Runningbacks 2023Scouting Reports 2023Topnavn 2023

Bijan Robinson: Den perfekte moderne NFL-runningback

En eksplosiv runningback med god balance, exceptionelle movement skills og evner i kastespillet lyder som opskriften på den perfekte moderne runningback. Det er Bijan Robinson.

Bijan Robinson er født og opvokset i Tuscon, Arizona. Han var et 5-stjernet talent på flere mange recruiting sider ud af high school, og han kunne vælge frit blandt nærmest alle skoler i landet. Her valgte han Texas foran skoler som Alabama og Michigan, og det har de næppe fortrudt siden hos Longhorns.

Hos Texas bed han sig fast allerede i sin freshman-sæson, hvor han i ni kampe løb for 703 yards og fire touchdowns, men han også greb for 196 yards og to touchdowns. I 2021 løb han for 1.127 yards og 11 touchdowns, mens han greb for 295 yards og fire touchdowns. I 2022 har pilen fortsat opad, og han har indtil videre i 11 kampe løbet for 1.401 yards og 16 touchdowns og grebet for 314 yards og tre touchdowns.

Alder ved draften: 21 år (30. januar 2022)
Højde: 6ft 0in (183 cm)
Vægt: 220 lbs (100 kg)

Bijan Robinson Scouting Reports

Styrker

  • Det tager ikke mange sekunder at se, at Bijan Robinson er exceptionelt eksplosiv. Hans burst med bolden i hænderne er utrolig, og han kan variere og ændre tempo på sine løb som det passer ham.
  • Robinson har nogle dejlige fleksible hofter, der gør det muligt for at ham skifte retning uhyre effektivt og elegant. Han er så hurtig og shifty på små områder, og han kan få enhver til at se dum ud på meget kort tid.
  • De to ovenstående punkter har den medførte effekt, at Robinson er en af de mest elusive runingbacks i flere år. Han er et mareridt at skulle håndtere i det åbne, fordi han på et splitsekund kan skifte retning og eksplodere. Bare exceptionelle movement skills.
  • Han er dog ikke kun en shifty back, der lever på quickness. Hans balance er også over middel, og han går ikke ned bare ved en simpel armtackling eller et halvhjertet forsøg på at støde ind i ham. Man skal ville det, når man tackler Robinson.
  • I kastespillet kommer Robinson også med en hel del, og han er tydeligvis komfortabel som receiver. Han har løbet en del ruter hos Texans og viser sig farlig på mange af dem. Han er et mareridt for linebackere og safeties in space, og han på option-ruter ud af backfield har han potentiale til at blive en af NFL's bedste. Hænderne virker ligeledes glimrende som receiver.
  • I pass protection virker Robinson også habil. Han har power og vilje til at stå imod, og gør det også flere gange. Der er noget processing, der kan forbedres, men overordnet ligner han en back, man godt kan sætte til at pass protecte.

Svagheder

  • Selvom Robinson er ekstrem eksplosiv og hurtig på små områder, så har han ikke exceptionel topfart. Han kommer ikke til at være en stor homerun-hitter, tror jeg, og hans fart i det åbne ser relativt gennemsnitlig ud. Især når man tager hans generelle movement skills in mente.
  • Fordi Robinson er så eksplosiv og shifty, så kan han også godt lide at bounce en del løb til ydersiden, hvor hans elusiveness virkelig skinner. Det er noget, han skal lære at moderere i NFL, og han skal blive lidt bedre til at følge sine blokeringer på nogle spil. NFL kræver mere disciplin som runner, og det er en lektie, som Saquon Barkley også måtte lære.
  • Hans styrke er måske ikke en svaghed, men det er heller ikke en styrke for Robinson. Han er ikke en mand, der grinder en masse yards mellem tackles og bare smider den ene tackler af sig, hvorefter han tromler den næste. Det er ikke sådan, at han mangler power, men der vil sandsynligvis være bedre short yardage-backs end ham i NFL.

Opsummering
Bijan Robinson er en uhyre talentfuld runningback. Hans eksplosivitet og lateral quickness er blandt de bedste, jeg har set de sidste fem års tid. Han er et mareridt at tackle, fordi han bare danser rundt med movement skills, burst og top tier elusiveness. Det tror jeg også, han vil være i NFL. Samtidig kommer han med en hel del i kastespillet, hvor hans quickness er et mareridt for linebackere. Alle måder hvorpå, man kan få Robinson ud in space, vil være en sejr for dit angreb. Derfor synes jeg også, at hans styrker minder meget om Christian McCafffreys. Han har måske lidt mere power end McCaffrey, men omvendt lidt dårligere vision, men ellers vinder de mange af de samme steder, og jeg ser dem gerne ende i lignende roller i NFL. Jeg er overbevist om, at et hold vil tage Robinson i første runde af årets draft, og jeg tror, Robinson nok skal blive en rigtig produktiv NFL-spiller.

NFL Comparison: Christian McCaffrey

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button