Runningbacks 2022Scouting Reports 2022

Kyren Williams: Undersized bell-cow, der uden tøven stiller sig i vejen

Med back-to-back 1000+ yard-sæsoner har Kyren Williams vist hos Notre Dame, at han kan håndtere en prominent rolle på trods af sin relativt beskedne størrelse. Det er dog særligt Williams evner på 3rd down, der skal give ham billetten til hurtig spilletid.

Kyren Williams voksede op i St. Louis, Missouri, hvor han gik på St. John Vianney High School. Som junior løb Williams for 22 touchdowns og greb for yderligere 12. Som senior løb han for 2.035 yards og 26 touchdowns, mens han greb for 725 yards og blev kåret til St. Louis Metro Area Offensive Player of the Year. På baggrund af det blev Williams rangeret som et 3- eller 4-stjernet recruit og valgte Notre Dame over tilbud fra Michigan, Michigan State, Arkansas, Iowa, Wisconsin og Stanford.

Som freshman måtte Williams dog vente lidt på spilletiden, og det blev kun til 4 carries for 26 yards, før han redshirtede sæsonen. Da han vendte tilbage som redshirt freshman i 2020, overtog han dog starterrollen og kvitterede med 211 carries for 1.125 yards og 13 TD. Som redshirt sophomore matchede han nærmest de totaler til punkt og prikke, da han løb 204 gange for 1.002 yards og 14 TD. Valgte at declare, selvom han kunne have fortsat to år mere på collegeniveau.

Alder ved draften: 21 år (26. august 2001)
Højde: 5ft 9in (175 cm)
Vægt: 199 lbs (88 kg)

Kyren Williams Scouting Reports

Styrker

  • Kyren Williams er dejligt kompakt bygget med sine 5'9, 199 lbs, og mens nogle måske vil være bekymret over hans størrelse, så viser han ret tydeligt på tape, at han spiller større, end han måler og vejer, og han er hverken bange for kontakt eller spiller småt. Han opfylder ikke de traditionelle workhorse-mål for positionen, men han har en kompakt underkrop og god muskelmasse. Der er måske endda plads til 3-4 gode kg ekstra.
  • Williams bevæger sig super elegant og afmålt bag line of scrimmage. Han er super agil - også lateralt - og timer sin skridtlængde fremragende, så han altid er i position til at udnytte et hul, der åbner sig. Tager små, eksplosive skridt, der giver ham mulighed for at afvige sin kurs hele tiden og kan hurtigt hoppe fra A-gap til B- eller C-gappet på bagsiden, hvis noget åbner sig. Eksplosiv short-area burst og quickness. Væver sig nærmest kirurgisk gennem trafik.
  • Er imponeret over Williams' vision og patience. Det er meget sjældent, at han tonser hovedløst direkte på line of scrimmage, og han er ikke bange for at sætte farten helt ned, hvis han ikke er helt tilfreds med mulighederne. Så nærmest jumpcutter han sig ved bag sine linjefolk, mens han søger efter dagslys, og før man har set sig om, har han skabt 5-6 nemme yards - og på de rigtig gode spil dukker dagslyset op, så det bliver gjort til 10-15+ yards i stedet. Virkelig effektiv zone runner.
  • Løber hårdt for en mindre RB, og der er flere tilfælde, hvor han glider af tacklinger, falder forover eller på anden måde bruger sit lave tyngdepunkt til at vinde head-on situation. Fungerer også fint i short yardage-situationer.
  • Greb 35 bolde for 313 yards i 2020 og 42 bolde for 359 yards i 2021. Mens det måske ikke er super flashy, så synes jeg, at han virker som en rimelig naturlig receiver, der fint griber bolden udenfor kroppen. Drejer nemt op i banen og samler 6-8 ekstra yards op på swing passes, angle routes eller screens. Viser også, at han kan line op i slotten og løbe et udvalg af ruter - fx tager han en slant til huset mod Purdue. Der er plads til at bygge yderligere på som receiver, og Williams skal nok kunne begå sig på 3. down i NFL.
  • På trods af Williams' relativt beskedne størrelse spiller han nemlig frygtløst som blitzer. Der er flere eksempler, hvor han frygtløst træder foran blitzers, der bryder igennem op gennem midten, og han er ikke bare for at træde ind foran en 320 lbs DT, selvom han godt ved, at han bare er et speed bump. Måske er det dét, der skal til for at give hans QB det ekstra splitsekund. Lagde også mærke til, at han løber hårdt og violent som blocker på designede QB keeps - noget der bliver kørt af en del hold i NFL efterhånden.

Svagheder

  • Selvom Kyren Williams spiller større, end han er, og engang imellem viser rigtig gode takter i forhold til contact balance, så er der også tilfælde, hvor han ikke får skabt momentum nok og derfor må undvige, glide af tacklinger og danse rundt baseret på agility og footspeed i stedet for power. Der er især, når han er nede i fart, hvilket han til tider ynder. Det kan måske invitere forsvarsspillere til at tage en chance og skyde et gap, før han kommer op i fart og får opbygget noget momentum. Vender ikke så tit "losses" til wins bag line of scrimmage.
  • Der er engang imellem, hvor han ikke rigtig kan nå ydersiden, selvom han egentlig har ret fleksible hofter og god change of direction. Det får mig til at tro, at han måske ikke har den bedste long speed og evne til at åbne sine strides, og selvom han for det meste har nok speed til at tage den til huset, så vil jeg skyde på, at han måske løber 4.55-4.60-ish. Det gør dog ikke så meget, da hans spil er baseret på en kombination af vision, footwork og short area burst fremadrettet.
  • Williams mangler stadig noget volumen og erfaring some receiver på andet end kortere ruter, swing passes og screens for at blive et elite våben i alle faser, men jeg tror, at der er noget at bygge videre på i den afdeling. Vil dog ikke forvente, at han kommer ind og er hverken Alvin Kamara eller Ekeler i kastespillet fra dag 1.

Opsummering

Kyren Williams er en sjov, lidt undersized running back, som besidder en lang række af de traits, der nemt kan overføres til succes i NFL. Running backs don't matter er blevet mere og mere udbredt - i hvert fald i de football-kredse, hvor jeg begår mig - og Williams kunne godt være endnu et eksempel på en RB, der bliver valgt i 3.-4. runde og pludselig lander i det rigtige system, hvor han kan trives i en rotation. Således besidder han en ganske imponerende kombination af patience, vision, footwork, kompakt build og short area quickness til at udnytte, hvad linjen giver ham, og når han kommer op i fart, viser han også, hvordan han kan bruge sin relativt kompakte krop og competitive toughness til at bryde arm tacklinger. Samtidig har han noget upside som pass catcher, mens han i den grad har den rette mentalitet til at gøre sig på 3. down som blocker. Er yderst villig til at lægge sig imellem mod blitzers eller defensive tackles, hvilket man ikke kan andet end at sætte pris på. Der gemmer sig en særdeles alsidig, dynamisk og viljestærk spiller i Kyren Williams, og jeg tør godt bette på, at han bliver en succes i NFL.

NFL Comparison: Austin Ekeler / Theo Riddick

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button