Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Tyquan Thornton: Uofficielt den hurtigste i ligaen – nogensinde

I flere minutter, måske endda timer, stod Baylors Tyquan Thorntons 40-tid til combinen på 4.21 som den hurtigste tid nogensinde. Desværre for Thornton fik den ikke lov til at stå – men heldigvis viser hans tape, at der både er fart og gode instinkter at arbejde med.

Thornton kommer fra Miami, Florida, hvor han gik på Booker T. Washington High School. Ud af high school var han et 4-stjernet recruit, der valgte Baylor over tilbud fra blandt andre Florida, Miami, UCF, Tennessee og Georgia. I en kort overgang skiftede han commitment til Florida, men endte alligevel hos Baylor.

Her kom han efter sigende med en kampvægt på under 150 lbs (68 kg), hvilket både han og holdet godt viste var til den alt for spinkle side. Alligevel lykkedes det ham at hale 20 bolde for 354 yards og 3 TD ind som freshman. Som sophomore lagde Thornton mere på både fysiken og spillet og greb 45 bolde for 782 yards og 5 TD. 2020-sæsonen blev spoleret lidt af både covid-19 og skader for Thornton, som endte med bare 16 catches for 158 yards og 1 TD. Derfor var det også positivt at se, at han vendte tilbage til sin senior season og leverede sin statistisk bedste sæson i karrieren. Her greb han 62 bolde for 948 yards og 10 TD og var blandt andet på listen over kandidater til den prestigefulde Biletnikoff Award som landets bedste WR.

Alder ved draften: Ukendt
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 181 lbs (82 kg)

Tyquan Thornton Scouting Reports

Styrker

  • Lad os starte med det helt åbenlyse og - indrømmet - måske også årsagen til, at jeg har siddet og spejdet efter #9 igennem flere kampe med Baylors offense. Tyquan Thorntons fart. Til combinen clockede han ind med en fuldstændig afsindig 4.21 40-yard dash, der ville have været den hurtigste tid nogensinde. Desværre for Thornton blev den senere opjusteret til 4.28, men selvom han ikke får rekorden, kan han trøste sig med, at den fart også er tydelig på film, hvor han ser både smooth og ekstremt eksplosiv ud.
  • Det er tydeligt, at Thorntons play speed giver ham mulighed for at angribe corners som få andre. Æder cushions og straffer off coverage med god placeringsevne, fornemmelse og eksplosivitet, og hvis corners kommer op for at spille i ansigtet på ham, har de bare at lande deres jam. Har imponerende short area quickness for en høj og ranglet spillet og har generelt bare et fjedrende og eksplosivt antrit, der giver ham muligheden for at tage toppen af forsvar. Har fartoverskuddet til at breake ned og geare op i nærmest samme bevægelse, hvilket giver ham mulighed for at sætte nogle overbevisende double moves op.
  • Det kan godt være, at Thornton er tynd som en pind, men jeg synes ikke, at han går af vejen for kontakt eller undgår trafik. Drejer beslutsomt op i banen med bolden i hænderne og trykker på gassen. Hak ved det.
  • Viser et naturligt feel for omgivelserne omkring ham, om det så er sidelinjen eller incoming kontakt. Godt fodarbejde og kropskontrol. Derudover har Thorton en ret imponerende evne til altid at gribe bolden uden for sin frame. Snapper bolden ud af luften og ser kontinuerligt ud til at udnytte sin catch radius - både til at adjuste til skæve bolde eller gribe den in stride. Super trait.

Svagheder

  • Thornton er åbenlyst undersized for positionen, når man ser hans kombination af længde og masse. Er tynd som en pind og vejer på en god dag 180 lbs med virkelig lange, tynde arme og lange ben. Ser super atletisk og chiseled ud, men historikken er ikke specielt god ved receivers med hans body type.
  • Jeg tror lidt af den grund også, at Thornton vil være best suited som Z-receiver i et offense, hvor han ikke behøver træde helt op på linjen og måske få en teknisk dygtig, lang CB i ansigtet. Synes nemlig ikke helt, at han altid er lige så dynamisk lateralt som i en lige linje, og dét kombineret med manglende masse kan gøre ham sårbar overfor re-routes og infight ved linjen, da det kan ødelægge timingen i hans ruter.
  • Generelt synes jeg faktisk, at Thornton viser gode evner til at skabe separation på sine ruter - især mod off coverage, hvor han med små vægtskift kan eksplodere væk fra områder og sætte sig. Men nogle gange spiller han lidt højt på toppen af sine ruter, og det kan blive et problem særligt i man coverage. Kommer ikke altid ud med den ønskede pludselighed og skal arbejde på ikke at drive en halv yard op i banen. Er ikke vant til et fuldt route tree, så der er noget at arbejde på.
  • Har virkelig, virkelig små hænder. Målte ind til combinen med 8 1/4" hænder, hvilket automatisk vil være nogle af de aller mindste i hele ligaen. Umiddelbart har kun Hunter Renfrow mindre hænder, og det vil nok bekymre nogle hold, at en spiller, der lever af at gribe bolde, ikke har nogle ordentlige grydelapper. Til gengæld viser Thornton super skarp teknik med sine hænder, holder dem godt samlet og klar til at gribe, hvilket forhåbentlig opvejer størrelsen. Lad os håbe, at det ikke er størrelsen, men gørelsen.

Opsummering

Det er nemt at antage, hvordan Thornton ser ud på tape, når man ser, at han var på nippet til at slå rekorden for hurtigste 40-yard dash nogensinde. Når man sætter hans tape på, synes jeg dog, at man ser en meget mere nuanceret, instinktiv og interessant spiller, end man tænker på, når man hører, at han er en 6'2, 180 lbs speed demon fra Baylor, som traditionelt har haft lidt svært ved at udvikle NFL-caliber WRs. Desværre har Thornton nogle af de samme problemer i forhold til ikke at kunne løbe et fuldt route tree og mangler da også nogle tekniske aspekter som ruteløber, men hans tape er fyldt med eksempler på late separation, et ekstra gear og imponerende ball skills uden for kroppen. Derfor er det heller ikke tilfældigt, at der i år stod Thornton på 26,2% af alle targets i Baylors angreb og 62 grebne bolde for 948 yards og 10 TD på stat sheetet. Det er umuligt at coache den slags speed, som Thornton besidder, og hvis man leder efter en spiller, der kan strække banen, på starten af 3. dagen, så ville jeg nok sætte et lille kryds ved Thornton på min liste.

NFL Comparison: Denzel Mims / Jacoby Jones

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button