Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Luke Fortner: Vil tyngdepunktet samarbejde mere?

Luke Fortner har flere ting kørende for sig med god størrelse og spilforståelse. Han er dog lidt stiv i underkroppen, og det giver problemer med tyngdepunktet, hvilket forplanter sig flere steder i hans spil. Kan det forbedres i NFL?

Luke Fortner er født og opvokset i Sylvania i det nordlige Ohio. Han var et trestjernet talent ud af college, hvor han valgte Kentucky som sin skole over tilbud fra Maryland og Cincinnati.

Han redshirtede sin første sæson i 2016, inden han i 2017 var backup. I 2018 spillede han i 11 af 13 kampe, men var ikke fast starter. I 2019 vandt han endelig et starterjob og spillede alle 13 kampe som højre guard. I 2020 startede han 10 kampe som guard, inden han valgte at tage et sjette år i college, hvilket var muligt pga. covid19-situationen. I 2021 blev han rykket til center, hvor han igen var fast starter i 13 kampe.

Alder ved draften: 23 år (15. maj 1998)
Højde: 6ft 4in (193m)
Vægt: 307 lbs (139kg)

Luke Fortner Scouting Report

Styrker

  • Luke Fortner er en center med god størrelse, et solidt build med brede skuldre, god vægtfordeling og over middel armlængde. Har alle de fysiske parametre i orden for at blive en NFL-spiller.
  • Vi har ikke med en topatlet at gøre, men jeg synes stadig, at Fortner kommer acceptabel eksplosivitet og quickness i sine bevægelser. Kommer godt ud af sin stance på de første meter, og han har nok quickness i de små bevægelser til at lave justeringer i bevægelse.
  • I kastespillet kan jeg godt lide Fortners tyngdepunkt og evne til at absorbere kraft fra pass rushere. Arbejder fint nede i knæene og er god til at anticipere kontakt, så han kan stå imod på en stærk og effektiv måde. Med andre ord er hans anchor glimrende og solidt.
  • Generelt synes jeg, at Fortner tager fornuftige vinkler til sine blokeringer. Både i kastespillet og løbespillet er han som oftest i rimelig position og har en forståelse for, hvor han skal positionere sig.
  • Spilforståelsen hos Fortner virker til at være i orden, og han læser spillet med fin hastighed. I løbespillet er han glimrende til at manøvrere gennem trafikken og finde sin mand med en fornuftig vinkel og timing, og i kastespillet er han glimrende til at se stunts og blitzes i tide, så han kan arbejde sammen med sine guards om at håndtere dem. Virker til at have spilintelligensen til at kunne spille center.

Svagheder

  • I kastespillet arbejder Fortner egentlig med et okay tyngdepunkt, men overordnet set er han stadig en mand, der spiller lidt oprejst. Han har ikke fantastisk fleksibilitet i underkroppen, så han er ikke en mand, der naturligt sidder nede i knæene og arbejder effektivt. Giver nogle udfordringer for ham, når hans tyngdepunkt har svært ved at blive optimalt.
  • Netop fordi han ofte er lidt oprejst og har et højt tyngdepunkt, så er hans balance ikke den stærkeste. Han kan godt vælte lidt ind i blokeringer, og han kan slås ud af balance, hvis han bliver ramt på tidspunkter, han ikke lige forventer. Mangler lidt kontrol over bevægelserne.
  • I forlængelse af det første punkt, så har Fortner lidt gennemsnitlig leverage. Hans body leverage er ikke fantastisk, fordi han spiller med for højt et tyngdepunkt. Og hans hand leverage kunne også blive bedre, fordi man gerne så ham komme ind under forsvarsspillerne og få hænderne i brystet på dem. Nogle gange bliver de lidt yderlige og højde.
  • Selvom Fortner er en relativt stor center og en robust herre, så er det ikke ofte, at han virkelig får genereret power. Savner måske noget fleksibilitet og eksplosivitet i underkroppen, så han for alvor kan eksplodere ind i blokeringerne og aktivere sine hofter. Han vinder mest på sine vinkler og forståelse, selvom hans størrelse egentlig burde give ham rimelig power. Kan han blive bedre til at generere styrke?

Opsummering
Jeg synes, Luke Fortner er en svær evaluering, og han er en type, jeg ofte har brændt nallerne på. Han har god størrelse, fornuftig eksplosivitet og forstår spillet rimeligt. Jeg har det dog svært med folk, hvor balancen er ustabil, og de spiller for højt. Det giver bare nogle udfordringer med at skabe kraft i blokeringerne, og hans kontrol lider under det. Omvendt har Fortner størrelsen til at kunne stå imod modsat andre centere, der er lidt mindre, og hans spilforståelse indikerer, at han ofte nok vil kunne være i de rigtige positioner. Det minder mig lidt om de diskussioner, jeg havde med mig selv i 2021-draften omkring Josh Myers. Ham endte jeg med at være meget skeptisk omkring, men han havde en rimelig rookie sæson hos Packers. Om Fortner kan gøre sig gældende allerede som rookie, ved jeg ikke, men han virker som et fair skud at tage i tredje eller fjerde runde.

NFL Comparison: Travis Swanson/Josh Myers

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button