EDGE Rushere 2023Scouting Reports 2023

Felix Anudike-Uzomah: Variation og alsidighed giver stort pass rush potentiale

Felix Anudike-Uzomah er en spændende alsidig pass rusher, der allerede i en ung alder viser en evne til at vinde på en række forskellige måder. Det giver et spændende pass rush-potentiale, men er det nok til første runde?

Felix Anudike-Uzomah er født og opvokset i Kansas City, Missouri. Han var et to-stjernet talent hos vurderingssiden 247 og havde en begrænset mængde tilbud. Her tog han imod tilbuddet fra Kansas State over muligheder hos North Dakota State, Northern Iowa og Tulsa.

Hos Kansas State var han backup i sin første sæson i 2020, og han spillede ganske lidt i fem kampe og lavede et enkelt sack. I 2021 blev han fast starter, og han imponerede stort med 52 tacklinger, 11 sacks og seks forcerede fumbles. I 2022 fortsatte han med at imponere og leverede 46 tacklinger, 8,5 sacks og to forcerede fumbles. Han blev i 2022 kåret som årets forsvarsspiller i BIG12.

Alder ved draften: 21 år (24. Januar 2002)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 255 lbs (116 kg)

Felix Anudike-Uzomah Scouting Reports

Styrker

  • Atletisk har vi en rigtig spændende spiller i Felix Anudike-Uzomah, og hans eksplosvitet er tydeligt klart over middel for positionen. Viser rigtig god fart rundt om hjørnet til at true udvendigt, og han bevæger sig generelt atletisk og godt på banen.
  • Udover hans gode fart og eksplosivitet, synes jeg, at Anudike-Uzomah viser over middel short area quickness og bend. Han er dygtig til at hjælpe sig selv rundt om hjørnet ved at dreje hofterne, og hans balance ved et lavt tyngdepunkt er rigtig fin. Forstår hvordan man skal corner.
  • Som pass rusher har Anudike-Uzomah et dejligt tyngdepunkt, som konsekvent bliver et våben for ham. Han er virkelig dygtig til at eksplodere fremad uden at rejse sig, og han bevarer det lave udgangspunkt rigtig godt gennem sine rushes. Gør ham i stand til at vinde en del leverage-kampe som rusher.
  • Jeg kan rigtig godt lide, at Anudike-Uzomah allerede nu viser flere måder at vinde på som pass rusher. Han har eksplosivitet og fart til at vinde udvendigt på ren og skær atletiske evner, han har pad level og styrke til at vinde på bull rushes, og så har han allerede et par glimrende pass rush moves, som både arbejder ind- og udvendigt. Den variation og alsidighed som rusher er sjælden for en mand, der kun lige er blevet 21 år.
  • Anudike-Uzomah virker som en relativt instinktiv spiller, der har et over middel overblik under spillene. Dygtig til at holde øjnene på bolden og forblive disciplineret, så han kan justere sin plan til spillets udvikling. Dette gælder både i kaste- og løbespillet.
  • Der sidder en dejlig motor under kølerhjelmen hos Anudike-Uzomah, og han fyrer afsted med god fart og intensitet på alle spil. Både mod løbet og kastet spiller han med en rigtig solid voldelighed.

Svagheder

  • Jeg er lidt usikker på, hvor solid Anudike-Uzomah vil være mod løbet i NFL. Jeg synes, der var gode spil i college, og han så især god ud, når han kunne få lov til at skyde gaps med sin burst. Men de gange han skulle stå og holde point of attack, så han måske lidt mere sårbar ud. Jeg kan ikke præcist forklare, hvad der gør det, men hans anchor virker bare en snert sårbart.
  • Ligeledes i løbespillet kunne jeg godt tænke mig, at han spillede med bedre længde, så han letter kunne holde sit bryst frit og stacke blokeringer. Ville gøre det lettere for ham at komme af blokeringer med kontrol, styrke og timing. Her halter det stadig lidt lige nu.
  • Som pass rusher kan jeg godt lide hans variation, men jeg kunne godt ønske mig, at han blev bedre til at have en plan B, når han bliver stoppet i første omgang. Der går han lidt i stå i stedet for at være klar med et opfølgende move.

Opsummering

Felix Anudike-Uzomah er en af de yngste spillere i årets draft, og det overraskede mig lidt, da jeg så hans spil på banen. Som pass rusher, synes jeg, han er mere moden end de fleste, da han allerede har en ret varieret og alsidig approach. Der er mange ting, han kan forbedre, også som pass rusher, men at han allerede viser så mange forskellige ting, gør mig virkelig begejstret for hans potentiale. Jeg synes virkelig, at han har næsten hele pakken for at blive en super dygtig pass rusher. Hans evner mod løbet er lidt gennemsnitlige, men jeg kan egentlig ikke se, hvorfor han ikke skulle kunne blive hæderlig i den fase af spillet også. Jeg kæmpede lidt med at finde en god sammenligning til ham, men typemæssigt minder han mig lidt om DeMarcus Ware, selvom han selvfølgelig ikke kan forventes at nå tilnærmelsesvis det niveau. Personligt ville jeg tage Anudike-Uzomah i første runde uden at tøve pga. hans pass rush upside.

NFL Comparison: DeMarcus Ware af type

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button