i position.
  • Med Ringos imponerende fysik, så er jeg skuffet over, at han ikke er mere fysisk i sin attitude. Mangler aggressivitet og sense of urgency, når han skal hjælpe til i run support eller generelt som tackler in space. Det mangler physicality og vilje i tacklingerne, og det bliver for ofte nogle halvhjertede forsøg.

Opsummering

Atletisk er der nok få spillere i årets draft, der er lige så spændende som Kelee Ringo. Han er virkelig en fysisk imponerende cornerback med ret unikke atletiske evner for sin størrelse. Den pakke alene gør Ringo meget interessant og er også grunden til, at han snakkes om i første runde. Desværre synes jeg bare ikke, at den mentale del af spillet hos Ringo er lige så imponerende. Hans fornemmelse for spillet og ruterne er middelmådig, og han virker til at gætte for meget af tiden. Derudover irriterer det mig, at han er så relativt dårlig en tackler, og han spiller med så begrænset intensitet, når han ret let ville kunne blive en god tackler. Derfor kan jeg personligt heller ikke tilslutte mig førsterundehypen, da de ting bare er for mangelfulde. Jeg kan dog sagtens forstå, at man tager chancen i anden runde, da han med udvikling på sigt kan blive en fysisk dominerende corner.

NFL Comparison: Xavier Rhodes

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button