Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023

Cody Mauch: Intens og atletisk tidligere tight end

Cody Mauch har en fortid som tight end, men et skifte til offensiv tackle har sat ham på draft-landkortet. Her agerer han en energisk og meget atletisk tackle, som har en del udviklingspotentiale.

Cody Mauch er født og opvokst i Hankinson North Dakota. Han spillede tight end, quarterback og defensive end i high school, og han var ikke rangeret som talent ud af high school. Han fik en mulighed hos North Dakota State som preferred walk on, som han accepterede.

Hos North Dakota State redshirtede han sin første sæson, inden han i 2018 blev flyttet til den offensive linje, hvor han var backup. I 2019 spillede han i 16 kampe som backup og den sjette offensive linjemand i nogle formationer. I 2020-sæsonen (som blev flyttet til foråret 2021) startede han ni kampe som offensiv tackle (2 på højre tackle, syv på venstre tackle). I 2021 spillede han sin første fulde sæson som starter, da han startede 15 kampe. Han benyttede muligheden for et sjette år i college og har i 2022 været fast mand hos NDSU.

Alder ved draften: 24 år (15. januar 1999)
Højde: 6ft 6in (198 cm)
Vægt: 303 lbs (137 kg)

Cody Mauch Scouting Reports

Styrker

  • Cody Mauch er en virkelig eksplosiv og hurtig tackle. Han har en fortid som tight end, og man kan godt se, at han er en atletiske type. Han kan virkelig eksplodere ud af sin stance, og han flyver bare derudaf i space. Jeg bliver skuffet, hvis han ikke er under 5 sekunder i 40 yard dashen. Måske han kan komme helt ned omkring 4.80.
  • Mauch viser derudover også glimrende short area quickness og foot speed i sit spil. Han er rigtig let på tå, og han kan hurtigt og effektivt skifte retning, når han er i balance.
  • De atletiske evner giver også Mauch mulighed for at spille med et rigtig fint tyngdepunkt. Han har god fleksibilitet i knæ og hofter, så han kan arbejde med god knee bend og komme lavt ind i blokeringerne. På den måde har han som oftest leverage, som kan hjælpe ham med kraft og kontrol i blokeringerne.
  • Der er virkelig en herlig effort og physicality i Mauchs spil. Han flyver rundt på banen og giver den bare maksimalt gas på alle spil. Den intensitet er i hvert fald herlig at se på, og jeg tror, at hans fysiske og villige tilgang til spillet vil tiltale mange offensive linjetrænere.

Svagheder

  • Jeg vil gerne se Mauch blive stærkere som spillere. Måske skal han lægge en 5-10 pund på for at blive mere solid, men uanset hvad så fremstår hans core strength som middelmådig i bedste fald. Har bare ikke lige nu den power, som flytter folk regelmæssigt.
  • I kastespillet vil jeg gerne se Mauch blive en del bedre med sine hænder, og både timing og placering er meget svingende. Hænderne er for ofte udvendige, og jeg vil gerne se dem arbejde mere uafhængigt af hinanden.
  • I blokeringerne må han også have noget mere styrke i hænderne. Hans grip strength er ikke imponerende, så han holder ikke sine blokeringerne så godt og længe nok. Det er sandsynligvis både et spørgsmål om styrke, teknik og kontrol.
  • Selvom det er underholdende at se Mauch flyve rundt, skal han lære at spille i bedre kontrol. Han overløber flere vinkler, fordi han bare buser ind i blokeringer, og han spiler derudover med for dårlig balance, fordi han ikke møder folk med den nødvendige kontrol. Han skal lære at skrue fem procent ned for sine atletiske evner for at vinde mere kontrol.

Opsummering

Cody Mauch er en spændende tackle, der muligvis også kan ende som Guard i NFL på grund af potentielt under middel længde og flere styrker i løbespillet end kastespillet. Han skal dog blive lidt stærkere, før et skifte til guard giver mening. Mauch har på mange måder de egenskaber, som OL-trænere kigger efter, og hans kombination af atletiske evner og physicality vil tiltale mange, og det giver ham en god baseline i løbespillet. Der er dog også flere tekniske mangler, der skal fintunes, inden han for alvor er klar til at præstere godt i NFL. Jeg tror, at Mauch sagtens kan ende i top 50 eller tæt på, da han virker som en NFL-type. Personligt tager jeg ham nok først midt på andendagen.

NFL Comparison: Jake Fisher

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button