Indvendig Defensiv Linje 2022Scouting Reports 2022

Kalia Davis: Åh ja, ham ka’ vi li’

Med blot 18 kampe i karrieren som defensive tackle, og kun fem kampe over de seneste to sæsoner, har Davis ikke just den store erfaring. Men han har potentiale som gap penetrator, og udviklingspotentialet kan være tillokkende for flere hold.

Kalia Davis er født og opvokset i Pensacola i Florida og spillede linebacker i high school på West Florida Tech. Rangeret som et tre-stjernet recruit, modtog han flere tilbud, om end det primært var fra nogle mindre skoler, om end fx Cincinnati også havde kig på ham. Han valgte dog at blive i hjemstaten og committede til University of Central Florida.

Efter at have redshirtet sin freshmansæson, spillede han i ti kampe i 2018 som reserve i linebackerkæden. Inden 2019 blev han rykket til den defensive linje og startede i ni af 13 kampe, og samlede tre sacks og otte tackles for loss sammen. Davis optede ud af 2020-sæsonen, og vendte tilbage til 2021, hvor han i fem kampe havde 4,5 tackles for loss og et enkelt sack, inden et overrevet korsbånd i det højre knæ sendte ham ud for sæsonen. Samme skade har også betydet at han ikke har haft mulighed for at vise sig frem ved hverken Combine eller en Pro Day.

Alder ved draften: 23 år (2. oktober 1998)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 302 lbs (137 kg)

Kalia Davis Scouting Reports

Styrker:

  • Uden testing til at bekræfte det, må jeg stole på øjnene, der fortæller historien om en ganske solid atletisk linjemand, der viser noget god short-area quickness. Davis er twitchy og har et stærkt første skridt, der tillader ham at ramme sit gap hurtigt og arbejde sig ind i modstanderens backfield.
  • Selv hvis ikke det gode første skridt får ham ind i backfielden, giver det ham en fordel ved point of attack, hvor han rammer hurtigt og med god power. Kombineret med at han – relativt naturligt i kraft af at han kun er 6’1” – kommer ud med et lavt tyngdepunkt, gør det ham svær at håndtere for den offensive linjemand, der skal stoppe ham.
  • Fortiden som linebacker er umiddelbart også oversat til en solid spilforståelse, og Davis spiller disciplineret i løbespillet, hvor han viser god tålmodighed og holder øjnene på bolden, i stedet for bare at forsøge at nå ind i backfielden uden hensyntagen til om det også er dér spillet går hen.
  • Davis viser noget god closing speed når han skal ind og ramme hvem end der har bolden. Er han tæt på quarterbacken på et kastespil, så får han ham ramt, hvad end det giver et sack eller ”bare” et hit, og han formår også at få lukket afstanden til en running back og lavet tacklingen.
  • Med blot halvanden sæsons erfaring som defensiv linjemand og, i hvert fald ud fra tape, gode atletiske evner, er der noget spændende udviklingspotentiale i Davis for det hold der vælger ham.

Svagheder:

  • Fem kampe over de seneste to år er ikke meget, og i forhold til denne evaluering – kombineret med at det ikke er et af de helt store universiteter han har spillet for, eller imod i de kampe han har spillet – betyder det også at der ikke har været voldsomt meget tape tilgængeligt. Jeg har måttet grave pass rush-snaps frem fra en kamp i 2019 og har derudover kun én kamp fra 2021 at basere gradingen på.
  • At han kun har spillet fem kampe siden 2019-sæsonens afslutning er også lidt en kæp i hjulet på Davis’ udvikling på en ny position. Det betyder helt konkret også, at meget af det jeg har kunnet se på hans begrænsede tape mere har været flashes end et niveau der føles stabilit.
  • Selvom Davis kommer godt og lavt ud af sit stance, er der en tendens til at hans pad level bliver højere og højere efterhånden som spillet udvikler sig. Det er med til at bringe ham lidt ud af balance, og han fremstår ikke som en spiller der er i fuldstændig kontrol over hvad han laver og hvordan han bevæger sig.
  • Når Davis kommer godt af snappet er han svær at håndtere, men der mangler ofte en plan B som pass rusher. Bliver han stoppet ved point of attack, kniber det med at få tilkæmpet sig et overtag og finde vej ind i backfielden. En udvikling af flere pass rush-moves bør stå højt på listen hos hans kommende trænerstab. Davis har nogle gode aktive hænder, der giver grobund for lidt optimsime omkring hvordan han kan bruge dem, men der skal arbejde lidt med teknikken.
  • Det var ikke noget jeg følte var tydeligt i det tape jeg så med Davis, men jeg kan læse flere der påpeger at Davis ofte virker til at løbe tør for kræfter mod slutningen af kampen, og hans effort level lider en smule under det. Om det er form der skal opbygges, så han kan holde til at spille flere snaps eller om det er lidt manglende motivation, noget helt tredje eller en kombination, skal jeg lade være usagt, men det er noget at holde øje med.

Opsummering:

I en klasse, der ikke ligefrem flyder over med gap penetrators, kan Kalia Davis sagtens tiltrække sig lidt opmærksomhed, selvom han næppe nogensinde bliver en spiller der bare samler sacks sammen i hobetal. Hans begrænsede erfaring på positionen og de atletiske evner fortæller historien om en spiller med noget uforløst potentiale, men der mangler noget teknik og stabilitet. Spilforståelsen og evnerne mod løbet er dog et plus, og kan hjælpe Davis til en rolle tidligere. 4-3-mandskaber, der er på jagt efter en three-technique, der kan udvikles, bør have øjnene på Davis på tredjedagen.

NFL Comparison: Jerel Worthy

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button