Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Max Mitchell: Hvad er maks?

Max Mitchell har nogle glimrende atletiske kompetencer, og hans hænder er fornuftige. Alligevel er hans middelmådige styrke og fodteknik problemer, som får en til at fundere over, hvad maks-potentialet er.

Max Mitchell er født og opvokset i Monroe Louisiana. Han var et to-stjernet talent ud af high school og væltede sig ikke i gode tilbud. Han valgte Lousiana-Lafayette over f.eks. Northwestern State.

Hos Louisiana roterede han ind i sin første sæson i 2018. I 2019 blev han fast starter og spillede alle 14 kampe. I 2020 startede han 10 kampe og havde starter på begge tackle-positioner. I 2021 fortsatte han som starter og startede 13 kampe. Han har i alt over 1300 snaps på højre tackle og over 400 på venstre tackle.

Alder ved draften: 22 år (12. oktober 1999)
Højde: 6ft 6in (198 cm)
Vægt: 299 lbs (136 kg)

Max Mitchell Scouting Reports

Styrker

  • Max Mitchell er en tackle med over middel højde, men han formår virkelig at arbejde godt nede i knæene. Virkelig god knee bend, som gør ham i stand til at arbejde med en bred base og et lavt tyngdepunkt. Essentielt for ham, da han ikke er den tungeste tackle.
  • Atletisk er Mitchell bedre end gennemsnittet på positionen, og han viser rigtig fin short area quickness og hurtige fødder. Formår uden problemer at få den nødvendige dybde i sine pass sets, og han har den nødvendige quickness til at mirror rushere.
  • Mitchells største styrke er hans hænder i pass protection. Her viser han rigtig mange lovende takter, og de er aktive, kreative og arbejder uafhængigt af hinanden. Han viser han mestrer flere forskellige tilgange med hænderne, og han er dygtig til at få dem omplaceret i løbet af et spil, så han konstant har hænderne et sted, hvor han kan styre blokeringen.
  • Mitchell vil komme ind i NFL som en vaskeægte swing-tackle, der har udpræget erfaring med både at spille højre og venstre tackle. I kampen mod Texas skiftede han sågar flere gange i løbet af kampen. Den alsidighed vil være meget værd for NFL-holdene.

Svagheder

  • Mitchell er allerede i college en relativt let tackle, og jeg er ikke sikker på, at han reelt kan bære mere vægt, før det vil gå udover hans atletiske evner og generelle proportioner. Ligner en af de lette tackles, der skal lære at håndtere NFL-power.
  • Selvom fødderne er hurtige i pass protection, så er de spækket med fejl og mangler, som jeg ser det. De er meget ukontrollerede, at han har både false steps og en skidt vane med at tage for mange høje skridt, så han har for lang tid, hvor han ikke er i ordentlig kontakt med jorden. Han åbner derudover hofterne for tidligt, når han præsenteres for en hurtig rusher. Skal blive meget mere consistent.
  • Hans ustabile fodarbejde og lave vægt koster en del på Mitchells anchor. Han har simpelthen ikke den nødvendige vægt og kontrol i sin underkrop til at stå imod folk, der prøver at løbe igennem ham. Det kan blive et stort problem i NFL.
  • I løbespillet skal Mitchell blive meget bedre til at holde fødderne under sig. Formentlig for at kompensere for manglende styrke, så har Mitchell en tendens til at læne sig meget ind i blokeringer, og det koster bare meget på balancen og evnen til at holde blokeringer. Det er lidt et dilemma for ham, da han gør det for at skabe kraft, fordi han har under middel play strength.

Opsummering
En spiller som Max Mitchell kan altid bruges i NFL. Han har god erfaring og alsidighed på flere positioner, og hans atletiske evner og generelle hand usage gør ham i stand til at kunne overleve i ligaen, tror jeg. Jeg ved bare ikke, om jeg ser en optimal starter i ham, da jeg tror han over en større sample size vil få problemer med sin styrke og kontrol. Der er dog en mulighed for, at han kan blive en acceptabel NFL-starter, hvis han får styr på fodarbejdet i pass protection, men det vil også kræve lidt tid. Jeg har set, at Daniel Jeremiah har Mitchell i top 50, og den vogn kan jeg simpelthen ikke hoppe med på. Som jeg ser Mitchell er han en mand, man begynder at overveje, når der er lavet mindst 75 valg i draften. Og måske endda 100.

NFL Comparison: James Hurst

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button