Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023

Jaelyn Duncan: Du(n) can godt

Jaelyn Ducan er en prototypisk NFL-tackle, der er en god atlet med dejligt hurtige fødder. Det giver håb om, at han godt kan, selvom der skal bedre styr på hans evne til at positionere sig i kastespillet.

Jaelyn Duncan er født og opvokset i Baltimore i Maryland. Han var et 4-stjernet talent ud af high school med tilbud fra store skoler som Florida, Michigan, LSU og Ohio State. Han valgte dog at blive tæt på sit hjem i Maryland.

Hos Maryland redshirtede han sin første sæson, inden han blev starter som redshirt-freshman. Her startede han 11 kampe som holdets venstre tackle. I den corona-ramte 2020-sæson blev det til fem starter, inden han i 2021 startede alle 13 kampe på venstre tackle. I 2022 har han været fast starter og har indtil videre deltager i otte kampe.

Alder ved draften: Ukendt (8. juli ukendt år)
Højde: 6ft 6in (198 cm)
Vægt: 320 lbs (145 kg)

Jaelyn Duncan Scouting Reports

Styrker

 • Jaelyn Duncan er bygget, som man ønsker sig en NFL-tackle. Han har god højde og længde, men er samtidig robust og solidt bygget, uden han bliver tung. Han har en god vægtfordeling mellem over- og underkrop, og det er svært at sætte en finger på hans statur.
 • Vi har med en god atlet at gøre i Duncan, og han viser rigtig fin eksplosivitet og fart i sine bevægelser. Kommer godt ud af sin stance og kan uden problemer arbejde in space. En klart over middel atlet.
 • Der er en herlig elegance over Duncans bevægelser, og han er virkelig let på tå i sine bevægelser. Hurtige fødder, der gør ham i stand til at justere og skifte retning hurtigt og effektivt. Derudover arbejder han godt nede i knæene med god fleksibilitet i underkroppen.
 • I kastespillet drager han nytte af sine hurtige fødder, og han har evnen til at mirror rushere og justere hurtigt til deres udfald. Får uden problemer den nødvendige dybde på sine sets, og de atletiske evner til at spille tackle skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved.
 • Jeg kan rigtig godt lide Duncans anchor i kastespillet. Han har virkelig en meget imponerende fleksibilitet i underkroppen og ryggen, hvilket gør ham i stand til at absorbere en masse kraft og kvæle momentum hos pass rushere.
 • Man kan se, at Duncan besidder noget god styrke, når han lige får brugt den. Bare hans evne til at anchor viser hans styrke, men i løbespillet er der også glimt af en del råstyrke, når han bliver sur nok.
 • Jeg kan godt lide offensive linjefolk, der spiller i kontrol og balance, og det synes jeg, at Duncan gør. Han vælter ikke rundt, men har derimod en god kropskontrol, som er et godt udgangspunkt for at videreudvikle sig ud fra.

Svagheder

 • Jaelyn Duncans klart største svaghed er hans tendens til at oversette i sine pass sets. Han har en dårlig vane med åbne for meget op indvendigt, da han bliver ved med at drive bagud efter hans to første kicks. Hvis ikke rusheren har gjort sit udfald, når man når toppen af sættet, skal man afvente og gøre sig klar til den første kontakt. Det nytter ikke at blive ved med at få dybde på sine sets, så man bare åbner op indvendigt. Det ødelægger fuldstændig den relation og positionering i forhold til quarterbacken, som man skal have. Den forståelse for at ramme nogle landmarks skal forbedres en del
 • Jeg kunne godt tænke mig at se noget mere aggressivitet og styrke i Duncans hænder. Det er for få gange, hvor jeg synes, at hans punch virkelig gør en forskel, og det bliver lidt for alibi-agtigt med hans hænder. Der skal mere konsekvens og power i hænderne.
 • I løbespillet må han gerne blive en mere fysisk blocker, og han skal bruge sine hænder bedre. De er lidt for ofte lidt for udvendige, og han har ikke den grip strength, der skal til for konsekvens at holde hans blokeringer længe nok. Og det er ikke fordi, han ikke har styrken. Den kan man se i glimt. Men han skal blive mere fysisk og bedre med sine hænder, så den power skinner oftere igennem.
 • Der er nogle mentale blundere hist og her, hvor man undrer sig lidt over, at han ikke helt ser spillet hurtigere. I løbespillet er der også nogle spil, hvor hans vinkler til blokeringerne er lidt svingende. Ved ikke, om det er koncentration, eller han bare skal læse spillet lidt hurtigere i nogle situationer.

Opsummering

Jeg kan rigtig godt lide mange ting ved Jaelyn Duncan. Hans ekstremt elegante fødder og hans generelt gode atletiske evner giver ham ret meget potentiale som offensiv tackle. Omvendt giver hans svagheder mig også nogle minder tilbage til de svagheder, som Alex Leatherwood havde ud af college. Den her dårlige evne til at finde sine landmarks og holde relationen med quarterbacken var måske Leatherwoods største problem. Det lykkedes ikke Leatherwood at løse det i NFL, men det kan sagtens lade sig gøre for Duncan, der har lidt bedre kontrol og elegance over sine bevægelser end Leatherwood. Som jeg ser Duncan, så er han nok lige nu mest en spiller til anden runde, men han ville ikke chokere mig i bunden af første runde, hvis han har en god combine og nogle gode interviews. Potentialet er bestemt ret stort.

NFL Comparison: Alex Leatherwood med bedre balance

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button