EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022

Nik Bonitto: Smukke atletiske evner, men størrelse og power mangler

Præcis hvor fremtiden ligger, er ikke skrevet i sten for Nik Bonitto, men hans eksplosive antrit og alsidige skill-set kan gøre ham interessant for mange hold, så længe de ser muligheder i stedet for begrænsninger.

Nik Bonitto er født og opvokset i Fort Lauderdale i Florida og gik på den lokale St. Thomas Aquinas High School, hvor talrige NFL-profiler tidligere har spillet deres high school football – her kan nævnes bl.a. Bosa-brødrene, Michael Irvin, Geno Atkins, James White, Gio Bernard, Asante Samuel Jr. og Elijah Moore.

Ud af high school var Bonitto rangeret som et fire-stjernet recruit, og modtog talrige tilbud, bl.a. fra Alabama, Georgia, Ohio State og Texans, inden han committede til Oklahoma. Her redshirtede han sit første år i 2018 efter at have spillet i blot tre kampe. Som redshirt freshman i 2019 overtog han startertjobbet, som han fastholdt indtil han valgte at søge mod NFL ovenpå den forgangne sæson. Henover 2020 og 2021 samlede Bonitto 16 sacks og 26,5 tackles for loss sammen i 21 optrædener.

Alder ved draften: 22 år (26. september 1999)
Højde: 6ft 3in (190 cm)
Vægt: 240 lbs (109 kg)

Nik Bonitto Scouting Reports

Styrker:

  • De atletiske evner skinner igennem i Bonittos tape. Han besidder imponerende fart, har et eksplosivt første skridt og bevæger sig problemfrit med dejlige løse hofter.
  • Bonittos første skridt bliver kun gjort dét mere skræmmende for en modstander, af hans evne til at ramme snappet perfekt. Der skal ikke meget til før han er for hurtigt ude og trækker en straf, men han virker bare mere til at reagere lynhurtigt end til at gætte.
  • I kraft af sine små 6’3” og gode atletiske evner, formår Bonitto at spille med et naturligt lavt tyngdepunkt, der giver ham en fordel når han skal vinde som pass rusher. Han viser i glimt evnen til at arbejde sig helt ind under armen på den tackle, der har til opgave at stoppe ham, og komme ind i backfielden på den måde – uden at det inkluderer at nå helt rundt om hjørnet for at vinde.
  • Foruden at rushe quarterbacken, er Bonitto yderst fornuftig til at dække op. Hans atletiske evner tillader ham også at dække dybere på banen end bare de korte zoner og mandsopdækning af running backs ud af backfielden.
  • Der er placeret en fornuftig footballhjerne i Bonittos hoved, og hvad end han dropper i opdækning, rusher eller spiller løbet, virker han til at vide og forstå hvad der foregår. Kombineret med en stærk motor, giver det ham masser af muligheder for at få lavet spil.
  • Hvad det oplagte fit er for Bonitto kan diskuteres – mere om det om lidt – men han har et skill-set, der tillader ham både at spille 3-4-outside linebacker, 4-3-strong sidelinebacker, og jeg vil heller ikke afvise at han kan begå sig som inside linebacker i et 3-4-forsvar.

Svagheder:

  • Er Bonitto alsidig eller en positionsløs tweener? Det er et spørgsmål flere hold kan kæmpe med når snakken falder på ham. Der kan være behov for at få tilpasset vægten, og det bør også kunne lade sig gøre, men der skinner ikke en soleklar position igennem hos Bonitto, og det kan potentielt koste ham lidt.
  • For en edge rusher – selv en 3-4-linebacker – er Bonitto undersized både i højde og drøjde, og det kan rejse spørgsmålet om hvorvidt det er dér hans fremtid ligger.
  • De atletiske evner er imponerende, men det samme kan ikke siges om Bonittos play strength. Han mangler power til at vinde med et bull rush, og får en modstander hænderne på ham i løbespillet, kæmper han også med at komme af blokeringen.”Setting the edge” i løbespillet er han i stand til, og han kan lave spil i backfielden med sin fart, men det kniber bare mere når der er flere kroppe inde omkring spillet.

Opsummering:

Bonitto er umiddelbart en spiller, det er let at sætte pris på, men han er en type jeg normalt har lidt forbehold omkring. Jeg foretrækker at have en ret klar idé om hvordan en spiller skal spilles, og det kæmper jeg lidt med i Bonittos tilfælde. Er han 3-4-OLB, 4-3-SLB eller måske 3-4-ILB? Jeg tror reelt han kan begå sig i alle tre roller – han skal dog ikke være den primære pass rusher, hvis han bliver brugt i den rolle – men hælder nok efterhånden mest mod at han bør spille på ydersiden i linebackerkæden i 4-3. Lad ham bruge sine evner både i opdækning og som pass rusher. Som inside linebacker i 3-4 kan jeg frygte at man lidt spilder hans pass rush-evner, hvis han kun skal blitze med jævne mellemrum. Efter vi så hvad Micah Parsons – hvis measurables ikke ligger milevidt fra Bonittos – præsterede som edge rusher for Cowboys i den forgangne sæson, kan jeg godt se nogle hold se mere gavmildt på Bonitto i en sådan rolle, men han har ikke den samme styrke i kroppen som Parsons havde, og det kan potentielt give lidt bagslag, selvom jeg også godt kan se lidt ligheder i måden de bevæger sig på på banen. Jeg ser dog et mere oplagt bud på en spiller at sammenligne Bonitto med, og mens Haason Reddick blev taget i første del af første runde, så ser jeg ikke det samme ske for Bonitto. Han ligner et valg til andendagen, men jeg vil ikke afvise at en imponerende draftproces – han bør fx gøre det glimrende til Combine – kan få et hold til at overbevise sig selv om at tage ham i bunden af første runde. Jeg har nogle forbehold omkring Bonitto, men der er omvendt også nogle klare styrker, som jeg kan se blive overført til NFL og gøre ham til en succes.

NFL Comparison: Haason Reddick

Opdateret 14/02/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button