Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Quay Walker: Qua fysiske kvaliteter ligner han en NFL-starter

Qua god størrelse og fine atletiske evner ligner Quay Walker en linebacker, der med lidt udvikling sagtens kan blive en fin NFL-starter. Og hvis instinkterne udvikles har han også potentiale til at blive en rigtig god NFL-starter.

Jaquavian “Quay” Jy’Quese Walker er født og opvokset i Cordele, Georgia. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og valgte sin hjemstatsskole Georgia over skoler som Tennessee, Auburn og Alabama.

Hos Georgia fik han lidt snaps i alle fjorten kampe af sin første sæson i 2018, og han lavede her seks tacklinger. I 2019 fik han flere snaps og endte med at have 23 tacklinger og 2,5 sacks. I 2020 var han en vigtig del af forsvaret og endte med 43 tacklinger og et sack i 10 kampe. I 2021 startede han alle 15 kampe i Georgias mesterskabssæsonen og lavede 63 tacklinger, halvandet sack og slog to kast ned.

Alder ved draften: ukendt (8. maj ukendt år)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 240 lbs (109 kg)

Quay Walker Scouting Reports

Styrker

  • Quay Walker kommer med et dejligt build med god størrelse og længde. Han har over middel højde på positionen med fin tyngde og muskelmasse i sit build. Vil ikke have problemer med størrelsen i boksen eller mod tight ends.
  • Selvom Walker har over middel størrelse, så viser han glimrende atletiske evner. Hans acceleration er over middel, og hans fart er god. Har samtidig short area quickness of flydende nok bevægelser til at skifte retning og arbejde fornuftigt in space.
  • Qua Quays størrelse og længde, så håndterer han kontakt og trafikken i boksen bedre end gennemsnittet. Han har størrelsen til at stå ordentligt imod offensive linjefolk, og hans længde gør ham i stand til at holde lidt afstand til tackles, så han kan komme rundt om dem.
  • Jeg synes, at Walker viser en del lovende takter i opdækningen. Han har de atletiske evner til at gøre sig i de åbne områder, og jeg synes, at hans awareness og fornemmelse for ruterne omkring sig er over middel. Og så fylder han noget i landskabet, og han er ikke så let at droppe bolden henover.
  • Som tackler synes jeg virkelig, at Walker gør det godt. Jeg tror ikke, at jeg så ham misse en tackling, og han har virkelig god range som tackler. Hans lange arme og gode atletiske evner betyder bare, at han er svær at komme udenom.

Svagheder

  • Jeg vil gerne se Walker blive hurtigere i tanke og handling. Der er lidt for mange spil, hvor han bare 'er der' og reagerer. Jeg vil gerne se ham læse spillet og bare trykke på aftrækkeren og blæse derudaf uden tøven. Det er som om, at han ofte lige reagerer med håndbremsen trukket.
  • Jeg synes, at Walker er fornuftig til at håndtere blokeringer, men hvis han rigtig skal sætte trumf på, så skal han arbejde med et lavere tyngdepunkt og ikke være så oprejst, når han initierer kontakten med offensive linjefolk. Det vil give mere power og en bedre evne til at slå blokeringer. Et bedre pad level vil også hjælpe ham som blitzer, hvor han er lidt gennemsnitlig.
  • Der er mange fine ting på Walkers tape, men jeg sad måske tilbage til sidst og savnede lidt store spil. Når man sammenligner ham med nogle af de andre gode linebackere i årgangen, så mangler man de spil, hvor han bare 'ser' noget og ødelægger spillet for angrebet. Eller nogle store spil i opdækningen. Spørgsmålet er, om han har instinkterne til at være en difference maker.

Opsummering
Der er mange ting at være interesseret i hos Walker. Han kommer med en spændende fysisk pakke, hvor han både har størrelse og atletiske evner til at gøre sig gældende på alle downs i NFL. Han er samtidig en god tackler og viser nogle brugbare ting i opdækningen. Spørgsmålet for ham vil være, om han kan sætte tingene sammen mentalt, så han bliver en større playmaker og kan gøre en forskel. Jeg tror dog stadig, at han i værste fald bliver en starter i ligaen, og jeg synes, han virker som et oplagt valg i anden runde.

NFL Comparison: De'Vondre Campbell

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button