Offensiv linje 2023Scouting Reports 2023Topnavn 2023

Broderick Jones: Et år som starter var nok til at tage springet til NFL

Broderick Jones har altid været et stort talent, og efter sin første sæson som starter i 2022 er han klar til at tage springet til NFL. Som set før hos offensive linjemænd hos Georgia, så excellerer Jones i løbespillet, men har mangler i kastespillet.

Broderick Jones er født og opvokset i Lithonia i udkanten af Atlanta, Georgia. Han var anset som det største offensive tackle-talent i sin årgang ud af high school, og han kunne vælge frit på alle hylder. Han besøgte både Illinois og Arkansas, inden han valgte at blive i hjemstaten hos Georgia.

Hos Georgia redshirtede Jones sin første sæson, inden han i 2021 var backup til Jamaree Salyer. Her blev det til fire starter mod slutningen af sæsonen grundet en skade til Salyer. Da Salyer blev valgt af Chargers i 2022-draften, overtog Jones på venstre tackle, og her startede han 12 kampe i 2022-sæsonen på vej mod Georgias college-mesterskab.

Alder ved draften: 21 år (16. Maj 2001)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt 310 lbs (141 kg)

Broderick Jones Scouting Reports

Styrker

  • Broderick Jones er ikke den højeste tackle, men jeg synes stadig, han kommer med et solidt tackle build. Han kommer med en tung og robust lower body, hvor han har en masse god vægt placeret i græsset. Derudover virker armlængden til at være glimrende.
  • Jones kommer let ud af sin stance og viser god lineær eksplosivitet på de første meter, hvor han især i løbespillet samler godt momentum, der giver et godt udgangspunkt for hans spil.
  • I løbespillet spiller Jones regelmæssigt med et rigtig dejligt tyngdepunkt, som gør det let for ham at kreere kraft og skub i blokeringerne. Skyder fint lavt ud af sin stance og bevarer en bred base med god knee bend og derigennem god leverage gennem hele blokeringen.
  • Generelt kan jeg rigtig godt lide Jones' evner i løbespillet. Han er glimrende til at få placeret sine hænder, og så synes jeg virkelig også, at han tager mange fine vinkler. Opfatter hurtigt, hvem der er hans mand, og sætter sig selv i mange gode positioner til at lave blokeringerne med kvalitet.
  • I kastespillet har Jones noget rigtig fin core strength til at stå imod bull rushes. Han har en masse tyngde i underkroppen, og når han er i position, så sidder han bare godt nede i sin stance og klar til at absorbere rushere.

Svagheder

  • Selvom Jones er eksplosiv, så savner jeg en del fluidity og short area quickness i hans bevægelser. Det gælder især, når han skal lave små sideværts justeringer, hvor hans fødder ser lidt tunge ud, og hans hofter virker lidt stive. Gør overordnet hans evne til at skifte retning under middel.
  • I hans pass set betyder den lidt manglende fleksibilitet i underkroppen, at jeg synes, han lidt for ofte har problemer med at få dybde i sine pass sets. Kan bare ikke åbne hofterne helt så lækkert som nødvendigt, og det kræver meget af ham at få dybde, hvilket også nogle gange åbner indvendigt, fordi han kæmper så hårdt for at dække hjørnet.
  • Ligeledes i pass protection, synes jeg, hans hænder kan blive bedre. Han har en tendens til at sænke hovedet og læne sig lidt ind blokeringerne, når han skal lande sine hænder. Kan sagtens blive mere tålmodig og kontrolleret med sit punch, og placement kan ligeledes forbedres. Især tendensen med at sænke hovedet ind i blokeringer er et no-go for mit vedkommende.
  • Til sidst vil jeg gerne se Jones spille lidt mere i balance i sit spil. Der er for mange spil, hvor han kommer lidt for langt ud over tæerne, og der er lidt for mange spil, hvor han bare ikke helt er i kontrol. Jeg tror dette kommer med bedre teknik, men det er der ikke endnu.

Opsummering

Broderick Jones er et af de mere profilerede navne på offensive tackle i årets draft, og selvom han er ung, så har han allerede flere gode kvaliteter. Især arbejdet i løbespillet, synes jeg, har en del soliditet, og jeg tror, han vil kunne blive en god run blocker i NFL. Kastespillet efterlader dog en del at ønske, og det er både hænder og fødder, som jeg synes halter. Mest af alt er jeg bekymret for hans lidt stive lower body, hvilket for mig godt kan betyde, at han måske vil være en bedre guard i NFL. Det kunne sagtens give mening at starte ham på guard, hvor han kan bygge teknikken op, inden han så ender på tackle igen. Eller måske kan en OL-træner fikse hans pass pro allerede fra start af, og så vil han kunne være en tackle, der excellerer i løbespillet og overlever i kastespillet. Overordnet har jeg mine bekymringer omkring Jones, selvom talentet er der, og med de bekymringer in mente, så ville jeg nok ikke tage Jones før anden runde af draften.

NFL Comparison: Billy Turner/Nate Davis

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button