Scouting Reports 2022Wide Receivers2022

Kevin Austin Jr.: Endnu en upoleret, fysisk freak fra Notre Dame

Det føles nærmest som lidt en tradition, at Notre Dame sender elite atleter med store tekniske mangler i draften på WR-positionen. Kevin Austin Jr.’s fænomenale combine har sendt scouts tilbage for at se grundigt på hans sparsomme 54 career catches.

Kevin Austin Jr. kommer fra Fort Lauderdale, Florida, hvor han North Broward Prep High School. Her var han et 4-stjernet recruit og en top-15 WR i 2017-klassen. Han havde da også tilbud fra en hel række skoler – blandt andre Miami, Florida, Ohio State, Cincinnati, Michigan, Clemson og Auburn. Valget faldt dog på Notre Dame.

Her blev det i hans freshman-sæson til spilletid i 11 kampe, men producerede kun fem grebne bolde for 90 yards. Året efter blev han af ukendte årsager suspenderet af holdet hele sæsonen for “violation of team rules”. I 2020 nåede han kun at optræde i en enkelt kamp mod Louisville og gribe en enkelt bold for 18 yards, før en fodskade og to efterfølgende operationer satte en stopper for resten af sæsonen. I 2021-sæsonen blev det dog endelig til noget nær et gennembrud for Austin, der greb 48 bolde for 888 yards og 7 TD.

Alder ved draften: 22 (30. marts 2000)
Højde: 6ft 2in (190 cm)
Vægt: 200 lbs (90 kg)*

Kevin Austin Jr. Scouting Reports

Styrker

  • Imponerende fysisk specimen. Er cirka 190 høj og målte ind til combinen på 200 lbs. Jeg vil dog gerne vædde med, at han faktisk spillede lidt tungere i løbet af sæsonen, da han ser utrolig muskuløs og kraftfuld ud. Relativt brede skuldre, en atletisk mid-section og lange, tonede arme. Er typen, hvor mavemusklerne næsten popper ud gennem trøjen. Imponerende fysik.
  • Kevin Austin Jr. fik i den grad folk til at spærre øjnene op, da han brændte banen fuldstændig af til combinen i Indianapolis. Godt nok blev hans 40-tid opjusteret officielt til mere humane 4.43, men hans vertical på 39" og broad på 11 viser ekstremt god eksplosion i underkroppen, og hans agility og 3-cone på 6.71 er decideret fantastisk. Jeg synes ikke helt, at Austin altid lever 100% op til de tal på banen, men de placerer ham i den 99. percentil RAS og vidner om, at der er kæmpe upside og potentiale i hans rå fysiske tools.
  • Jeg kan faktisk rigtig godt lide Kevin Austins måde at angribe sine ruter på med en kombination af hurtigt get-off og fysik igennem hans route stem. Det lader til, at han godt forstår, at han kan bruge sin fysik til sin fordel, selvom det ikke altid er med positivt resultat. Men der er også flere eksempler på, at han aggressivt long-armer corners, swiper deres hænder væk og skaber plads til sig selv. Nogle gange lander han som sagt ikke helt, men virker til at have den rigtige tilgang.
  • Laver en del rigtig gode spil ned ad banen. Viser at han kan nuancere sin fart og har en drilsk long speed, der gør, at han kan sænke sin step frekvens og pludselig eksplodere med nogle lange skridt, der virkelig kreerer separation. Bruger sine hænder rigtig godt og lokaliserer bolden rundt omkring ørerne på både sig selv og cornerbacks, hvilket vidner om gode ball skills, tracking og evne til at skabe sen separation.
  • Jeg kan sgu godt lide Austins engagement som blocker. Det er ikke altid lige kønt, men viser, at han har styrken og villigheden til at sustaine blocks. Leder gerne en konvoj af blockers, og der er også flere tilfælde, hvor han blokerer corners ud over sidelinjen.

Svagheder

  • Det er stærkt begrænset, hvad Austin har spillet af football, og derfor er der også en del projection i hans spil. Flere rapporterer om, at han i løbet af 2021-sæsonen tog tigerspring rent mentalt og teknisk i løbet af sæsonen, og det er noget af det, der skal sælge hans potentiale til NFL-holdene. Havde dog kun grebet 6 bolde før 2021-sæsonen og 54 i alt i karrieren.
  • Lader til engang imellem at kunne blive forstyrret i sin timing ud på ruter af fysisk coverage. Når man ser hans build og styrke, så undrer det måske en lidt, men jeg tror simpelthen det handler om, at han stadig skal lære at finde balancen mellem af spille fysisk igennem ruter og handsy coverage og bruge for lang tid på at slås. Det er noget, jeg godt kunne forestille mig, at han kan forbedre med coaching og flere reps. En positivt indstillet WR-træner, der stiller sig op på bordet for ham, vil nok mene, at han hurtigt kan fikse det.
  • Jeg synes ikke altid, at Austins vanvittige 6.71 3-cone viser sig på tape, hvor han godt kan være en smule... ikke langsom, men gradual ud af korte, horisontale breaks. Det er som om, at han godt kan drifte en smule, og det er noget, som NFL-holdene kommer til at være super opmærksomme på, da en ekstra yard i rutedybde kan være forskellen på et 20-yard gain og et pick-6.
  • Der er nogle ting, som NFL-holdene gerne vil have tjekket, før de så meget som overvejer at drafte Austin. Missede hele 2019-sæsonen på grund af "violation of team rules" og har to operationer i den ene fod, der holdt ham ude i stort set hele 2020-sæsonen. Derfor skal han kunne sætte flueben ved både medical og interviews for at blive på holds boards, og samtidig skal han vise en eller anden form for villighed til også at spille special teams, hvilket han ikke har den store baggrund for.

Opsummering

Det begynder næsten at virke lidt som en tradition, at Notre Dame sender en stor, atletisk, fysisk stærk, men teknisk rå receiver i draften. Vi har senest set det med spillere som Miles Boykin og Chase Claypool, der har haft varierende grad af succes i NFL. I år er det så Kevin Austin Jr.'s tur til at få scouts til at dobbelttjekke hans tape for at se, hvornår man føler sig tryg ved at tage chancen på ham som projekt. Hans fuldstændig skørt imponerende combine-præstationer har i hvert fald sendt mange direkte tilbage til filmrummet for at se, hvordan hans atletiske egenskaber viser sig på banen. Desværre er der ikke et specielt stort sample size at vurdere ud fra, da Austin har misset to sæsoner for henholdsvis disciplinære problemer og fodskader og kun har grebet 54 bolde i karrieren. Der er dog stadig også lang vej for Austin på nogle tekniske parametre, men det er svært at argumentere imod en 6'2, 200 (+15) lbs elite atlet med rimelig naturlige ball skills og fysik. Der er mange målbare faktorer, der giver Austin en relativt høj grad i vores system - på kanten mellem 3. og 4. runde - men det bliver nok i høj grad hans interviews og medical, der bestemmer, hvornår et hold tør tage chancen på hans potentiale og imponerende fysiske upside.

NFL Comparison: Miles Boykin / Quincy Enunwa

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button