Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Zach Tom: Alsidighed og hurtige fødder

Zach Tom har både spillet venstre tackle og center i sin college-tid, og den alsidighed kombineret med hurtige fødder og god bevægelighed giver ham kvaliteter, der bør være interessant for mange hold.

Zach Tom er født og opvokset i Baton Rouge, Louisiana. Han var et moderat 3-stjernet talent ud af high school, og han havde kun tilbud fra Wake Forest fra power 5-konferencer. Han valgte dem over skoler som Louisiana-Lafayette og Southern Miss.

Hos Wake Forest redshirtede han sit første år i 2017. I 2018 var han mest backup, men havde en start på center. I 2019 startede han alle 13 kampe som holdets center. I 2020 blev han flyttet til venstre tackle, hvor han startede ni kampe. I 2021 fortsatte han som left tackle, hvor han startede alle kampe for holdet.

Alder ved draften: 23 år (26. marts 1999)
Højde: 6ft 4in (193cm)
Vægt: 304lbs (138kg)

Zach Tom Scouting Reports

Styrker

  • Zach Tom er en rigtig stærk atlet, der har lynhurtige fødder. Han er let og elegant i sine bevægelser og skifter let retning. Derudover har han god fart i det åbne, og generelt er han bare en dejlig effektiv atlet og bevægelig spiller.
  • I kastespillet er han rigtig dygtig til hele tiden at være i position mellem rusher og quarterback. Og hele udgangspunktet for en offensiv linjemand er jo at stå i vejen, så det er en ret god start. Virkelig dygtig til at mirror rusheren med hurtige skridt, så han forbliver i position.
  • Toms hænder er også ret solide, at han viser som oftest god timing og placement i sit punch. Derudover en over middel evne til at genplacere sine hænder, så alt ikke afhænger af det første punch.
  • Jeg kan godt lide Toms evne til at læse spillet. Han finder effektivt sin mand i løbespillet med gode vinkler, og i kastespillet er han god til at se blitzes og stunts og tage gode beslutninger baseret på, hvad han ser.
  • Zach Tom har en fortid som center i College, men i sin sidste sæson spillede han venstre tackle. Jeg ser ham ikke spille tackle i NFL, men der bør være rigeligt med alsidighed til både at spille guard og center i NFL. Uanset hvad ligner han en klog spiller, der kan omstille sig.

Svagheder

  • Zach Tom er ikke den største spiller, og hans længde er middelmådig med en relativt kort overkrop. Dette er også grunden til, at jeg ikke ser ham spille tackle i NFL, men uanset positionen vil han blive udfordret lidt på sin længde i NFL.
  • Tom er ikke noget power House, og han lever i høj grad på teknik og god positionering. Hans styrke i overkroppen er gennemsnitlig, og hans evne til at skabe momentum med benene er heller ikke super.
  • Jeg synes egenlig, at Tom er udmærket til at arbejde med et lavt tyngdepunkt og absorbere kontakt. Hans størrelse, længde og styrke betyder dog, at hans anchor med al sandsynlighed vil blive udfordret i NFL. Kan han håndtere store defensive tackles som Vita Vea?
  • I løbespillet er Tom udmærket til at få placeret sine hænder i brystet på sin mand, men jeg så gerne, at Toms grip strength blev bedre. Han kunne godt holde blokeringer stærkere.
  • Der er nogle spil, hvor han lidt ukarakteristisk taber kontrollen, fordi han kommer for langt ud over tæerne med sin vægt. Jeg tror det sker for at kompensere for den middelmådige styrke og længde, og de udfald skal elimineres

Opsummering

Zach Tom præsterede godt til NFL’s combine, og de atletiske evner er også tydelige under kampene. Han bevæger fødderne virkelig godt, at han er næsten altid i gode positioner, hvilket ikke altid er normen for College-spillere. Og det var endda på en position som venstre tackle, som ikke er han ideelle position. Jeg ser nemlig Tom som center i NFL. Her vil hans atletiske evner og spilintelligens stadig komme i spil, mens manglerne i længde og styrke vil blive gemt mere. Men som center tager jeg gerne Tom i tredje runde af årets draft, da jeg ser en sandsynlig NFL starter.

NFL Comparison: Ryan Bates

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button