Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Matt Waletzko: Stor small-schooler

Meningerne er meget delte om Matt Waletzko, der kommer med en imponerende fysisk pakke, men er et udviklingsprojekt, som nogle tvivler på bliver til noget.

Matt Waletzko er vokset op i Cold Spring i Minnesota, og efter at have spillet baseball og basketball i en tidlig alder, blev det football der tog over, da hans størrelse begyndte at tale for det. Han spillede dog fortsat baseball og basketball, foruden football, på Rocori High School.

Rangeret som et to-stjernet recruit, trak han ikke mange tilbud fra større skoler, og det var primært Div-II-programmer, der havde kig på ham. North Dakota i FCS kom med det eneste tilbud fra Division I. Han committede til dem forud for sin seniorsæson i high school, og gik ind og startede allerede som true freshman. Henover fire sæsoner blev det til 29 starter i 32 kampe.

Alder ved draften: 22 år (15. december 1999)
Højde: 6ft 8in (202 cm)
Vægt: 312 lbs (142 kg)

Matt Waletzko Scouting Reports

Styrker:

  • Waletzko er i besiddelse af et fysisk skill-set, som mange tackles kun kan drømme om at være i nærheden af. Han har ligeså lange arme som Obinna Eze, og har leveret uhyre imponerende testresultater ved Combine og Pro Day, der vidner om et stort atletisk potentiale.
  • Man kan også godt fornemme på tape at Waletzko er en god atlet. Jeg synes især det kommer til udtryk når han bevæger sig ud på second level i løbespillet.
  • Waletzko har startet i samtlige fire sæsoner hos North Dakota, og har samlet 29 starter i 32 kampe sammen. Selvom det er på lavere niveau, så er det brugbar erfaring, og det har også hjulpet hans teknik lidt på vej. Især arbejdet med hænderne gør mig lidt fortrøstelig ift. hans projektion til NFL.

Svagheder:

  • Det er et lavt niveau Waletzko har spillet på, og selvom han har gjort det godt, så er der et stort spring op til selv de dårligste modstandere han vil stå overfor i NFL. Han har været udsat for meget få direkte modstandere, der overhovedet vil komme i nærheden af NFL.
  • Med sin højde er der en naturlig udfordring med at vinde kampen om leverage for Waletzko. Han kan godt komme lidt ned i knæene, men ikke nok til at få overtaget i mange direkte matchups. Kombineret med en tendens til at bøje i hoften og en krop, der mangler lidt styrke, så har man en småfarlig cocktail, der også presser hans anchor, og samlet set gør det svært at se ham starte på ydersiden tidligt.
  • Spilforståelsen er heller ikke helt hvor man vil foretrække den, men det er noget der er potentiale for at kunne få udviklet. Det samme gør sig gældende ift. en mulig konvertering fra left tackle, hvor han har spillet i college, til right tackle, hvor hans fremtid kan ligge i NFL.

Opsummering:

Der er meget delte meninger om Waletzko, som nogle mener har upside nok til at kunne blive valgt så tidligt som tredje runde, mens andre er tvivlsomme overfor hans udviklingsmuligheder, og anser ham for et senrundevalg at best. Jeg tror nok at han skal blive valgt på baggrund af sin kombination af størrelse, længde og atletiske evner - et eller andet hold skal nok forelske sig i det og føle sig trygge ved at de i løbet af et par år kan få udviklet ham og rettet op på teknikken, så han kan blive en starter - men jeg har svært ved at gennemskue hvornår. Personligt vil jeg ned omkring 5.-6. runde før jeg overvejer at tage chancen, og jeg skal blankt erkende at jeg har mine tvivl om hvorvidt det bliver et projekt der kommer til at gå godt.

NFL Comparison: Larnel Coleman

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button