Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Tyler Smith: Talentfuld klump ler til offensive linje-træneren

Tyler Smith har en fysisk pakke og en fysisk spillestil, som vil interessere alle hold i NFL. Han har dog også store tekniske og mentale mangler lige nu, og derfor vil han være et perfekt projekt for offensive linje-trænere, der kan forsøge at forme Smith til den gode starter, talentet kan udvikle sig til.

Tyler Smith er født i Fort Worth, Texas, og han var et 3-stjernet talent ud af high school. Han valgte Tulsa som sit college over skoler som Houston og New Mexico.

Hos Tulsa redshirtede han sin første sæson i 2019, selvom han mod slutningen af sæsonen startede to kampe på venstre tackle. I 2020 startede han alle holdets ni kampe på venstre tackle. I 2021 fortsatte han som fast starter på venstre tackle.

Alder ved draften: 21 år (3. april 2001)
Højde: 6ft 6in (198 cm)
Vægt: 332 lbs (151 kg)

Tyler Smith Scouting Reports

Styrker

  • Tyler Smith har imponerende eksplosivitet for sin størrelse, og han kan virkelig flytte sig ud af sin stance. Han har også imponerende fleksibilitet i sin underkrop, og han har intet problem med at arbejde nede i knæene. Har gode fysiske forudsætninger for at blive en fin spiller.
  • Vi har med et vaskeægte power house at gøre, og det er virkelig imponerende som han kan generere power i sit spil. Det er både hans hænder, der er tunge, og det er også i hans evne til at generere torque, så han kan dreje/kaste defensive linjefolk til siden. Han har også et godt leg drive, så hvis han får fat, så har han virkelig bare noget styrke, man skal kunne håndtere.
  • Ikke kun er Smith fysisk stærk, han spiller også ekstremt fysisk. Han er en af de mest nasty spiller i årets draft, og han flår bare folk rundt, hvis han får lov. Det skal tøjles i NFL, men det aldrig en skidt ting, når offensive linjefolk har en fysisk mentalitet til spillet.
  • Grundet Smiths styrke og glimrende knee bend, som gør han i stand til at arbejde nede i knæene, har han et over middel anchor. Han er svær at løbe igennem, når han er i position, og han bliver sjældent overmandet.

Svagheder

  • Selvom Smith er eksplosiv og generelt er fleksibel, så kan jeg godt være lidt nervøs for hans foot speed. Fødderne er lidt småtunge til tider, og han kan have problemer med at få dem flyttet hurtigt nok mod hurtige pass rushere. Jeg er i tvivl, om han kan forbedre sin foot speed, eller om han vil gøre sig bedre som guard pga. dette. Det er muligt, at det ikke vil komme så meget til udtryk, hvis han bare fik bedre styr på det tekniske med fødderne.
  • For at følge op på ovenstående punkt, så er fødderne nemlig Smiths største svaghed. De er lidt all over the place i pass protection, og han har sjældent to pass sets, det er ens. Han har false steps i sit pass set, og han har store problemer med at ramme sine landmarks, så han kommer i de rigtige positioner. Det bliver til en nedadgående spiral, hvor han så må ud i alle mulige ting for at forsøge at redde sine sets, og så bliver det hele bare mere rodet. Skal virkelig bruge tid på at lære, hvordan man bygger en solid base i pass pro, så han kan komme i position og være i balance.
  • Både i kastespillet og i løbespillet skal Smith lære at placere sine hænder bedre. Alt, alt for ofte har han sinde hænder udvendigt på rushernes skuldre i stedet for indenfor skuldrende, hvor han kan kontrollere brystet. Når hænderne bliver så udvendigt, er han meget eksponeret for at lave holdings, og der blev også kaldt nogle stykker i den kamp, jeg så. Det vil blive et problem i NFL, hvis ikke han får dem indvendigt.
  • Der er generelt noget umodenhed i Smiths spil også mentalt. Der er en del spil, hvor vinklerne er tvivlsomme, og hans generelle evne til at opfatte spillet er under middel. Det er både i løbespillet, hvor han kan blive overrasket over udviklingen, og det kan være i pass protection, hvor han kan være langsom til at se stunts og blitzes.

Opsummering
Tyler Smith har en virkelig spændende fysisk pakke, og jeg tror, at mange offensive linje-trænere vil være interesseret i at få Smith i deres kyndige hænder. Han har nemlig en fysisk pakke, der kan gøre ham til en strålende offensiv linjemand i NFL. Problemet er bare, at der teknisk er rigtig lang vej igen. Det er både fødderne og hænderne, der skal forbedres markant, og også den mentale del af spillet er underudviklet lige nu. Smith skal nok gå i top 100, tror jeg, men forhåbentligt ender han et sted, hvor han kan bruge et år eller to på at udvikle sig, inden han skal spille mange snaps.

NFL Comparison: Brandon Shell

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button