Runningbacks 2022Scouting Reports 2022

Master Teague III: Navnet er nok det eneste mesterlige ved rugbrødsspilleren Teague

Master Teague tager springet til NFL med sin statistisk dårligste sæson bag sig, men spørgsmålet er, om Teagues old school spillestil og brølstærke fysik ikke stadig har en plads i NFL.

Master Teague III kommer fra Murfreesboro, Tennessee, og spillede high school-bold på Blackman High School. Ud af high school var Teague rangeret som et 4-stjernet recruit og som den 8. bedste runningback af Rivals. Derfor havde Teague også en del tilbud at vælge imellem, og han valgte Ohio State over programmer som South Carolina, Georgia og Auburn.

Da Teague ankom til Ohio State i 2018 var der dog godt fyldt op på RB depth chatten. Teague var klart bag både Mike Weber og J.K. Dobbins i hakkeordenen, og derfor blev det kun til 17 carries for 106 yards og et TD i første sæson. I 2019 tilkæmpede Teague sig rollen som backup og øgede sin produktion betragteligt til 135 carries for 789 yards og 4 TD. Inden 2020-sæsonen rev Teague sit ene korsbånd over og måtte derfor kæmpe for at komme tilbage på banen, og da det lykkedes, delte han carries med transfer Trey Sermon og endte med 514 yards og 8 TD. I 2021 måtte han indtage pladsen som 3rd string back bag to freshman runningbacks, hvorfor han også valgte at tage springet til NFL efter en sæson med bare 67 carries for 355 yards og 4 TD.

Alder ved draften: 22 år (19. maj 2000)
Højde: 5 ft. 11 in. (179 cm)
Vægt: 226 lbs (102 kg)

Master Teague III Scouting Reports

Styrker

  • Er bygget som en lille pansret mandskabsvogn eller babynæsehorn. Måler 5'11, 226 lbs, men ser kort og kompakt ud. Hans overkrop er V-formet, og hans pads ser kæmpe store ud. Smal mid-section og nogle svulmende quads og underben. Ser virkelig kraftfuld ud.
  • Klassisk north/south runner med udmærket vision og patience bag linjen. Synes det er ret tydeligt, at Teague tager, hvad der er blokeret for ham - og måske ikke så meget mere end det. Derfor er det også en klar fordel, når Teague kan komme op i farten og skabe noget momentum, før han cutter op i banen eller runder hjørnet. På den måde kan han fortsætte i en nogenlunde lige linje og være rigtig modbydelig at tackle head on.
  • Hvis ikke Teague kunne skabe noget momentum og dele nogle håndmadder ud, så ville jeg godt nok blive skuffet, når man ser hans build. Heldigvis for Teague viser han et udmærket leg drive, han snor sig fornuftigt og bouncer af tacklinger fra siden. Rammer gaps hårdt og har egentlig et udmærket burst, når han beslutter sig for at komme downhill.
  • Jeg kan godt lide Teagues evner som blocker i kastespillet, hvor han ser ud til at have en god forståelse for, hvor presset kan komme frem. Han er ikke bange for at stille sig i vejen hverken off the edge eller gennem A-gaps. Har også noget robusthed til ikke at blive kørt i jorden. Dog skal han være opmærksom på ikke at "gå i stå" og sænke sit tyngdepunkt for meget, for så er det altså den med mest momentum, der vinder.

Svagheder

  • Selvom Teague har udmærket fodarbejde og burst til at angribe gaps, så synes jeg, at Teague er en lidt sløv oplevelse rent fartmæssigt. Synes han løber meget i samme tempo hele tiden, og der er ikke rigtig noget quickness, lateral agility eller eksplosion, der for alvor kan sætte forsvar på hælene. Han vinder ved at kunne sætte foden i jorden, banke speedometeret op på "nu gør det ondt at tackle mig", og så er det sådan set det. Effektivt nok, men det kræver, at vejen er ryddet, så toget kan komme kørende.
  • Jeg synes til tider også, at Teagues balance er lidt sjov. Det er som om, at der er noget ukoordineret mellem over- og underkrop. Hans øverste overkrop ser nærmest grotesk stor ud, og hans stærke underkrop er klart toneangivende for hans spil. Derfor kan han også godt se lidt stiv ud, når han skal skifte retning hurtigt, dreje op i banen eller skifte spor.
  • Når Teague kommer ned i fart, eller der ikke bliver skabt nogle huller foran ham, så bliver det ikke specielt godt. Mangler kreativitet og 1st step quickness, når han er nede i fart. Så begynder han at danse, og så er det bare et spørgsmål om tid, før en forsvarsspiller skyder gappet og stopper spillet.
  • Har nærmest ikke grebet nogle bolde i løbet af sin college-karriere, så det er noget nær umuligt at fremskrive, om han kan være en faktor i kastespillet i NFL. Han har således kun grebet 11 bolde for 118 yards i løbet af fire år i college, så den umiddelbart begrænsede vej til spilletid gennem kastespillet trækker gevaldigt ned.
  • Tabte spilletid i 2020 på grund af en skade, rotation med Sermon osv., men i 2021 blev han også overhalet af de to freshman TreyVon Henderson og Miyan Williams. Det gjorde ham effektivt til 3rd string back, hvilket må siges at være lidt et problem. Man kan selvfølgelig altid diskutere, om de to andre bare er bedre - uden at det er et knock på Teague - eller om det også er Teague, der ikke har evnerne til at stå ud blandt (skarp) konkurrence.

Opsummering

Der er egentlig noget ved Master Teagues kombination af skillset og fysik, der nok skal fungere i NFL. Han forstår at læse blokeringer, presse linjen og komme nord/syd, hvor han kan bruge sin fysik og power til at straffe defensive backs, linebackers og safeties, der kommer op i runsupport. Til gengæld kommer han med et relativt begrænset skillset uden top-tier atletiske egenskaber, evne til at kreere selv eller erfaring i kastespillet. Tilmed har han måtte overlade spilletid hos Ohio State til to freshman runners i denne her sæson, hvilket stiller spørgsmålstegn ved, hvor stort hans potentiale på det næste niveau egentlig er. Jeg tror dog sagtens, at Master Teague kan begå sig og være en fin nok rotationsspiller - og i det rigtige system kan han nok endda være forholdsvis produktiv. Jeg tror dog, at Teague har nogle fysiske og spillemæssige begrænsninger, der gør det svært at se ham som andet end en fysik stærk inside runner på første og anden down. Det er der også et marked for, men det bliver klart først på tredjedagen for mig.

NFL Comparison: Trey Sermon

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button