Scouting Reports 2023Tight Ends 2023Topnavn 2023

Darnell Washington – Kan et unicorn frame jumpstarte en NFL karriere?

Darnell Washington fik på baggrund af sin recruiting legacy tidligt chancen i startopstillingen hos Georgia og skuffede ikke. Men er hans fantastiske frame i sidste ende hans allerstørste fordel eller allerstørste fjende?

Darnell Washington var en stjerne i Nevada high school football, på Desert Pines High School, hvor han imponerede nok til at ESPN rangerede han som en 4-star og han samtidig fik 5 stjerner af 247. Washington valgte at committe sig til at spille college football hos SEC power house, Georgia.

I 2020, som freshman, så Washington banen i 10 kampe for Bulldogs, hvor han leverede 7 receptions for 166 yards. Som sophomore i 2021 spillede han 11 kampe og havde kun 10 receptions på 154 yards, mens rollen som blocker stødt voksede, indtil han i både 2021 og 2022 vandt CFP National Championship med Georgia Bulldogs.

Alder ved draften: 21 år (17. August 2001)
Højde: 6ft 7in (201 cm)
Vægt 265lbs (120kg)

Darnell Washington Scouting Reports

Styrker

  • Har en massiv frame på 6'7" og over 265 pund og fuldstændigt skørt atletisk build med smalle hofter og relativt ”lanky” følelse på trods af hans 265 lb. High cut waist med lange ben. Washingtons størrelse alene giver ham til en formidabel fordel på banen som både receiver og blocker. Hans 5 star pedigree lyser igennem, med det samme man lægger mærke til ham på banen.
  • Kan overmande forsvarsspillere i løbespillet. Washingtons størrelse og styrke gør ham til en effektiv blocker i løbespillet. Han rydder effektivt plads til running backs og on the move for WRs på spillets yderside og på second level. Fornuftig evne til at sænke hofterne og holde hans leverage relativt lavt hans højde taget i betragtning.
  • Washington har gode hænder og har via hans frame evnen til at tage imod kontakt hen over midten. I Georgia’s offense kan det være lidt svært for alvor at vise sig frem på tight end positionen.
  • Washington’s størrelse giver ham en stor catch-radius, hvilket selvsagt giver ham en ret stor fordel mod mindre defensive backs eller kortere linebackers.
  • Super atletisk for hans størrelse. Se ham fx bevæge sig mod Orgeon, hvor han hurdler en spiller på højre sidelinje. Spørgsmålet er dog, om han, når det kommer til stykket, er for stor for sit eget bedste.

Svagheder

  • Mangler tophastighed og elite quickness. Washington er ikke den hurtigste eller mest adrætte tight end i klassen. Han kommer til at kæmpe for at skabe separation mod top tier NFL coverage players i 1-on-1, men vil formentlig kunne excellere mod zone og måske som dump-off target i flatten. Der er en lille forskel på at være klassisk atletisk og at være en elite mover. Washington er det første, men efter min mening ikke det andet.
  • Skal forbedre sin ruteløb markant. Washingtons ruteløb er pt. alt for råt og skal klart forfines for at være effektivt på NFL niveau. Mangler elite suddenness i sit spil og runder hans ruter alt for meget af. Dette kan til et vist niveau coaches, hvorfor nogle coachces uden tvivl vil savle over det fysiske talent og se bort fra dette.
  • For nuværende lader Washington til at have et skillset, hvor han som blocker vil kunne lines up på hele banen. In tight, out wide, fra backfielden, eller whatever. Han har tilstrækkelige evner i open space til at være en produktiv blocker. Som receiver ser jeg ham hovedsageligt line up som klassisk inline tight end, hvor han kan blive linet up mod langsommere linebackers og mindre safeties og på den måde opnå matchup fordele.

Opsummering

Darnell Washington er bygget som en absolut freak, som med en kombination af hans ekstreme længde og super atletiske build, for hans størrelse, kan bringe noget næsten helt unikt til banen for selv NFL. Mens Washington’s ekstreme størrelse er hans største våben, er det samtidig en af hans største hæmsko i den forstand, at han til tider simpelthen bare er for tung og stor, hvilket fx hæmmer hans evne til at ændre retning. Allerede på nuværende tidspunkt vil han dog formentlig kunne indgå på et NFL offense som en effektiv run blocker, hvorfor han tidligt i karrieren formentlig vil kunne bidrage positivt på de fleste NFL offenses, mens han lærer at finpudse sin route running og dermed kan blive et all around produktivt asset for ethvert NFL offense. Washington minder mig på mange måder om Mercedes Lewis.

NFL Comparison: Mercedes Lewis

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button