Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Makai Polk: Tændstiktynd transfer, der blev Air Raid-angrebets førstemand

Makai Polk skiftede efter bare to sæsoner hos Cal til Mississippi State i SEC, hvor han hurtigt blev en stor succes i den tidligere Texas Tech og Washington State HC Mike Leachs potente Air Raid offense.

Makai Polk kommer fra Richmond, Californien, hvor han spillede football på El Cerrito High School. I 2019-recruiting-klassen var Polk af de fleste betragtet som et 3-stjernet recruit som atlet, og skoler som Oregon, Tennessee, Fresno State og Oregon State havde snøren ud efter ham, men valget faldt i stedet på University of California.

Her greb Polk 19 bolde for 295 yards og 2 touchdowns i otte kampe sin freshman-sæson i 2019, inden det i den afkortede 2020-sæson blev til 17 grebne bolde for 183 yards og et enkelt touchdown i fire kampe. Dermed var det også lidt overraskende, da Polk med bare 12 kampe og en lovende fremtid hos Cal valgte at gå i transferportalen og skifte til Mississippi State forud for 2021-sæsonen. Her satte han dog et mærkbart aftryk og greb hele 105 bolde for 1.046 yards og 9 TD i sin første SEC-sæson mod mandskaber som Ole Miss, Arkansas, Alabama, LSU, Texas A&M, Kentucky, Memphis og Auburn.

Alder ved draften: 20 år (4. august 2001)
Højde: 6ft 3in (190 cm)
Vægt: 200 lbs (89 kg)

Makai Polk Scouting Reports

Styrker

  • Polk har rigtig fin længde for positionen og med sine 6'3 og lange arme giver han som udgangspunkt en udvidet catch radius i forhold til mindre receivers.
  • Jeg kan faktisk ret godt lide Polks pakke af releases af LOS. Ser ud til at have effektivt nok fodarbejde til at komme fri på både indersiden og ydersiden og ser ud til at afmåle sine skridt godt. Nogle gange kan høje receivers godt have en tendens til at skulle løbe i en større bue udenom defenders, men Polk ser ud til at have et ret koncist og præcist footwork, der lidt maskerer, at han måske ikke er den naturligt mest eksplosive spiller. Kan dog sagtens arbejde ned ad banen.
  • Jeg synes, at Polk til tider viser prøver på nogle ret fine nuancer, når han løber ruter. Jeg vil måske højest betegne hans speed som deceptive, men han bruger sin kropsvægt, leverage og små fakes rigtig fornuftigt til at angribe blinds spots, angribe vertikalt og breake sine ruter med god timing. Gentagende gange får han det til at se legende let ud, når han sætter dybt op og enten løber en in-route, out-route eller comeback. De fleste ruter ligner hinanden til at starte med, men er ikke bange for at sælge out/in for så i stedet at arbejde tilbage mod bolden. Ligner en mand, der bare forstår at løbe sig fri og forstår spacing.
  • Kan desværre godt blive outmuscled en smule ved catch point, men jeg synes, at Polk til tider viser en god evne til at bruge sin ekstra rækkevidde, når han tracker bolden. Scorer blandt andet et 15-yard touchdown mod A&M, hvor han læner sig fint ind mod corneren, tracker bolden og med et lille bitte push off (den slags som ikke bliver kaldt) extender og griber bolden på corner/fade-ruten.
  • Transferred fra Cal efter to sæsoner til Mike Leach's Air Raid Offense hos Mississippi State, og man må bare rose ham for ikke at spilde tiden i forhold til at falde til. Blev hurtigt quarterbackens bedste ven og greb imponerende 105 bolde for 1.046 yards og 9 TD i SEC.

Svagheder

  • Polk er til den spinkle side, og han ligner ikke helt en mand, der vejer de 200 lbs, han står listet til. Faktisk ser han ret spinkel, lanky og high-cut ud, og det kan til tider ses, når han bliver udfordret fysisk på toppen af ruter. Hvis corners spiller ham tough ved catch point, synes jeg, at han virker til at tale med.
  • Jeg tror ikke, at Polk har nogen fart, der for alvor er værd at skrive hjem om. Heldigvis for ham har han et rimelig effektivt og præcist footwork og nok burst til at angribe vertikalt af linjen, men han bliver aldrig en spiller, der vinder et drag race ned ad banen mod en CB, der spiller 5-8 yards af linjen. Han er ikke nødvendigvis langsom, da han godt kan æde nogle meter med sine lange skridt, men evnen til at vinde dybt bliver sat på prøve, hvis han ikke kan fortsætte med at udvikle sit arsenal af fakes og kombinere det med de rette skud på offense.
  • Kan godt lide Polks små nuancer, fakes og timing i sine ruter, og han har en god forståelse for at løbe sig fri både mod man coverage og zone. Men engang imellem er hans tyngdepunkt for højt, så han runder ruter af eller drifter en lille smule up field. Der vil jeg gerne se ham arbejde endnu mere med at sænke hofterne og komme skarp ud af sine breaks, så han ikke tillader savvy, aggressive NFL-corners at udfordre ham ved catch point.
  • Der er nogle eksempler, hvor Polk gerne vil bruge kroppen lidt for meget til at gribe bolde, og selvom det er svært at klage over 105 grebne bolde på en sæson, så er der alligevel nogle, man ville ønske, at han havde hevet ind for at give en følelse af, at han bare er automatisk, hvis bolden er i hans zip code. Viser gode hænder uden for kroppen i flashes, men der skal mere kontinuitet til.

Opsummering

Det er faktisk en lille smule svært at blive helt klog på Makai Polks potentiale, da han har spillet og haft sin eneste breakout sæson i Mike Leach's Air Raid-system hos Mississippi State. Det er bare garant for at sætte spillere i en god position og få tallene til at rulle på stat sheetet. Samtidig synes jeg, at det er ret tydeligt, at Polk har nogle fysiske begrænsninger på grund af hans spinkle kropsbygning og lidt manglende fart. Alligevel ligner han en spiller, der bare forstår at løbe sig åben og som forstår releases, spacing, leverage og timing i sine ruter. Kan godt lide, hvordan han sætter sine ruter op, bruger små fakes og kommer tilbage til bolden, og det giver mig en tiltro til, at han godt kan finde noget succes i NFL, hvis han kommer ind det rigtige steder og udvikler kemi med sin QB. Hos Mississippi State blev han quarterbackens bedste ven på bare en enkelt sæson og var yderst produktiv i SEC, hvilket bør give en form for indikation på, at han også kan spille med på et højere niveau. Jeg vil dog gerne se ham levere nogle bare habile tal til combinen, men så ville jeg måske også sætte et (lille) kryds ved Polk på tredjedagen i draften.

NFL Comparison: Brandon LaFell

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button