Offensiv linje 2022Scouting Reports 2022

Kenyon Green: Frustrerende stort potentiale

Det er tydeligt, når man ser Kenyon Green, at hans potentiale er stort. Det bliver dog også en frustration, da han bare ikke har fået tingene til at falde på plads endnu.

Kenyon Green er fra byen Humble i Texas, og han var ud af high school anset som et af de største talenter i hele sin årgang. Som et 5-stjernet talent havde han oprindeligt først valgt LSU som sit college, men han fortrød i sit junior-år i high school og endte i stedet med at vælge Texas A&M.

Hos Texas A&M blev Green starter fra første kamp, og han spillede i 2019 alle 13 kampe på højre guard. I 2020 startede han alle ni kampe på venstre guard, inden han i 2021 spillede 12 kampe på fire forskellige positioner heriblandt begge tackle-positioner.

Alder ved draften: 21 år (15. marts 2001)
Højde: 6ft 4in (193 cm)
Vægt: 325 lbs (147 kg)

Kenyon Green Scouting Reports

Styrker

  • Kenyon Green er en dejlig stor basse med masser af masse i sit build. Han er bredskuldret og har lange arme og er generelt en mindre bjerg at se på. Der mangler i hvert fald ikke soliditet og tyngde i hans build.
  • Selvom Green er tung, så bevæger han sig faktisk overraskende godt. Der er rigtig god eksplosivitet i ham, og selvom han mest har spillet guard, så har han også i perioder vikarieret på tackle. Det viser noget om, at han godt kan bevæge sig, selvom han er en tung guard.
  • Når Green får ordentligt fat, kan man se, hvor meget kraft han kan kanalisere. Han har et glimrende lavt tyngdepunkt, og han et kraftfuld punch og en evne til at skabe voldelig torque, når teknikken er med ham. Han er et power house, som også kan dominere på styrke i NFL.
  • Med massen og det glimrende lave tyngdepunkt, så har Green et godt anchor. Han er meget svær at løbe igennem, og han absorbere relativt let kontakt fra rushere. Bare en massiv dude.

Svagheder

  • Selvom Green er solid, og jeg generelt roser ham for hans størrelse og tyngde, så synes jeg, at han bør smide lidt kilo. Hans vægt er ikke alt sammen god vægt, og jeg tror, han vil bevæge sig endnu bedre og elegant 10 pund lettere. Selv ved den vægt skal han nok være bredskuldret, solid og med lange arme. Der er ikke brug for de ekstra kilo.
  • Lige nu mangler der lidt short area quickness til at lave de små hurtige justeringer, så han kan forblive i de fordelagtige positioner. Han er ikke som sådan tung på små områder, men både i kastespillet og i løbespillet whiffer han nogle gange, fordi han ikke har den nødvendige quickness. Måske denne vil komme, hvis han bliver lidt lettere.
  • Balancen er også til tider et problem for Green, og han har for mange spil, hvor han spiller med vægten for langt ude over tæerne. Det medfører, at han falder forover, så snart han ikke lige får 100% fat i forsvarsspilleren. Igen er det noget, som lidt færre kilo måske kunne hjælpe på.
  • I løbespillet skal teknikken være bedre, og det drejer sig især om hans hænder. De er meget udvendige i stedet for at komme ind og få fat i forsvarsspillerens brystkasse. Det giver ham dårligere kontrol over sine blokeringer, så han ikke kan sustaine dem på samme måde, og det vil i NFL koste holdings.
  • Jeg vil ikke sige, at Kenyon Green som sådan opfatter spillet langsomt, men der er nogle spil, hvor man sidder lidt og undrer sig over hans approach. Om det er fokus og koncentration, eller det er noget andet, skal jeg ikke kunne sige, men han kunne godt have bedre feel for samarbejdet med sine sidemakkere på linjen.

Opsummering
Kenyon Green var forud for 2021-sæsonen anset som et klart førsterundevalg og et kæmpetalent på guard. Jeg kan sagtens forstå det, da hans kombination af størrelse, styrke og eksplosivitet virkelig er spændende. Der er dog virkelig også nogle tekniske og mentale mangler i hans spil lige nu, og jeg synes derudover, at han skal arbejde med sin krop, så hans build og balance bliver mere optimeret. Da jeg så Green blev jeg mere og mere frustreret, fordi hans talent er så helt utrolig åbenlyst, men han bare har for mange svipsere i sit spil. Derfor tror jeg også mere, at Green lander på andendagen i draften, men kan man få ham ind hos en god offensiv linje-træner og en cheftræner, der er lidt på nakken af ham, så kan han udvikle sig til en topguard i NFL.

NFL Comparison: Trai Turner

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button