Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Luke Goedeke: Fra nul-stjernet recruit til potentielt top 100-valg

Ligesom sin makker på left tackle hos Central Michigans, Bernhard Raimann, har Luke Goedeke kun få års erfaring med at spille sin position, men har alligevel vist nok til at være i spil til at gå i top 100.

Luke Goedeke er født og opvokset i Whitelaw i Wisconsin, en lille time syd for Green Bay. På Valders High School spillede han defensiv linjemand og tight end, og – som så mange andre tight ends – gjorde sig også i basketball.

En skulderskade i hans sidste år var medvirkende til at recruiters ikke havde øjnene på ham, og han var et nul-stjernet recruit, der foruden nogle få tryouts ikke trak sig nogen opmærksomhed fra forskellige universiteter på det højeste niveau. Han blev optaget på University of Wisconsin-Stevens Point, uden hensigt om at spille football, men blot hellige sig studierne. Trangen til at spille kom dog tilbage til ham, og han kom ind på skolens footballhold, og startede på tight end henover den sidste måned af sæsonen hvor han greb 12 bolde for 132 yards.

Med håb om mere, sendte han tape på sig selv til drømmeskolen University of Wisconsin, samt Central Michigan, som havde vist lidt interesse for ham i high school. Central Michigan tilbød ham et fuldt scholarship som tight end, med mulighed for at rykke ham til den offensive linje, og det slog han til på.

Goedeke sad ude i 2018-sæsonen efter at have transfered til Central Michigan, og blev henover året omskolet til tackle. I 2019 startede han 14 kampe på right tackle, inden en knæskade kostede ham hele 2020. I 2021 var han igen tilbage på right tackle, med østrigske Bernhard Raimann på left tackle – to spillere, der begge havde blot få års erfaring med at spille deres position – og startede ti kampe. Han missede tre med skade, og skader kostede ham igen ved Senior Bowl, hvor han måtte udgå i den første træning. Den skade betød også at han ikke lavede andet end bænkpres ved Combine.

Alder ved draften: 23 år (21. november 1998)
Højde: 6ft 5in (196 cm)
Vægt: 312 lbs (142 kg)

Luke Goedeke Scouting Reports

Styrker:

  • Historien om en spiller, der ikke var rangeret ud af high school, men har arbejdet sig op til et potentielt dag 2-valg, efter et positionsskifte, vidner om noget ihærdighed, som mange hold ganske givet vil sætte pris på i et prospect. Ihærdigheden viser han også på banen, hvor han spiller igennem snap efter snap.
  • Goedeke spiller med glimrende styrke fra top til tå, og er svær at håndtere ved point of attack. Han viser rigtig god power i løbespillet og er en nasty type, der kan gøre det onde ved sin direkte modstander.
  • Hænderne mangler lidt stabilitet, men de flashes han viser er svært imponerende. Når han får fat er det tæt på game over for modstanderen.
  • Vi mangler testresultater på Goedeke til at be- eller afkræfte hans tape, men han ligner en spiller med atletiske evner over middel, uden at være i særklasse. Det ligner i hvert fald ikke at det skal være på dén baggrund at han evt. ikke slår til på NFL-niveau.
  • Goedekes kropskontrol er også ganske nydelig. Noget der meget vel kan være overført fra hans tid som tight end.

Svagheder:

  • Det lavere niveau Goedeke har spillet på hos Central Michigan, efterlader lidt naturlig tvivl om hvordan han kan klare sig mod bedre modstandere, men mod de hold han har været oppe imod i college, har han lignet en spiller, der er klar til mere.
  • Teknikken er ok for en spiller med så få års erfaring, men der skal justeres til med brugen af både fødder og hænder. Hænderne er som nævnt ovenfor i perioder virkelig gode, men han kan blive lidt for grabby og trække nogle holding-straffe, og det skal justeres til.
  • Den mentale del af spillet går den rigtige vej, men evnen til at læse og processere hvad der foregår er ikke helt på det niveau man gerne vil have endnu. Det er ganske givet blot et spørgsmål om erfaring, men det taler igen ind i en evt. udfordring ved at spille ham tidligt som rookie.
  • Kombinerer man de ovenstående punkter med begrænset længde og noget foot quickness, der ikke helt er på topniveau, har man forklaringen på hvor Goedeke formentlig vil blive rykket indvendigt i NFL. Det er muligt at nogle hold vil prøve ham af på ydersiden, eller evt. have ham som en backupplan til tackle, men som udgangspunkt forventer jeg at han vil blive spillet på indersiden af linjen.
  • En misset 2020-sæson, tre missede kampe i 2021 og en skade igen i draftprocessen, må fremkalde lidt panderynker hos beslutningstagere. Siger lægestaberne god for ham, vil det næppe koste alt for meget, men skulle Goedeke ende med at falde lidt, kan skadehistorikken sagtens være en medvirkende faktor.

Opsummering:

Jeg er ganske begejstret for Goedeke, som jeg forventer kan blive en startende guard. Han er stort set NFL-klar som run blocker, og spilles han på guard mellem nogle rutinerede kræfter, bør han også kunne klare sig i pass protection relativt tidligt. Der er tekniske og mentale dele, der skal justeres til, og det kan også medvirke til at han potentielt ikke spiller meget som rookie, men på den lange bane bør han være en NFL-starter. Han har på imponerende vis arbejdet sig op fra at have lagt football på hylden i 2017 til at være i spil på andendagen af draften, og arbejdsmoralen, attituden og potentialet bør sikre ham mange fans. Udviklingen af hans spilforståelse og teknik er nøglen til hvor god han bliver, og at der venter noget arbejde dér kan måske få ham til at falde lidt – at han fylder 24 til november taler heller ikke til hans fordel – og skadeshistorikken kan også spille ind. Men der er nok at arbejde med til at hvis ikke Goedeke vælges på dag 2, så bør han ryge af brættet i løbet af den første del af tredjedagen.

NFL Comparison: Will Fries

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button