Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Skyy Moore: The Skyy is the limit

Der er nogle, der bare er naturtalenter, og det må Skyy Moore siges at være på WR-positionen. Inden 2019-sæsonen havde Moore ikke spillet WR før – men hans tape og produktion indikerer at både gulvet og potentialet er skyhøjt.

Skyy Moore kommer fra New Kensington, Pennsylvania, hvor han gik på Shade Side Academy (ja, det hedder det altså) i Fox Chapel, Pennsylvania. Her spillede Moore både QB og DB, inden han som et 3-stjernet CB-prospect begyndte på Western Michigan over tilbud fra Rice, Howard og Robert Morris.

Her blev Skyy Moore dog hurtigt konverteret fra CB til WR, og allerede som freshman startede han 12 kampe og greb 51 bolde for 802 yards og 3 touchdowns. I den stærkt afkortede 2020-sæson nåede Moore kun at optræde i fem kampe, men i dem blev det til 25 grebne bolde for 388 yards og 3 TD. Som redshirt sophomore tog Moore dog endnu et kæmpe skridt i sin udvikling og greb hele 95 bolde for 1.292 yards og 10 TD, hvorefter han allerede valgte at tage springet til NFL.

Alder ved draften: 21 år (10. september 2000)
Højde: 5ft 10in (178 cm)
Vægt: 195 lbs (88 kg)

Skyy Moore Scouting Reports

Styrker

  • Skyy Moore bevæger sig helt eminent på en football-bane. Har super hurtige fødder og et eksplosivt burst af line of scrimmage. Hans fødder kører som små stempler, og han opnår hurtigt topfart. Bruger sin footspeed godt på små områder og viser godt evner til at eksplodere/skifte retning.
  • Viser en ret imponerende evne til at sætte ruter op. Presser enten inside/outside og får cornerbacks til at åbne op. Viser også evnerne til at angribe vertikalt med et aggressivt stem for så bare at plante yderfoden hårdt og skråne direkte ind foran cornerbacken. Med det samme kreerer han flere yards separation, og han viser generelt bare en naturlig forståelse for at separere. Angriber cornerbacks' hofter og udnytter deres momentum imod dem.
  • Vinder på forskellige måder og niveauer af banen. Forstår både at sætte sig mellem coverage efter et frit release fra slotten, at skulle vinde en slant-rute eller hitch med timing og angribe corners vertikalt ned ad banen.
  • Har fantastisk gode hænder og kropskontrol. Hiver naturligt bolden ind ude fra kroppen og holder fast, selvom corners får hænderne ind. Viser flere gange på tape, at han kan spille større, end han egentlig er. Fx mod Kent State vinder han direkte af linjen, skaber tonsvis af seperation, men fordi bolden er lidt underkastet, må han geare ned, tracke bolden og tage den fysiske slåskamp i luften. Her plukker han bolden på smukkeste vis på sit højeste punkt og kommer ned med den. Man skal ikke forveksle ham med en jump-ball specialist, men har mere end nok tracking skills og koncentration til at arbejde på red line throws og back shoulder.
  • Har nogle interessante salgspunkter i forhold til kombinationen af baggrund, erfaring og produktion. Blev rekrutteret som DB og har tidligere spillet QB i high school, hvilket giver ham to ret unikke perspektiver på at spille WR-positionen. Er kun 21 år, sophomore, brød allerede ud som freshman og er umiddelbart PFF's højest gradede WR i denne draft (91.6 grade). Det ligner en spiller, der kan lægge endnu mere på, selvom han allerede producerer fremragende.

Svagheder

  • Der er nogle fysiske begrænsninger ved Skyy Moore, selvom jeg egentlig synes, at han spiller større, end han måler og vejer. Tager godt imod hits, men mangler en smule længde og power mod fx press coverage ud mod sidelinjen.
  • Der er eksempler, hvor det bliver lidt en fysisk kamp, hvor Moore kommer en smule til kort. Enten ved catch point eller hvor CB's lykkes med at bruge sidelinjen som deres ven. Derfor vil nogle måske automatisk kigge på Skyy Moore og give ham betegnelsen slot-receiver. Det er da også meget muligt, at Moore kommer til at leve mest på indersiden i NFL, men jeg tror ikke, at man skal afskrive succes fra ydersiden. Især ikke hvis han får lagt nogle flere counters og releases på rygraden.
  • Jeg kan faktisk meget godt lide Moores intensitet i løbespillet, men det er sjældent, at han for alvor får noget ud af anstrengelserne. Bliver tit trykket, skubbet rundt eller glider af sine blokeringer for hurtigt, men sætter pris på hans toughness.
  • Har ikke mødt den aller mest skræmmende modstand hos Western Michigan. Det bedste hold, han mødte, var Michigan, hvor det blot blev til 2 grebne bolde for 22 yards. Til gengæld var han over 100 yards i 7 af holdets resterende 11 kampe. Jeg synes, at jeg ser et skill-set, der kan overføres til NFL, men man kan aldrig være helt sikker på, hvad der sker, når tempoet, kompleksiteten, teknikken og fysikken får et nøk opad.

Opsummering

Jeg tror, at Skyy Moore er et navn, vi kommer til at høre oftere og oftere, jo tættere vi kommer på draften. Der er noget ekstremt tillokkende ved kombinationen af hans fart, måde at bevæge sig på, stensikre hænder og imponerende route savvy, når man tager i betragtning, at han kun har spillet positionen i to et halvt år i college. Viser naturlige evner og eksplosivitet til at separere og vinde på alle niveauer af banen, og det er bare et af de traits, jeg synes, man oftest ser translate til NFL. Moore kommer dog med en naturlig begrænsning i forhold til hans samlede fysiske pakke, men selvom det ikke er hans force at vinde i 2. sals højde, så synes jeg, at han spiller væsentligt større og timer sit spil derefter, så det ikke virker som noget, der holder ham tilbage. Jeg havde gerne set Moore med endnu bedre modstand eller et år mere, så noget af denne evaluering bygger også lidt på en fremskrivning, men jeg sidder tilbage med følelsen af, at the Skyy is the limit for Moore.

NFL Comparison: Elijah Moore / D'Wayne Eskridge

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button