Linebackers 2023Scouting Reports 2023

Jack Campbell: Er lederen på Iowas forsvar mere end JAG?

Iowas forsvar har spillet godt i 2022, og en af de store ledere på det forsvar er linebacker Jack Campbell. Spørgsmålet er, om Campbell har evnerne til at være mere end en JAG (Just another guy) i NFL.

Jack Campbell er født og opvokset i Cedar Falls i Iowa. Han var et 3-stjernet linebacker-talent ud af high school, og han havde tilbud fra Iowa State og Minnesota, inden han valgte Iowa som sit college.

How Iowa var han backup og special teamer i sin første sæson i 2019. I alt blev det til fem tackler i 11 kampe. I 2020 fik han mere spilletid, og i Iowas fem kampe i den corona-afkortede sæson blev det til 29 tacklinger, et sack og en interception. I 2021 vandt han et starterjob og startede alle 14 kampe med 126 tacklinger, et sack og to interceptions til følge. I 2022 har han været en af lederne på Iowas stærke forsvar og i 11 kampe indtil videre er det blevet til 107 tacklinger og to interceptions.

Alder ved draften: 22 år (2. august 2000)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 246 lbs (112 kg)

Jack Campbell Scouting Reports

Styrker

  • Jack Campbell har en fysisk imponerende fremtoning. Han er en høj linebacker, der står knivskarpt. Han vil være en af de tungere linebackere i ligaen, men han bærer 246 pund flot. God fysisk presence.
  • Campbell har glimrende fart, i hvert fald i en lige linje, og han dækker et fint område på banen. Fin fart til at dække fra sidelinje til sidelinje, og hans kombination af størrelse og fart er i hvert fald glimrende og tillokkende.
  • Når Campbell tackler bruger han fint sin styrke til at komme med noget kraft. Han møder boldholderen med ret fin hitting power, som generelt gør ham til en effektiv tackler.
  • Det er ret tydeligt, at Campbell er en leder på Iowas forsvar, og han er også bare en type, som næsten altid er omkring bolden. Spiller med god intensitet og har en næse for at være steder, hvor der kan opstå noget.
  • Campbell spiller generelt ret disciplineret, og han løber ikke hovedløst rundt og freelancer. Han er klar over sine opgaver og man kan stole på, at han er nogenlunde de rigtige steder på de fleste spil.

Svagheder

  • Jeg savner bedre burst hos Campbell, og det tager ham lidt tid at komme op i fart. Gør det nogle gange svært for at ham at udnytte åbninger, fordi han ikke eksploderer gennem linjen. Derudover synes jeg, at han mangler short area quickness og har svært ved at skifte retning hurtigt. Mod shifty typer blev han i hvert fald udstillet nogle gange.
  • Jeg savner nogle instinkter hos Campbell. Det kan godt være, at han er disciplineret, men hvor er spillene, hvor han ser noget og bare reagerer uden at tøve? Der er for mange spil, hvor han møder boldholderen fem yards nede af banen i stedet for ved line of scrimmage, fordi han ikke flyver rundt og spiller instinktivt.
  • Jeg savner noget fluidity og quickness in space, og jeg frygter, at han kan få problemer, hvis han skal arbejde meget fra side til side eller baglæns i coverage. Tror ikke, at han har movement skills til konsekvent at dække runningbacks og tight ends op.
  • For så stor en linebacker, som Campbell er, så savner jeg virkelig, at han er bedre til at komme af blokeringer. Han er for dårlig med sine hænder og kommer med for lidt pop, når han møder blokeringsspillerne. Derudover synes jeg også, at han for ofte tager tvivlsomme veje gennem trafikken, så han ikke får lavet de spil, som de bedste linebackere gør.

Opsummering

Jack Campbell er en stor, stærk og rimelig hurtig linebacker, der har været leder på et stærkt Iowa-forsvar. Det har givet ham et godt navn, og i mange kredse nævnes han som et potentielt top 50-valg. Jeg synes dog ikke, at Campbell har evnerne, der berettiger den snak. Jeg savner short area quickness i de små rum, og jeg savner bedre instinkter i hans spil. Han kan muligvis godt blive en starter i NFL en del år, fordi han ligner en linebacker og har gode kvaliteter som leder. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt han vil blive en god NFL-starter, og derfor ligner han mere en mand til midten af draften i min optik.

NFL Comparison: Ramik Wilson

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button