Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Wan’Dale Robinson: Wa’dælen var det? Blink… and you’ll miss him

Wan’Dale Robinson skiftede efter to sæsoner som multi-våben hos Nebraska hjem til hjemstaten Kentucky, hvor hans elektriske spil og potentiale som rendyrket receiver for alvor har fået folk til at spærre øjnene op.

Wan’Dale Robinson kommer fra Frankfort, Kentucky, hvor han spillede football på Western Hills High School. Her blev han hædret som Kentuckys Mr. Football som senior i 2018, efter en karriere hvor han både spillede offense, defense og special teams. Ifølge 247Sports var Robinson det 87. bedste recruit i hele landet, og oprindeligt valgte han at committe til Kentucky i hjemstaten. Men det lavede han om en lille måned senere og tog i stedet til Nebraska.

Som freshman hos Kentucky blev Robinson brugt som både runner og receiver og løb for 340 yards på 88 rushes og greb yderligere 40 bolde for 43 yards. I alt blev det til 5 touchdowns. Året efter fik Robinson en endnu større rolle på angrebet, men totalerne forblev egentlig ret meget det samme med 51 receptions for 461 yards og 1 TD – og yderligere 240 yards og endnu 1 TD på jorden.

I januar 2021 besluttede Robinson at gå i transferportalen og skiftede til Kentucky, hvor han oprindeligt havde committet. Her eksploderede Robinson som receiver med 104 catches for 1.334 yards og 7 TD.

Alder ved draften: 21 år (5. januar 2001)
Højde: 5 ft. 11 in (180 cm)
Vægt: 185 lbs (84 kg)

Wan’Dale Robinson Scouting Reports

Styrker

  • Wan'Dale Robinson bevæger sig fuldstændig spektakulært godt på en football-bane. Han er pludselig i sine bevægelser, eksplosiv, twitchy og flydende på en og samme tid. Man føler lidt, at det hel er en leg for ham, og han kan virkelig flytte stængerne.
  • Jeg bliver nødt til at rose Robinsons evne til at vinde på alle niveauer af banen. Skruer legesygt op og ned for gassen, alt efter hvilket release han skal have fat i i værktøjskassen og truer med det samme forsvarsspillere, der spiller off coverage. Æder cushion og kan virkelig trykke vertikalt og snappe ruten af og komme tilbage til bolden. Glider ind bag coverage uden problemer og bruger tilmed små, aggressive fakes og retningsskift til at udnytte leverage. Er nærmest umulig at læse, når han sætter op til enten en post eller corner-rute. Skifter bare vægtbalancen i fuld fart, så tæt på modstanderen som muligt og eksploderer ud i open space.
  • Er blevet brugt i en række forskellige roller på angrebet og kan både spille scatback, tage handoffs på sweeps, end arounds eller screen-spil, samtidig med at han faktisk løber nogle relativt pæne ruter. Det giver nærmest uendelige muligheder for at inkorporere ham i et angreb, og det er snarere et spørgsmål om at begrænse sig, så man ikke gør ham positionsløs. Han skal udvikles som rendyrket WR, hvis du spørger mig. Det har han potentialet til.
  • Det er ikke mange 5'11, 185 lbs receivers (hvis han da er så stor), der bruger sin krop så godt. Han skal ikke forveksles med en stor, fysisk receiver, men han bruger sin begrænsede længde helt exceptionelt godt, high pointer bolden, angriber den i luften og viser nogle generelt rigtig sikre hænder. Super kropskontrol og agility og forstår at positionere sig lige på kanten af, hvor forsvarsspillere kan lave et spil.
  • Er sindssygt tough for sin størrelse. Der er (alt for) mange eksempler, hvor han griber bolden i tæt trafik og tager nogle ordentlige tæsk. I langt de fleste tilfælde holder han utroligt nok fast i bolden. I kampen mod Iowa sætter han den afgørende scoring op med et langt catch-and-run og må tilses. Rejser sig bare op og opildner publikum. Fed attitude.

Svagheder

  • Robinson er til den lille side. Det kommer vi ikke udenom. Han mangler rækkevidde og længde, og han vinder ikke mange rigtig fysiske dueller hverken ved linjen eller nede ad banen. Derfor er han måske også mest ideelt suited til slotten eller i en move-rolle, hvor han kan få nogenlunde frie releases. Ikke fordi han ikke har foot-speeden til at tage et lille loss i press og komme tilbage dybt, men fordi timingen på mange ruter skal sidde lige i skabet.
  • Er desværre nok quicker than fast, hvilket afholder mig lidt fra at smide en Tyreek Hill-comparison på ham. Lige så godt han bevæger sig, lige så dybt overraskende er det at se, at cornerbacks flere gange kan løbe ham ned bagfra, efter han er sluppet løs ned ad banen. Bevares, det ender i store spil alligevel, men han mangler måske lige det sidste top-end speed, der ville fuldende ham som prospect.
  • Har plads til at udvikle sig endnu mere som ruteløber, da måden han er blevet brugt på er lidt gadget-agtig til tider. Han viser nemlig, at han har det perfekte skill-set til at angribe og sætte corners op, og han kan med sin eksplosivitet, høje skridtfrekvens og lave tyngdepunkt gå alle veje på alle givne tidspunkter. Det skal fremelskes, og han skal ikke kun være decoy eller gribe screens.
  • Holder han til den slags afstraffelse i NFL? Der er mange tilfælde, hvor han simpelthen bliver både rocket og rullet. Både ind over midten, hvor safeties og linebackers straffer ham og mod sidelinjen, hvor der bliver taget nogle skud mod ham sent. Forsvarsspillere prøver tydeligvis at ryste ham lidt, og spørgsmålet er, om han holder til det fysiske slid uge efter uge.

Opsummering

Det er svært at tage øjnene fra Wan'Dale Robinson, når man sætter hans tape på. Og det vil også være rigtig dumt, for hvis man blinker for meget, så mister man ham også ud af syne. Robinson er nemlig helt ekstremt eksplosiv på de første meter og nærmest eksploderer ud af sit stance og ud på sine ruter. Har fodarbejdet og tyngdepunktet til at sætte stort set alt op, og hvis han får den sidste finjustering som ruteløber, så kan han blive et rigtig ubehageligt bekendskab, da han nærmest uden at anstrenge sig kan skifte retning og eksplodere ud i open space. Kom til Kentucky som transfer fra Nebraska og gik nærmest uden problemer ind og spillede en nøglerolle på Kentuckys angreb. Her blev han ofte brug som motion man eller playmaker med bolden i hænderne, men jeg må bare sige, at Wan'Dale Robinsons potentiale som ruteløber, toughness og ball skills gør ham til en spiller, som jeg forventer meget mere af en screens og end arounds.

NFL Comparison: Rondale Moore

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button