Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023

Jarrett Patterson: Solid eller ligegyldig?

Jarrett Patterson er seneste skud på stammen af Notre Dame-offensive linjefolk. Han er på mange måder solid, men spørgsmålet er, om han er også er lidt gennemsnitlig og ligegyldig?

Jarrett patterson er født og opvokset i Laguna Hills i Californien lidt syd for Los Angeles. Han var et eftertragtet 4-stjernet talent ud af high school, hvor han valgte Notre Dame over tilbud fra Auburn, Michigan og Cal.

Hos Notre Dame var han backup i sin første sæson i 2018, inden han i 2019 vandt et starterjob som center og startede alle 13 kampe. I 2020 og 2021 fortsatte han som starter, hvor det blev til 21 kampe. Han valgte at udnytte muligheden for et ekstra år i college, hvor han i 2022 har spillet guard og indtil videre startet 10 kampe for Notre Dame.

Alder ved draften: 23 år (1. september 1999)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 310 lbs (141 kg)

Jarrett Patterson Scouting Reports

Styrker

  • Jeg synes, Jarrett Patterson har sine største styrker i kastespillet. Jeg kan godt lide, det fundament han bygger for sig selv i pass protection. Han har udmærket foot speed til at komme i position, og han møder rushere i balance med god vægt i græsset. Gør ham solid ved den første kontakt, så han med det samme får stoppet momentum.
  • Lidt i forlængelse af første punkt, synes jeg, at Patterson arbejder med et fint tyngdepunkt på de fleste spil. Han kommer fint nede i knæene, og især i pass protection giver det ham et solidt anchor, så han er svær at løbe igennem.
  • Generelt synes jeg, at Patterson virker som en rimelig klog spiller, der læser spillet fint og effektivt. I kastespillet arbejder han glimrende sammen med sine sidemænd, og han ser blitzes og stunts rettidigt. I løbespillet er han rimelig hurtig til at finde sin mand og justere sin tilgang til spillets udvikling.
  • Patterson har erfaring både på guard og center, og jeg tror også, at han i NFL kan spille begge positioner. Måske center er at foretrække for mit vedkommende, men der er alsidighed til, at det er et plus i bogen.

Svagheder

  • Patterson er ikke som sådan en dårlig atlet, men han kommer heller ikke til at vinde på det i NFL. Især hans eksplosivitet og evne til at generere momentum ind i blokeringerne er ikke fantastisk, og det koster ham lidt.
  • Jeg savner noget saft og kraft i Patterson. Han har ikke den eksplosivitet eller styrke, der skal til for at skabe regelmæssigt skub på sagerne i løbespillet. Især evnen til at med sine hofter eksploderer ind i blokeringer og overvinde modstanderen på den første kontakt er under middel.
  • I løbespillet skal han også blive bedre med sine hænder. Han er ikke dygtig nok til at få dem placeret indvendigt, og jeg savner også generelt bedre grip strength til at holde blokeringer i længere tid.
  • Der er også en tendens hos Patterson til at læne sig lidt for meget ind i blokeringer i løbespillet. Det betyder, han mister balancen og kontrollen i sin blokering, hvorefter han enten ender på jorden eller må slippe sin mand. Sustain er ikke helt god nok.

Opsummering

Jeg synes, Jarrett Patterson er en svær evaluering. Jeg kan ikke helt finde ud af, om han er solid eller halvringe. Jeg er ikke så imponeret over ham i løbespillet, hvor hans teknik og balance skal forbedres. Omvendt er han forholdsvis solid i kastespillet, og det betyder også en del. Der er i hvert fald mange hold, som gerne vil have en solid pass protector, selvom man så ikke har et monster i løbespillet. Jeg tror derfor, at der godt kunne være relativt stor uenighed om Patterson. Personligt ser jeg Patterson som en mand til tredje runde eller måske fjerde runde, men han kan sagtens ende både højere og lavere.

NFL Comparison: Jon Feliciano

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button