Safeties 2022Scouting Reports 2022

Kerby Joseph: Starterpotentialet hvis hjernen kommer med

Kerby Joseph har mange spændende kvaliteter, der kan gøre ham til en NFL-starter. Man kan dog se, hvordan hjernen arbejder på højtryk på mange spil, og den mentale del skal udvikles

Kerby Joseph er født og opvokset i Orlando, Florida. Han var et 3-stjernet cornerback-talent ud af high school og valgte Illinois som sit college over skoler som Syracuse og Mississippi State.

Hos Illinois var Joseph backup i sine første to sæsoner, hvor han samlet lavede 40 tacklinger. Hans rolle voksede lidt i 2020, hvor han i seks kampe lavede 19 tacklinger – 13 af disse i de to sidste kampe. I 2021 blev han endelig starter, og han kvitterede med en flot sæson med 57 tacklinger, fem interceptions og et sack.

Alder ved draften: 21 år (14. november 2000)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 200 lbs (91 kg)

Kerby Joseph Scouting Reports

Styrker

  • Kerby Joseph viser glimrende atletiske evner, og han kommer hurtigt op i fart med glimrende eksplosivitet, og han virker også til at have en topfart, der er over middel for positionen. Ligner klart en spiller, der atletisk kan følge med i NFL.
  • Joseph spillede ofte som Illinois' dybe safety, så han har ikke super meget erfaring med at arbejde i boksen, men jeg er egentlig godt tilfreds med hans taackle-evner og hans hjælp mod løbet. Kommer fint ned ad bakke og tager fine vinkler og har glimrende physicality i sit spil
  • Når bolden er i luften, viser Joseph virkelig fine evner til at angribe bolden. Virker altid til at have øje på bolden og ikke kun manden, og hans timing ved catch point virker god. Derudover tror jeg, at hans jumps vil være glimrende til combine.
  • Som 2021-sæsonen skred frem, synes jeg, at Joseph viste fremgang i den mentale del af spillet. Han har ikke været starter før 2021, så at han viser fremgang i spilintelligens, da han endelig blev starter, er noget, der kan give håb om yderligere udvikling.

Svagheder

  • Mens Joseph viser glimrende fart og eksplosivitet, så er der lidt stivhed i hofterne, som gør det klart, hvorfor han endte som safety og ikke cornerback. Der er bare ikke den smoothness, der skal til for at spille i f.eks. slotten. Det er ikke nødvendigvis en voldsom kritik, da man blot skal have hans rolle for øje. Han er nemlig ikke så stiv, at han ikke fungerer i coverage.
  • Lidt i forlængelse af ovenstående punkt, så er han ikke en mand, der virker komfortabel i mandsopdækning. Udover de let stive hofter, mangler der også teknisk præcision i hans fodarbejde og hip turns, og der er ikke anticipation nok i hans arbejde endnu.
  • Generelt skal Joseph blive bedre til at læse spillet. Man kan næsten se, hvordan han tænker og tænker på en stribe spil, og han har ikke rigtigt udviklet sine instinkter på nuværende tidspunkt. Skal virkelig arbejde på at agere i stedet for at reagere.
  • Det er formentlig pga. ovenstående punkt, men lige nu virker Joseph ikke til at have den range, der skal til, hvis han skal spille single high-safety. Lige nu egner hans range sig bedre til at arbejde i two high-formationer.

Opsummering
Kerby Joseph fik endelig bidt sig fast som starter hos Illinois i 2021, og han viste mange fine takter. Atletisk har han den nødvendige fart og eksplosivitet til at operere i opdækningen, og han viste derudover glimrende physicality og tackle-evner til, at han også sagtens kan komme frem og hjælpe i boksen. Til sidst virker han til at have en næse for at finde bolden og spille den i luften, og en safety med playmaking-evner er altid eftersøgt. Han er dog et stykke væk fra at være hurtig nok til at læse spillet, og det påvirker flere facetter af hans spil. Kan man hive ham ind og give ham et år eller to til at finde sine fødder i ligaen og blive komfortabel i et system, så kan man godt se ham ende som starter. Derfor virker han også som et fint valg i midten af draften, når vi når 75-125 valg ned.

NFL Comparison: Tre Boston

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button