Linebackers 2023Scouting Reports 2023

DeMarvion Overshown: Atletisk football-spiller, der skal lære at spille linebacker

DeMarvion Overshown er en dejlig og naturlig atlet på en football-bane, men han kommer fra en rolle hos Texas, som er svær at overføre i NFL. Han skal derfor lære de mentale dele af at spille linebacker, og så vil resten følge derefter.

DeMarvion Overshown er født og opvokset i byen Tyler i det nordøstlige Texas. Han var safety i high school og anset som et firestjernet talent. Han havde tilbud fra Alabama og Clemson, men valgte at blive hjemme i staten hos Texas.

Hos Texas var han reserve i den første sæson i 2018, hvor han lavede en tackling. I 2019 forblev han backup og lavede 19 tacklinger, hvorefter han forud for 2020 skiftede fra safety til linebacker. På linebacker startede Overshown 10 kampe i 2020, og her lavede han 60 tacklinger, et sack og to interceptions. I 2021 blev det til 10 starter mere, og her lavede han 74 tacklinger og to sacks. Han tog et sidste år i college i 2022, og her lavede han 95 tacklinger og tre sacks.

Alder ved draften: 22 år (13. august 2000)
Højde: 6ft 3in (190 cm)
Vægt: 239 lbs (104 kg)

DeMarvion Overshown Scouting Report

Styrker

  • DeMarvion Overshown er en dejlig eksplosiv linebacker med rigtig god fart i stængerne. Opnår rigtig hurtig fart og kan med sine ret lange ben hurtigt dække store afstande. Både topfart og fart på kortere afstande er klart over middel.
  • Jeg synes, der er en god elegance over Overshowns bevægelser på banen, og jeg synes, han er en imponerende atlet. Ret smooth med glidende hofter og fin quickness, selvom han er en lidt langlemmet linebacker at se på. Fortiden som defensive back kan ses i bevægelserne.
  • Med Overshowns eksplosivitet, fart og smooth bevægelser har vi at gøre med en mand, der ser komfortabel ud, når han skal bevæge sig i det åbne over større afstande. God range som pursuit-spiller, og der er ret stort potentiale til at blive en rangy linebacker, der kan operere på større områder.
  • Selvom Overshown ikke er en fysisk stærk linebacker, så kommer han med en dejlig intensitet og en god portion physicality. På ingen måde bange for at kaste sin krop ind i kaosset, og han har rigtig fin hitting power som tackler. Har den rigtige mentalitet til at spille linebacker.
  • Hos Texas havde Overshown en god portion snaps som blitzer både fra en off ball-position og som en stand up rusher fra en EDGE-position. Han viser god eksplosivitet og en rimelig forståelse for hand usage, som kan true lidt. Mangler dog bend og power for at være en true pass rusher.

Svagheder

  • Lige nu er Overshown for tynd at se på. Han ser meget langlemmet ud, og der er for få kilo på kroppen lige nu. Bliver for ranglet, og det koster på hans styrke i boksen, hvor han for let bliver bøllet lidt, når han bliver mødt af kontakt. Skal blive stærkere i NFL.
  • Det var ikke mange snaps hos Texas, hvor Overshown blev bedt om at stå i boksen og læse blokeringer at dække et gap. Han vil have en stejl læringskurve med at vænne sig til en mere traditionel linebacker-rolle, og hans instinkter generelt i boksen virker meget ustabile og underudviklede.
  • Overshown har en tendens til at buse ind i for mange tacklinger og kombinerede med hans lidt høje tyngdepunkt, så bliver der misset alt for mange tacklinger lige nu. Bliver nødt til at lære at møde boldholderen i balance og tage bedre vinkler i stedet for bare at tonse derudaf.
  • Overshowns erfaring i opdækningen er ikke stor lige nu, og selvom han bevæger sig godt og fylder noget i coverage, så er hans fornemmelse for ruter og sine egne zoner ikke god lige nu. Dybden på hans drop er ofte ikke god nok, og han svæver ofte lidt rundt uden feel for resten af strukturen på forsvaret.

Opsummering

DeMarvion Overshown kommer fra en rolle hos Texas, hvor han spillede relativt lidt som en traditionel linebacker. Ofte var han en Strong side linebacker på line of scrimmage eller en form for overhang defender ude in space. Han havde derfor mange snaps som blitzer og meget få snaps i en reel linebacker-rolle. Derfor er han også et betydeligt projekt, når det kommer til instinkter og fornemmelse i både boksen og i opdækningsspillet. Derudover er han for ranglet lige nu. Når det er sagt, så sidder jeg tilbage med en fornemmelse af, at han godt kan lære de ting, da han har rigtig gode atletiske evner og en rigtig fin attitude og physicality på banen. Han virker ret naturlig på en football-bane, og det er mere et spørgsmål om, at han skal lære/vænne sig til en rolle på et NFL-forsvar. Jeg ville ikke rynke på næsen af et valg af Overshown i bunden af tredje runde.

NFL Comparison: Mykal Walker/Akeem Davis-Gaither

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button