Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Leo Chenal: Real life Juggernaut

Wisconsin har under defensive coordinator, Jim Leonard, bygget et monster af et defense, og linebackerkæden er ingen undtagelse!

Som et 3-star recruit var Chenal ikke blandt nationens mest eftertragtede recruits, og efter besøg hos South Dakota State, Iowa og Minnesota besluttede Chenal at committe til Wisconsin, et af Big 10’s powerhouse footballcolleges. Især i 2021 har Chenal bare skrabet stats til sig i stor grad og slutter sæsonen af med 115 tackles, 59 af dem solo, 18.5 TFLs og 8 sacks.

Chenal kom allerede lidt på banen som freshman, og spillede også en del special teams, fik gradvist mere spilletid som sophomore og her i 2021 som full-time starter har han virkelig fået spærret øjnene op fra NFL scouts.

Alder ved draften: 21 år (26. oktober 2000)
Højde: 6ft 2in (188 cm)
Vægt: 261 lbs (118 kg)

Leo Chenal Scouting Reports

Styrker

 • Meget modnet krop, der er fyldt rigtig godt ud med muskler fra top til tå. Barrel chest med store arme og godt med kød på lårene. Brede skuldre. Ligner en linebacker taget ud af 1990’ernes NFL. Listet 6’2 260!
 • Spiller linebacker som en fullback. Nede i knæ, forward lean og rammer som et godstog.
 • Anchor for days! Thumper selv meget større guards og holder uden problemer stand uden at give så meget som en yard.
 • Fantastistk blitzer. Power, timing og god eksplosion, når spillet går fremad. Han bliver kaldt på både blitzes mod kastet og løbet og er en wrecker, når han kommer brasende fremad. Har også 18.5 TFLs og 8 sacks at vise for det i 2021.
 • Fantastisk tackler, har vægt og tyngde til at trække enhver spiller ned uden problemer. Han er også hjulpet af et sæt rigtig stærke hænder, og jeg kan gennem fire kampe ikke huske en eneste missed tackle.

 

Svagheder

 • Lidt tung i fødderne. Det ses mest tydeligt, når han skal bevære sig lateralt og især baglæns.
 • Han er stiv i hofterne, det ses især, når han skal vende hofterne for at løbe ned ad banen i coverage. Mod Michigan ligner han på et tidspunkt nærmest en defensive end i coverage på en tight end, hvor hans stive hofter og generelle mangel på change of direction ability virkelig sætter ham i problemer.
 • Range er et problem, han har simpelthen ikke de atletiske evner til at lave spil på fx screens, sweeps, etc. i flatten, eller at kunne dække sideline-to-sideline som moderne inside linebackers mest bliver bedt om. Han er en meget box-centric linebacker. Til gengæld er han et decideret monster i boksen.
 • Spot dropper meget pt. i en meget kort middle/hook zone. Får meget lidt dybde i sine drops generelt, og har ikke eksplosiviteten og fleksibiliteten til at opnå god dybde i hans drops hurtigt.
 • Ser lidt lost ud nogle gange, når han når toppen af sit drop. Mod Michigan er han aaalt for sen til at få vendt sig og løbe med tight ends ned ad seam’en.
 • Jeg har svært ved at se en veldefineret rolle for ham, der allerede eksisterer i NFL. Han er simpelthen for stor og tung til at spille klassisk inside linebacker. Måske en rolle som Sam i et 4-3 Under? Jeg ser ham helst så tæt på line of scrimmage som overhoved muligt, og han skal helst arbejde fremad så meget som overhoved muligt.

Opsummering

NFL har de senere år gjort meget ud af at kreere schemes, der holder deres linebackers fri fra kontakt fra offensive linemen i så høj grad som overhoved muligt. Chenal’s skillset falder i den komplet modsatte grøft, og han er bedst i en rolle, hvor han bare kan få lov at arbejde i og omkring boksen, og han har intet problem med at tage imod offensive linemen head on. Hvor dette lige passer ind i NFL i dag, det har jeg svært ved at se. Den nærmest sammenligning, jeg kan komme i tanke om, det er den tidligere Alabama og nuværende Patriots linebacker, Dont’a Hightower, som har gjort en fantastisk karriere ud af at være en thumper i midten af deres defense. Jeg ser dog på nuværende tidspunkt Hightower som en markant bedre coverage player end Chenal, der ofte ser meget frosset ud på toppen af hans drop, og som i øvrigt for sjældent får dybde nok, og således bliver nød til at vende hofterne meget tidligt for at kunne følge trop med tight ends ned af seam’en. Chenal er en meget speciel spiller, og er slet ikke en type, vi ser hvert år i draften. Jeg vil ikke afvise, at et kreativt hold kan få noget fornuftigt ud af ham, men som udgangspunkt er jeg bange for, at han er for meget niche-spiller i en døende del af det at spille linebacker, at man formentlig skal igennem for mange krumspring for at få ham til for alvor at fungere.

NFL Comparison: Dont’a Hightower

 

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button