EDGE Rushers 2022Scouting Reports 2022

Josh Paschal: Fra cancerpatient til NFL-prospect

I 2018 gennemgik Josh Paschal et behandlingsforløb for modermærkekræft. Små fire år senere, og ovenpå en 2021-sæson med hele 15 tackles for loss, er han klar til at tage springet til NFL.

Josh Paschal er født i Washington D.C. og vokset op i Prince George’s County i Maryland, og spillede sin high school-football på Our Lady of Good Counsel High School, som bl.a. Kendall Fuller og Stefon Diggs tidligere har tørnet ud for.

Ud af high school var Paschal rangeret som et fire-stjernet recruit, og tiltrak sig masser af opmærksomhed fra store college. Han besøgte både Oklahoma og Notre Dame og havde tilbud fra bl.a. Alabama, Clemson og Ohio State, men valgte i sidste ende at committe til University of Kentucky.

Paschal var på banen allerede som freshman i 2017 og fik spilletid i alle kampene, med en start i Kentuckys Bowl-kamp mod Northwestern. Henover sommeren 2018 måtte han på baggrund af modermærkekræft gennem tre operationer og et behandlingsforløb. Han nåede dog i aktion i tre kampe mod slutningen af året, med en enkelt start. I 2019 og 2020 blev Paschal udnævnt til team captain, og de sidste tre sæsoner kastede 9,5 sacks af sig, og hele 31 tackles for loss, herunder 15 i seniorsæsonen, hvor han også nåede 5 sacks – det højeste antal i karrieren.

Alder ved draften: Uvist (17. december ukendt år)
Højde: 6ft 2½in (189 cm)
Vægt: 278 lbs (126 kg)

Josh Paschal Scouting Reports

Styrker:

 • Paschal besidder virkelig god core strength, og har godt med power i sin krop, som han forstår at bruge.
 • Jeg har kun set kampe fra 2021 med Paschal, men kan læse mig til at han ikke nødvendigvis var superskarp i sin spilforståelse forud for den forgangne sæson. Hvis det er tilfældet har han dog taget et klart skridt frem i den del af spillet, for det står klart som en positiv del af hans spil i mine noter.
 • Paschal vinder i høj grad på sin power, men han flasher noget eksplosivitet ud af sit stance, og har nogle virkelig gode reps på sit tape, hvor han kommer ind i backfielden i kraft af et fremragende get-off.
 • Som Paschals statline også indikerer er han på ingen måde nogen stor sackartist, men han er til gengæld virkelig dygtig mod løbet. Hans power og spilforståelse kommer virkelig til sin ret her.
 • Mange steder fremhæves Paschal som en high-character spiller, og at han to gange er valgt som holdkaptajn bakker da også umiddelbart op om det. Han går også forrest på banen med sin vilje, og en motor, der bliver ved med at køre. Han har lavet flere spil på at ikke at give op.
 • Paschal har alsidighed nok til at spille både 4-3 og 3-4. Det er muligt han skal lægge lidt vægt på for at kunne fungere på fuld tid som 3-4-end, men han bør kunne gå ind og bidrage som 4-3-base end og evt. rykke indvendigt på kastedowns.

Svagheder:

 • Paschal er en god all-round spiller, men hans upside er ikke overvældende stor. Trods nogle gode eksplosive flashes forventer jeg ikke at han tester i nærheden af toppen i årgangen, og han har ikke farten til at vinde kontinuerligt på ydersiden som pass rusher.
 • Det underbygges også af produktionen. Bedste sæson hos Kentucky målt på sacks var de 5 han lavede som redshirt senior, og han har færre sacks på sine fem år hos Kentucky, herunder tre som starter, end Aidan Hutchinson havde for Michigan alene i 2021.
 • Power er Paschals game, og finesse er absolut ikke. Det er ikke som sådan en svaghed – slet ikke at han har power, for det bruger han virkelig godt – men det ville nu stadig være rart, hvis der også kunne veksles lidt mellem de to ting.
 • Det er måske at stramme den lidt at kalde Paschal for et one-year wonder, men det var først i 2021 at spillet for alvor gik op i en højere enhed for ham.
 • Jeg har ikke endnu kunnet finde fødselsåret på Paschal, men med tanke på at han havde sin første sæson i college i 2017, vil han i hvert fald ikke være blandt de alleryngste prospects. Er han 23 er det på ingen måde kritisk, men det tager lidt toppen af potentialet. Omvendt kan det også sagtens være at Paschal ”bare” skal draftes for at være en bundsolid spiller – og det var han i hvert fald i 2021 hos Kentucky.

Opsummering:

Det kan godt være Josh Paschal aldrig bliver en spiller, der laver ti sacks pr. sæson, men det behøver han som sådan heller ikke være. Han er en spiller, som alle hold som udgangspunkt bør kunne have interesse i at have på sit hold. En high-character spiller, der har overkommet kræft og fundet vej til en mulighed for at blive et relativt tidligt valg i draften. En spiller, der spiller med masser af power og giver alt på hvert eneste spil, og kan være med til at give plads til sine medspillere og lave spil mod løbet. Han vil nok primært gøre sig på early downs, i hvert fald tidligt i karrieren, men der bør også være mulighed for nogle reps i sub-packages, og en lille håndfuld sacks om året skulle det være muligt at kunne hente. Det har også værdi, selvom det ikke er til et af de helt tidlige valg.

NFL Comparison: John Franklin-Myers

Opdateret 16/01/2022
- Peter Meier Jensen

Related Articles

Skriv et svar

Back to top button