Quarterbacks 2022Scouting Reports 2022

Kaleb Eleby: Draftens QB-sleeper?

Sidste år erklærede vi Davis Mills for draftens sleeper. Indtil nu har det passet meget godt, og nu ser vi frem til om det kan blive to af to med Kaleb Eleby.

Kaleb Eleby er vokset op i Maryland Heights i Missouri og gik på den lokale Pattonville High School. Rangeret som et tre-stjernet recruit havde han tilbud fra fem skoler, og committede til Western Michigan.

Han åbnede sin true freshman-sæson i 2018 som backup, men overtog starterjobbet i de sidste fem kampe pga. en skade til starter Jon Wassink. Efter at have redshirtet 2019-sæsonen blev han udnævnt til starter i den forkortede 2020-sæson og fastholdt starterjobbet indtil han kort efter nytår i år valgte at tilmelde sig draften.

Henover sine to år som starter kastede han 41 touchdowns mod blot 8 interceptions, med et snit på 9,7 yards pr. kast.

Alder ved draften: 22 år (13. marts 2000)
Højde: 6ft 1in (185 cm)
Vægt: 210 lbs (95 kg)

Kaleb Eleby Scouting Reports

Styrker:

  • Én af de første ting, der sprang i øjnene på mig da jeg satte Elebys tape på, er den selvtillid han spiller med. Der er ingen tøven når han slipper bolden.
  • Elebys præcision er jeg generelt også ret begejstret for. Han har nogle virkelig stærke kast, hvor han presser bolden ind i et lille vindue - hvad end det er lige mellem tallene på en receiver i tæt opdækning eller placeret mellem to forsvarsspillere til receiveren der er åben bag dem. Han kan også levere en flot bold med et dejligt touch. Han er generelt også ganske præcis på kast mod sidelinjen. Det er et solidt fundament at arbejde med.
  • Armstyrken og armtalentet er svært at komme udenom. Han har ikke en howitzer monteret, men der er rigelig armstyrke til at levere en hvilken som helst bold han måtte blive bedt om bare nogenlunde regelmæssigt på NFL-niveau. Han viser også evnen til at tilpasse platformen og kaste sidearm for at få presset bolden ind til receiveren.
  • Eleby begår sig ganske habilt i lommen. Det er ikke så stabilt som man kunne ønske, men man kan se en evne til at kunne manøvrere rundt og undvige pres. Han har også klart en throw-first mentalitet (som dog også kan hænge sammen med noget der kommer i næste sektion) og tager først benene på nakken, hvis det er absolut nødvendigt.

Svagheder:

  • 6'1", 210 lbs er til den lille og lidt spinkle side, og selvom det ikke betyder helt så meget længere, så er det et enkelt flueben, der ikke kan sættes i bogen ved Eleby.
  • En lidt undersized quarterback vil typisk kunne nyde godt af også at være en mobil spiller, der kan skabe noget i kraft af sine atletiske evner. Jeg er ikke nødvendigvis overbevist om at Eleby ikke har nogle gode atletiske evner, men det er ikke meget han har givet prøve på dem. Han laver ikke ret mange spil udenfor lommen, hverken som passer eller runner, og der er lidt en tendens til - for better or worse - at han bliver hængende i lommen, og tager enten et sack eller et stort hit. Mens det da er positivt at han ikke er bange for at blive hængende og tage et hit, så savner jeg alligevel noget mere kontinuitet i evnen til at undvige presset.
  • Mange af Elebys kast har været forudbestemte, og han slipper typisk bolden til sit første read - og at worse til andenvalget. Der er behov for at udvikle evnen til at gå gennem progressions.
  • Flere af de fysiske værktøjer er på plads for Eleby, men der skal arbejdes på teknikken. Fodarbejdet ift. at navigere kontinuerligt i lommen og træde ind i kastet skal strammes op, hoften kan til tider virke lidt låst når han skal slippe bolden, og hans release varierer også fra tight og veleksekveret til så sjusket at han sejler en kort bold henover hovedet på receiveren.
  • Jeg ser det ikke som et stort issue, men jeg kan til tider godt savne at Eleby i højere grad leder receiveren på sine kast. Hans ball placement kan være fremragende når det er de små vinduer, men jeg ville gerne lidt oftere se bolden placeret, så receiveren er bedre klædt på til at skabe yards efter at have grebet den. Det bør være til at fikse, men derfor ville det stadig være rart hvis man allerede kunne se ham gøre det hyppigere.

Opsummering:

Jeg skriver det her mens jeg stadig er tidligt i mit kig på QB-årgangen, men ud fra hvad jeg ellers kan læse fra vores andre scouting reports og generelt fornemme om denne draftklasse, så virker Eleby for mig som den oplagte spiller at pege på, hvis der skal findes en sleeper i årgangen. Sidste år følte jeg mig ret tryg ved at give den titel til Davis Mills, og mens jeg ikke tror Eleby kommer til at gennemgå samme hype op mod draften som Mills, så er der nogle fysiske - og mentale - værktøjer at arbejde med hos ham, der gør ham til en spiller, der - med den rette udvikling - kan blive en spændende starter. I en årgang, der ikke umiddelbart flyder over med toptalent, så kan Eleby sagtens være værd at tage en chance på i mellemrunderne.

NFL Comparison: En mindre mobil Kellen Mond

Related Articles

Skriv et svar

Check Also
Close
Back to top button