Safeties 2022Scouting Reports 2022

Leon O’Neal: Vil det gerne, men kan han?

Der er en glimrende indstilling i Leon O’Neals spil, men spørgsmålet er, om den atletiske profil og manglende play strength vil give problemer.

Leon O’Neal er født i en forstad lidt udenfor Houston, hvor han også voksede op tidligt i sit liv. Efter problemer, hvor han blandt andet stjal en bil i en ung alder, flyttede han ind hos sin far i Cypress Spring, hvor han gik på high school. Han var et 4-stjernet talent ud af high school, og han valgte Texas A&M over skoler som Oklahoma og Clemson.

Hos Texas A&M var O’Neal backup i sin første sæson i 2018, og han lavede 14 tacklinger. I 2019 startede han 10 ud af de 13 kampe, han deltog i, og han lavede 41 tacklinger og en interception. I 2020 startede han 10 kampe og lavede 48 tacklinger og to interception. I 2021 blev det til 12 kampe, alle som starter, hvor han lavede 58 tacklinger og to interceptions.

Alder ved draften: 23 år (23. december 1998)
Højde: 6ft 0in (183 cm)
Vægt: 204 lbs (93 kg)

Leon O’Neal Scouting Reports

Styrker

  • Leon O'Neal har en god safety-størrelse, og han ser velbygget ud. Fin højde og god vægt for et alsidigt safety-build. Ser muskuløs og tæt bygget ud.
  • I løbespillet er O'Neal dygtig til at komme hurtigt og beslutsomt frem og fylde op mod løbet. Kommer med god appel og villighed til at være en del af løbespillet.
  • Generelt ligner O'Neal en mand, der gerne vil det, og han ligner en leder på Texas A&M-forsvaret. Kommunikerer godt og har en god mængde intensitet og begejstring over sit spil.

Svagheder

  • Jeg savner atletiske evner hos O'Neal, og det gælder sådan set både fart og retningsskiftene. Han er ikke nogen hurtig safety, og man kan se, hvordan hans fart begrænser ham i de spil, han kan lave. Derudover er han ikke flydende og elegant at se på, når han skal lave retningsskift.
  • Som dyb safety mangler han dybde til at dække store områder, og hans generelle movement skills ser ud til at gøre ham noget begrænset i opdækningen. Derudover bliver han slået til hjørnet af adskillige runningbacks, når han arbejder i boksen. Range er et seriøst problem.
  • Jeg synes ikke, at O'Neal virker særlig instinktiv. Så snart spillet indeholder lidt fakes eller forskelligtrettede bevægende dele, så ser han ud til at opfatte tingene langsomt. Derudover tager han mange dårlige vinkler, og det bliver kun sværere i NFL, hvor tingene går hurtigere.
  • Jeg savner en del styrke og længde i hans tacklinger. Han bremser ofte ind i tacklingerne, og han har ikke ret meget hitting power. Det betyder også, at mange af hans tacklinger bliver nogle tamme forsøg på armtacklinger, og der var alt for mange missede tacklinger.

Opsummering
Leon O'Neal ligner en mand, der rigtig gerne vil, og der er intet at sætte på hans indsats på banen. Jeg synes også, at der er noget okay beslutsomhed og acceptabel disciplin i hans spil. Han virker bare alt for begrænset atletisk, hvilket går ud af alle facetter af hans spil. Hvis man skal blive en NFL-spiller med den fart, så skal man være fandens skarp i pæren, og det niveau af spilintelligens, synes jeg ikke, O'Neal udviser. Derfor ville jeg personligt heller ikke vælge O'Neal i draften. Måske han kan blive special teamer, men det er nok hans bedste scenarie.

NFL Comparison: Jalen Elliott

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button