Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Trevor Penning: Northern Iowa fortsætter med at producere talent

Det er ikke mange FCS-skoler, der formår at producere talenter regelmæssigt, men for andet år i træk er der grund til at kigge mod Northern Iowa. Trevor Penning kunne meget vel slå rekorden for den højest valgte spiller i deres historie.

Trevor Penning er født og opvokset i Clear Lake i det nordlige Iowa. Han var et 0-stjernet talent ud af high school, og da han fik et tilbud fra FCS-skolen (andendivision) Northern Iowa, slog han til med det samme.

Hos Northern Iowa redshirtede han sin første sæson i 2017, inden han 2018 ikke spillede. I hans tredje sæson i 2019 blev han fast starter og spillede alle 15 kampe. 2020-sæsonen blev spillet i foråret 2021 grundet corona, og her spillede Penning alle seks kampe. I efteråret 2021 spillede og startede Penning alle 12 kampe som holdets venstre tackle.

Penning spillede i college på hold med offensive tackle Spencer Brown, som Buffalo Bills valgte i tredje runde af 2021-draften. Den højest valgte spiller i Northern Iowas historie var James Jones i 1991-draften, da han blev valgt med det 57. valg i draften.

Alder ved draften: 22 år (15. maj 1999)
Højde: 6ft 7in (201 cm)
Vægt: 321 lbs (146 kg)

Trevor Penning Scouting Reports

Styrker

  • Trevor Penning er en stor mand, der virkelig bare fylder i landskabet. Han er svær at runde og har lange arme til at hjælpe ham med at holde rushere fra sit bryst eller far quarterback. Hvis NFL-holdene stadig har firkantede krav til størrelse og længde, vil Penning krydse alle boksene af.
  • Selvom Penning er stor, har han glimrende eksplosivitet. Han kommer godt ud af sin stance og får hurtigt vundet dybde i pass set. Kan derudover komme ud over stepperne, hvis han skal blokere i space. Gode atletiske evner for så stor en mand.
  • Penning er mere eksplosiv, end han er fleksibel og god sideværts, men begge områder vil jeg mene er helt acceptable. Han har fin knee bend til at arbejde nede i knæene, så han ikke bliver alt for oprejst. Og hans short area quickness til at lave små, hurtige justeringer er også godkendt.
  • Generelt synes jeg, at Pennings fodarbejde i pass protection er hæderligt. Han har ikke mange false steps, og han får den nødvendige dybde uden at oversette eller dreje hofterne for tidligt. Overraskende NFL-klar på dette punkt, når man den mindre skole, han kommer fra.
  • Penning er en stor og stærk gut, og man kan se, at han virkelig kan flytte folk, når han får fat og ramt på dem. Han er dygtig til at skabe rotationel kraft til at dreje folk, så han kan skabe plads til en boldholder. Og han er reelt bedre til at flytte folk med rotationskraft end at skubbe folk baglæns. Dette skyldes, at hans gode styrke i overkroppen er bedre end fodarbejdet, der skal skabe skub til at flytte folk baglæns.
  • Til sidst er Penning en dejligt fysisk spiller, der giver den en skalle og er klar på at komme efter folk. Det er ikke en vigtig kvalitet, men det er bestemt ikke en svaghed at være en nasty og fysisk spiller.

Svagheder

  • Hvad, Penning skal arbejde allermest på, er hænderne i kastespillet. Hans placering og strike timing er ikke god nok, og den vil give ham problemer i NFL, hvis ikke den hurtigt bliver bedre. Alt for ofte er han sent på den med sit punch og alt for ofte er de udvendige. Han er også alt for afhængig af et two hand punch, og han skal lære at bruge sine hænder uafhængigt af hinanden. En del arbejde på dette område.
  • Grundet Pennings højde er han en mand, der bare altid skal kæmpe med, at hans tyngdepunkt ikke bliver for højt. Især i løbespillet har han svært ved at få skub på folk, fordi han ikke kommer ind under folk, så han kan vinde kampen om leverage. Det bliver altid noget, som Penning vil have problemer med på nogle spil, men man kan selvfølgelig udvikle sig, så man begrænser frekvensen af de spil.
  • I både løbespillet og kastespillet skal han passe på ikke at blive for smal i sin base. Selvom han egentlig har udmærket knee bend, så har han en tendens til ikke at komme helt nok ned i knæene, så han står for oprejst og benene ikke er i position til at absorbere kraft fra en rusher. Det gør hans anchor lidt svingende, og især i pass protection må han gerne bygge en lidt mere solid base.
  • Der er lidt for mange spil, hvor Penning kommer lidt for langt ud over sine tæer, fordi han lidt for gerne bare vil skubbe til folk. Det ville klæde ham at have lidt mere tålmodighed i løbespillet og i stedet komme i position og ned i knæene i stedet for at flytte tyngdepunktet for langt frem. Det gør, at han fra tid til anden falder af blokeringer.

Opsummering
For andet år i træk har Northern Iowa et glimrende talent på den offensive linje, og jeg synes også, at Penning er et større talent end sidste års tredjerundevalg Spencer Brown (Bills). Penning har størrelse, styrke og glimrende atletiske evner, og han er allerede veludviklet på et par vigtige områder. Der er dog stadig ting, som skal arbejdes på, før man kan stole 100% på ham, men jeg er overbevist om, at han efter et års tid eller to kan være en bundsolid og måske endda rigtig god startende tackle i NFL. Når I ser sammenligningen kan I også se, at jeg har fundet en Hall of Famer frem. Det skal ikke ses som, at jeg forventer, at Penning bliver lige så god som Andrew Whitworth, men jeg synes, at deres kropsbygning, atletiske evner og win conditions minder om hinanden. Den spiller i Northern Iowas historie, som blev valgt tidligst i draften, blev valgt som nr. 57. Jeg forventer, at Penning slår den rekord komfortabelt, og Penning kunne sagtens gå i top 20, hvis et NFL-hold forelsker sig i ham.

NFL Comparison: Andrew Whitworth

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button