Indvendig Defensiv Linje 2022Scouting Reports 2022

Phidarian Mathis: Tunge hænder og tunge fødder

Phidarian Mathis er på mange måder en klassisk defensiv tackle fra Alabama. Han er glimrende mod løbet med god længde og tunge hænder, men mod kastet er der også lidt for tunge fødder.

Phidarian Mathis er født og opvokset i Wisner i det nordøstlige Louisiana. Han var et 4-stjernet talent ud af high school, og han var af ESPN rangeret som det næststørste talent i Lousiana sin årgang. Der var bud efter ham hos hjemstatsholdet LSU, men han valgte alligevel Alabama som sit college.

Hos Alabama redshirtede Mathis sin første sæson i 2017, inden han i 2018 deltog i alle kampe med 18 tacklinger til følge. I 2019 fik han mere spilletid, men var stadig kun starter i to kampe – her blev det til 27 tacklinger. Hans rolle steg igen lidt i 2020, hvor han blev starter og havde 31 tacklinger og 1,5 sacks. I 2021 sammensatte han sin klart mest imponerende sæson med 53 tacklinger og ni sacks.

Alder ved draften: 24 år (26. April 1998)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 312 lbs (142 kg)

Phidarian Mathis Scouting Reports

Styrker

  • Phidarian Mathis har glimrende størrelse og længde i sit build. Hans arme ser især rigtig lange ud, og han er bygget massivt med et robust build. Alsidigt build, hvor han kan spille flere forskellige roller på den defensive linje.
  • Generelt spiller Mathis med god styrke, og han bliver sjældent overmandet på den defensive linje. Han har et solidt anchor, og han er svær at flytte. Derudover kan man se, at han har nok styrke til at dreje og flytte på offensive linjefolk.
  • Mathis viser generelt en god evne til at få noget saft og kraft i hans hænder, og han får regelmæssigt skabt noget displacement med hans hænder, når de rammer de offensive linjefolk. Altid godt med nogle tunge hænder.
  • Generelt er Mathis godt trænet, og hans disciplin og forståelse for hans rolle i løbespillet er over middel. Han er sjældent meget ude af position, og han er i stand til både at skyde et gap og two-gappe.
  • Hans længde hjælper ham meget i løbespillet til at holde sit bryst frit og styre blokeringer, så offensive linjemænd ikke kan komme ind og styre hans bryst. Det gør ham bedre i stand til at komme af blokeringer, og generelt er han fornuftig til at håndtere og komme af blokeringer.

Svagheder

  • Vi har ikke med en stor atlet at gøre med Phidarian Mathis. Hans first step er måske gennemsnitligt og acceptabelt, men han har ikke meget fart at true med, og generelt er han halvtungt at se på.
  • Mathis' største svaghed er hans manglende fleksibilitet og bend. Han er utroligt lineær, og han blev flere gange juked let af quarterbacks og runningbacks. Hans evne til at reagere og lave små hurtige retningsskift er klart under middel. Det kommer til at skade hans produktivitet i NFL.
  • Som pass rusher havde han ni sacks i 2021, men jeg synes, det er et forkert billede af, hvor meget juice han egentlig bringer som pass rusher. Han har bare ikke de atletiske evner, der skal til for regelmæssigt at true som pass rusher. Han er ikke ubrugelig, men jeg ville ikke forvente mange sacks om året i NFL.

Opsummering
Phidarian Mathis er på mange måder en klassisk defensiv linjemand fra Alabama. Han er tung og stærk, og først og fremmest er han disciplineret og godt skolet i løbespillet. At stoppe løbet var hans primære rolle, og hvis han så kunne give noget ekstra som rusher, var det et plus. I college kunne han godt give lidt ekstra som rusher, fordi han har noget længde og nogle tunge hænder, som kan give nogle offensive linjefolk problemer, men jeg tror ikke, at han regelmæssigt vil give problemer for NFL-linjefolk, når han jagter quarterbacks. Derfor ser jeg Mathis som en udmærket rotationsspiller, der kan give dig 15-30 solide snaps pr. kamp, og så skal han nok gøre sin opgave med en bonus af et stort spil i ny og næ. Sådan en tager jeg nok først i fjerde-femte runde, men der kan han også være et solidt dybdevalg.

NFL Comparison: Davon Godchaux

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button