Linebackers 2022Scouting Reports 2022

Kyron Johnson: Omskoling til linebacker i horisonten

Kyron Johnson var en voldsomt undersized EDGE hos Kansas, og i NFL skal han uden tvivl omskoles til linebacker. De atletiske evner peger dog mod, at dette godt kunne lade sig gøre med lidt tid.

Kyron Johnson er født og opvokset i Arlington, Texas. Han var safety og runningback ud af high school, hvor han var anset som et trestjernet talent. Der var interesse fra hold som Tulane og Minnesota, men han valgte Kansas, som tidligt var en bejler i processen.

Hos Kansas havde han 17 tacklinger som primært special teamer i sin første sæson i 2017. I 2018 fortsatte han som backup og lavede i alt 18 tacklinger. I 2019 startede han alle Kansas’ 12 kampe som linebacker, og her blev det til 55 tacklinger. I 2020 startede han otte ud af ni kampe og lavede 42 tacklinger og tre sacks. I 2021 blev han brugt primært som pass rusher og startede alle 12 kampe, lavede 61 tacklinger og seks sacks.

Alder ved draften: 23 år (24. juli 1998)
Højde: 6ft 0in (183m)
Vægt: 231 lbs (105kg)

Kyron Johnson Scouting Reports

Styrker

  • Kyron Johnson er en super atlet med strålende eksplosivitet og fart. Han bevæger sig effektivt og elegant, og han har god quickness i de små områder. Har helt klart de atletiske evner til at gøre sig i NFL. 
  • I College spillede Johnson defensive end, og hans fart over flere meter var derfor sjældent testet. Jeg synes dog, det var tydeligt, hvordan hans range var glimrende op og ned ad linjen, og han fyldte en del in space, når modstanderne kørte speed options til hans side. Ligner en spiller med fart og bevægelighed til at arbejde fra sidelinje til sidelinje. 
  • Jeg synes umiddelbart, at Johnsons spilintelligens virker fornuftig. Han virker til at fornemme spillets udvikling rettidigt, og han finder bolden glimrende, når spiller kommer hans vej. 
  • Det virker til, at Johnsons short area quickness gør ham i stand til at komme i position, når han skal lave sine tacklinger. De gange han skulle tackle in space, tog han gode vinkler og ind til tacklingerne med et godt tyngdepunkt. 
  • Johnson skal nok spille linebacker i NFL, men hans pass rush baggrund vil nok kunne bruges ganske fint på blitzes. Her vil hans eksplosivitet og lave tyngdepunkt være svært at håndtere, når han får nogle meter at starte på. 

Svagheder

  • Kyron Johnson var en lav og let EDGE i College i 2021, og der er ingen chance for, at han kan spille EDGE i NFL. Dog selv efter et positionsskift til linebacker vil Johnson være mindre end prototypen, og hvordan han vil fungere som undersized linebacker er uvist. 
  • Det er uvist, hvordan skiftet tilbage til linebacker vil gå for Johnson. Han har tidligere spillet noget linebacker hos Kansas i 2019 og 2020, men i 2021 var han EDGE, og her havde han sin bedste sæson. Han skal tilbage til linebacker, men hvordan vil han håndtere blokeringerne fra en linebacker-position? Kan han læse spillets fra second level? Alle facetter er ukendte, og det vil tage tid for ham at lære. 
  • Nogle EDGEs dropper tilbage i coverage i College, men der var ikke noget Johnson gjorde meget i de kampe, jeg så. Hans evner i opdækningen er derfor også uvisse. 

Opsummering

Kyron Johnson gik sin gang på EDGE i 2021 hos Kansas, og selvom han har de atletiske evner til at spille den position, så er det meget svært at se ham kunne spille EDGE i NFL med den størrelse. Han har hos Kansas spillet et hav af forskellige positioner, og holdene i NFL skal derfor finde ud af, hvor han gør sig bedst. Det mest oplagte er et positionsskift til linebacker, hvor han også i 2019 og 2020 har spillet, og selvom han virker intelligent og til at have redskaberne til positionen, så er det en enorm ukendt faktor, at man ikke har set ham fungere i en linebacker-rolle i 2021. Alle facetter af positionen skal oplæres ordentligt. Derfor ligner Johnson også en special teamer de første par år, og så må mam se, om han kan udvikle sig til starter lidt ude i fremtiden. Hans fart og intensitet bør dog gøre sig godt på special teams, mens man finder ud af, hvor han skal bruges på forsvaret. Når vi kommer ned til femte runde, ville jeg dog ikke have noget imod at tage chancen på ham, da han virker intelligent og fornuftig på en football-bane. 

NFL Comparison: Genard Avery

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button