Cornerbacks 2022Scouting Reports 2022

Tariq Woolen: Stort potentiale efter nyligt skifte til cornerback

Tariq Woolen kommer med en af de atletisk set mest spændende pakker blandt årets cornerbacks, men da han for kun to år siden var wide receiver er han stadig teknisk upoleret i sit spil.

Tariq Woolen er født og opvokset i Fort Worth, Texas. Han var et 3-stjernet receivertalent ud af high school og havde tilbud fra flere skoler i Texas heriblandt Baylor og Houston. Han valgte dog UTSA (University of Texas San Antonio).

Hos UTSA redshirtede han sin første sæson, inden han i 2018 havde 15 catches for 158 yards og et touchdown. I 2019 startede han tre kampe og spillede i ni, og han nåede at gribe ni bolde for 105 yards, inden han mod slutsningen af sæsonen skiftede fra receiver til cornerback.

I 2020 spillede han i 11 kampe og startede syv som cornerback, og han lavede i alt 35 tacklinger, 1,5 sacks og 1 interception. I 2021 fortsatte han som fast starter og lavede 25 tacklinger, 1 interception og slog fem kast ned.

Alder ved draften: 22 år (2. maj 1999)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 205 lbs (93 kg)

Tariq Woolen Scouting Reports

Styrker

  • Tariq Woolen er en fysisk imponerende cornerback at se på. Han er høj og stor med klart defineret muskulatur og lange arme. På mange måder ligner han en safety eller en tynd linebacker, og han er fysisk en mundfuld for receivere.
  • Woolen er en super atlet, der virkelig viser strålende eksplosivitet for en mand af den størrelse. Jeg forventer, at hans jumps til combine vil være i top blandt cornerbacks. Derudover viser Woolen super god topfart, og han har legitim recovery fart til at komme tilbage på spil, selvom han bliver sat med et par meter. Også her forventer jeg en flot combine-tid på 40 yard dashet, der er under 4.45, hvilket er imponerende for en mand med den størrelse.
  • Woolen er dog på ingen måde en lineær atlet, og han har glimrende quickness og glidende hofter, der giver ro i maven, når det kommer til at kunne håndtere de pludselige retningsskift, som er en del af cornerback-positionen.
  • Jeg kan godt lide Woolens ro og tålmodighed i press coverage. Han virker som en mand, der godt ved, at han er stor og svær at runde, og han stoler fint på sin fart og evne til at følge med folk. Der er ikke meget panik over hans spil.
  • Hele vejen rundt, så er der en dejlig physicality i Woolens spil. Han har god styrke på ruterne, han tackler ret fornuftigt, han er villig til at hjælpe i run support, og han har en god trigger på kast foran sig. Overordnet bruger han sin størrelse og styrke som ønsket til at spille en fysisk form for football.

Svagheder

  • I press coverage er Woolen godt nok fysisk og tålmodig, men teknisk har han stadig et stykke vej endnu. Hans fodarbejde er lidt kluntet til tider, og hans punch timing og præcision er meget svingende. Der er en del potentiale i press, men teknisk er han for ustabil lige nu.
  • I opdækningen er Woolens fornemmelse for ruterne stadig lidt op og ned. Han anticiperer ikke altid ruterne og kan blive overrasket over, hvad receiveren løber for en rute. Virker stadig lidt grøn, når det kommer til route recognition.
  • Woolen har godt nok en fortid som receiver, men jeg synes ikke, at han finder bolden i luften så godt. Især når han har ryggen til, er hans fornemmelse for at få vendt hovedet ikke fantastisk. Men meget af det handler også om den generelle anticipation i sit spil.

Opsummering
Tariq Woolen har masser af starterkvaliteter, som får en til savle over hans potentiale. Han er stor, hurtig og spiller dejligt fysisk. Han har de fysiske forudsætninger for at blive en god NFL-starter, og han virker også til at have den rigtige indstilling til tingene. Der dog helt tydeligt en del små tekniske mangler, som han skan finpolere og udvikle, før man kan slippe ham fri på et NFL-forsvar. Disse mangler er dog ganske forståelige, da han kun har spillet cornerback i to år. Derfor har jeg personligt også en tiltro til, at han kan fortsætte med at udvikle sig, da han allerede er kommet ret langt på to år. Det ville ikke overraske mig, hvis et NFL-hold tager chancen på ham allerede i anden runde grundet potentialet, men jeg ville nok vente til tredje runde.

NFL Comparison: Quinton Dunbar

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button